«Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ»: Από την παταγώδη αποτυχία στη θρυλική καταξίωση

Πέρασαν 30 χρόνια από τότε που η ταινία «Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ» βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες εισπράττοντας τεράστια αποτυχία, αλλά τελικά έμελλε να γίνει μία από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών

«Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ»: Από την παταγώδη αποτυχία στη θρυλική καταξίωση
2'

Πέρασαν 30 χρόνια από τότε που η ταινία «The Shawshank Redemption» βασισμένη στο βιβλίο του Στίβεν Κινγκ βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες, δίχως όμως να αποσπάσει τα διθυραμβικά σχόλια και την τεράστια ανταπόκριση που έμελλε να κερδίσει στο μέλλον και να γίνει μία από τις κορυφαίες ταινίες όλων των εποχών.

Από την 1η Αυγούστου η ταινία επέστρεψε στα θερινά σινεμά. Την ίδια ώρα, το IMDb την έχει με νο1 βαθμολογία (9,3) καθώς οι θεατές την ανέδειξαν πρώτη και με διαφορά. Υπενθυμίζεται πως η ταινία απέτυχε στο box office, τα δικαιώματά της αγοράστηκαν για ένα μόλις δολάριο, ενώ δεν πήρε κανένα Όσκαρ.

Η ταινία είναι πολλά περισσότερα από μια ταινία φυλακής. Είναι μια ιστορία για την ανδρική φιλία και την κοινότητα που έχει δημιουργήσει πίσω από τα κάγκελα. Ο σκηνοθέτης πήρε την ουσία της νουβέλας του Κινγκ και την ξεδίπλωσε σε μια βαθιά συγκινητική ταινία.

Μια ταινία για τη ζωή, βασισμένη στη φιλία και την ελπίδα που κατέκτησε τον τίτλο της εμπορικότερης ταινίας στο βιογραφικό του σκηνοθέτη Frank Darabont, όχι επειδή πήγε καλά στις εισπράξεις με το που κυκλοφόρησε, αλλά επειδή η φήμη της κυριάρχησε και διαδόθηκε από στόμα σε στόμα. Αξίζει να αναφερθεί πως στις ενοικιάσεις ταινιών στα βίντεο-κλαμπ ήταν μία από τις δημοφιλέστερες ταινίες του 1995.

Υπενθυμίζεται πως η ταινία απέτυχε παταγωδώς στις εισπράξεις. Μάλιστα, ο σκηνοθέτης πήγε γεμάτος ενθουσιασμό σε μια μεγάλη κινηματογραφική αίθουσα κατά την πρεμιέρα της αλλά βρέθηκε μπροστά σε άδεια καθίσματα.

Ο πρωταγωνιστής Μόργκαν Φρίμαν απέδωσε την αποτυχία στον παραπλανητικό τίτλο και κατέκρινε τον σκηνοθέτη που είχε κόψει το όνομα της Ρίτα Χέιγουορθ.

Έτσι λοιπόν, χρειάστηκε να περάσουν χρόνια για να εδραιωθεί η ταινία και πλέον, 30 χρόνια μετά, μπορούμε να το πούμε ότι το «Τhe Shawshank Redemption» (στα ελληνικά: «Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ) είναι μια από τις καλύτερες ταινίες των 90s και σύμφωνα με το imdb η καλύτερη ταινία όλων των εποχών!

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή