«Χίλιοι λόγοι για να τσακωθείς» στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας

Στο πλαίσιο του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός», η παράσταση «Χίλιοι λόγοι για να τσακωθείς» παρουσιάζεται στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας

«Χίλιοι λόγοι για να τσακωθείς» στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας

Το Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας

2'

Στο πλαίσιο του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός», που συνδέει τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία με την πολιτιστική κληρονομιά, παρουσιάζεται στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας, την Πέμπτη 8 Αυγούστου και την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024, στις 21:00, η μουσικοθεατρική παράσταση της ομάδας Τικ Τακ Ντο «Χίλιοι λόγοι για να τσακωθείς».

Η παράσταση καλωσορίζει τον θεατή σε ένα φανταστικό ταξίδι ανακάλυψης και αναγνώρισης των συναισθημάτων. Ο Μάρκος, ένας νεαρός, είναι συνεχώς θυμωμένος και βρίσκει χίλιους λόγους για να τσακώνεται. Με το θυμό του αντιμετωπίζει ό,τι συμβαίνει γύρω του. Κρατά πάντα την ασπίδα και το ξύλινο σπαθί του κοντά. Όταν θα χάσει τα αντικείμενα αυτά, αναγκάζεται να παραγγείλει καινούρια… «Κύριε Μάρκο, η εταιρία Σπαθί και Ασπίδα σας ευχαριστεί πολύ για την παραγγελία. Με αυτό το γράμμα σας ανακοινώνουμε ότι από φέτος άλλαξε η διαδικασία παράδοσης ασπίδων και σπαθιών. Ζητάμε προκαταβολικά συγγνώμη για την ταλαιπωρία. Στο χάρτη, που στο κουτί θα βρείτε, είναι σημειωμένα τέσσερα σημεία, χρειάζεται τα κάστρα αυτά τη σφραγίδα τους να δώσουν για να σας αποσταλεί η παραγγελία. Παρακαλώ μην παραβλέπετε καμία οδηγία. Σας χαιρετούμε φιλικά, μΣπαθί και Ασπίδα, ΑΜΕ (Ανώνυμη Μονοπωλιακή Εταιρία)».

Συντελεστές:

Θεατρική Ομάδα Τικ Τακ Ντο

Κείμενο, σκηνοθεσία: Αργυρώ Ταμβάκου

Συν-σκηνοθεσία: Ντομουχτσής Κωνσταντίνος

Ερμηνεύουν: Νόνικα Μαλκουτζή, Θάνος Ξενάκης, Αίσων Χαρατσάρης, Αργυρώ Ταμβάκου.

Με τη συμμετοχή των εθελοντών: Αταλασίδου Καραντίνη Δήμητρα, Μήτσα Ελένη, Ροσενλή Μαρία Φιλιώ.

Η παράσταση έχει την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολλαπλής Ανάπτυξης του Δήμου Βέροιας. Προσφέρεται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Η προκράτηση θέσης είναι υποχρεωτική μέσω του συνδέσμου: https://www.eventora.com/el/Events/xilioi-logoi-gia-na-tsakwtheis/DetailsiFrame?iframe=iframe

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή