Κέβιν Κόστνερ: Πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας για το δεύτερο μέρος της γουέστερν τετραλογίας του

Το δεύτερο μέρος του «Horizon: An American Saga» του Κέβιν Κόστνερ θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας και όχι στους κινηματογράφους όπως αρχικά είχε προγραμματισθεί

Ο Κέβιν Κόστνερ

Στο επερχόμενο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας (28/8-7/9) θα κάνει τελικά παγκόσμια πρεμιέρα το δεύτερο μέρους της γουέστερν τετραλογίας του Κέβιν Κόστνερ, «Horizon: An American Saga». Το Φεστιβάλ αποφάσισε να φιλοξενήσει την ταινία προβάλλοντάς την εκτός συναγωνισμού την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, στις 7 Σεπτεμβρίου. Νωρίτερα, εκείνη την ημέρα θα προβληθεί το πρώτο μέρος της τετραλογίας που είχε κάνει πρεμιέρα στις Κάννες τον Μάιο. «Το όνειρό μου ήταν πάντα να κάνει πρεμιέρα η ταινία στο Φεστιβάλ της Βενετίας. Το γεγονός ότι νωρίτερα εκείνη την ημέρα θα προβληθεί και το πρώτο μέρος δείχνει όχι μόνο την πεποίθηση των ανθρώπων του Φεστιβάλ ότι οι δύο ταινίες δουλεύουν καλύτερα μαζί αλλά και την υποστήριξη στο σκηνοθετικό όραμα», τόνισε σε δήλωσή του ο Κέβιν Κόστνερ προσθέτοντας: «νιώθω ευγνωμοσύνη και ενθουσιασμό που επιστρέφω στη Βενετία. Ζήτω οι ταινίες και οι άνθρωποι που έχουν τη βούληση να τις υποστηρίζουν».

Το δεύτερο μέρος της τετραλογίας του Κέβιν Κόστνερ θα έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 16 Αυγούστου αλλά η ταινία πήρε αναβολή μετά την κακή πορεία του πρώτου μέρους στο box office. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο μέρος έκανε εισπράξεις 33 εκατ. δολαρίων παγκοσμίως όταν το κόστος παραγωγής του έφτασε τα 100 εκατ. δολάρια, μεγάλο μέρος των οποίων βγήκαν από την τσέπη του Κέβιν Κόστνερ. Παράλληλα, το τρίτο μέρος θα γυρίζονταν αυτό το μήνα αλλά και αυτό το πρόγραμμα ανετράπη.

«Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για εμάς να φιλοξενούμε την παγκόσμια πρεμιέρα του δεύτερου μέρους του “Horizon” παράλληλα με την προβολή του πρώτου μέρους. Αυτή η καθυστερημένη προσθήκη στο πρόγραμμά μας είναι μια ένα εγκάρδιο και γεμάτο σεβασμό αφιέρωμα στο όραμα ενός σπουδαίου ηθοποιού και σκηνοθέτη που αφιέρωσε τη ζωή του στην αναπαράσταση μιας κρίσιμης εποχής για την δημιουργία μιας χώρας. Αυτός ο άνθρωπος έσκαψε πέρα από το μύθο για χάρη της αυθεντικότητας που έδειξε ικανή να αποκαταστήσει ένα κομμάτι της ιστορίας με την περίπλοκη και αντιθετική της πραγματικότητα», σχολίασε ο διευθυντής του Φεστιβάλ, Αλμπέρτο Μπαρμπέρα.