ΚΠΙΣΝ: Συνεχίζονται οι προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο για μικρούς και μεγάλους

Προβολές γνωστών ταινιών με ελεύθερη είσοδο περιλαμβάνει το πρόγραμμα Park your cinema στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ΚΠΙΣΝ: Συνεχίζονται οι προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο για μικρούς και μεγάλους

¨Αγαπημένο μου ημερολόγιο" του Νάνι Μορέτι

10'

Το Park your Cinema, η επιτυχημένη σειρά υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), συνεχίζεται τον Αύγουστο και ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο, προσκαλώντας το κοινό να παρακολουθήσει, με ελεύθερη είσοδο, αγαπημένες ταινίες, κάτω από τα αστέρια. Το Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος μετατρέπεται σε ένα τεράστιο θερινό σινεμά και υποδέχεται το σινεφίλ κοινό της πόλης κάθε Παρασκευή και Σάββατο, μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Φέτος το καλοκαίρι, στο Park your Cinema προβάλλονται ταινίες για ενήλικες, επιλεγμένες από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (ΦΚΘ), με θέμα το καλοκαίρι: ρομαντικοί έρωτες, απροσδόκητες περιπέτειες, έντονα καρδιοχτύπια, δυνατή μουσική, ηλεκτρισμένη αγωνία, καθαρτικός τρόμος, χορταστικά γέλια, η φετινή επιλογή ταινιών έχει κάτι για όλους.

Παράλληλα, στο Park your Cinema Kids, οι επιλογές του προγράμματος από το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας (AΤΗICFF) φιλοδοξούν να προσκαλέσουν τα παιδιά σε ένα ταξίδι στη φαντασία και στους διαχρονικούς μύθους, μέσα από συναρπαστικές ταινίες κινουμένων σχεδίων και live action.

Τα προγράμματα Park your Cinema και Park your Cinema Kids πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Το πρόγραμμα προβολών για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο έχει ως εξής:

Park your Cinema

Παρασκευή 16 Αυγούστου στις 21:00

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Σκηνοθεσία: Γούντι Άλεν

Δύο νεαρές Αμερικανίδες φίλες, η Βίκι (Ρεμπέκα Χολ) και η Κριστίνα (Σκάρλετ Γιόχανσον) φτάνουν στη Βαρκελώνη για καλοκαιρινές διακοπές ύστερα από πρόσκληση της οικογένειας της Βίκι. Μετά τα εγκαίνια μιας έκθεσης, θα γνωρίσουν σε ένα εστιατόριο τον Χουάν Αντόνιο (Χαβιέ Μπαρδέμ), έναν γοητευτικό ζωγράφο διαβόητο για τη θυελλώδη, παθιασμένη σχέση του με την πρώην γυναίκα του Μαρία-Ελένα (Πενέλοπε Κρουζ), ο οποίος θα προτείνει να τον ακολουθήσουν στο εξοχικό του, στο Οβιέδο. Οι δύο φίλες έχουν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα, και η καθεμία θα εκλάβει διαφορετικά αυτήν την πρόταση: η Βίκι λειτουργεί αμυντικά με άξονα τη λογική της, ενώ η περιπετειώδης Κριστίνα δείχνει να γοητεύεται. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο όταν εμφανίζεται η πρώην σύζυγος του ζωγράφου. Με φόντο τον μεσογειακό αισθησιασμό της Βαρκελώνης και τον καταλανικό ήλιο, το Vicky Cristina Barcelona είναι μια ανάλαφρη, αστεία και σέξι ρομαντική κωμωδία με την υπογραφή του σπουδαίου Γούντι Άλεν, που εδώ είναι στα καλύτερα του. Ξεχωρίζει η σαρωτική ερμηνεία της Πενέλοπε Κρουζ που της χάρισε το βραβείο Όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου.

Η προβολή είναι ειδικά προσαρμοσμένη ώστε να είναι προσβάσιμη σε άτομα με αυτισμό και άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα αισθητηριακής επεξεργασίας.

Παρασκευή 23 Αυγούστου στις 21:00

The Talented Mr. Ripley / Ο Ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϊ (1999)

Σκηνοθεσία: Άντονι Μινγκέλα

Στα τέλη της δεκαετίας του ’50 στη Νέα Υόρκη, ο εκατομμυριούχος εφοπλιστής Χέρμπερτ Γκρίνλιφ, ζητά από τον νεαρό Τομ Ρίπλεϊ να ταξιδέψει μέχρι την Ιταλία για να πείσει το γιο του, Ντίκι, να επιστρέψει στην Αμερική. Ο Τομ Ρίπλεϊ πηγαίνει στην Ιταλία προσποιούμενος ότι γνωρίζει τον Ντίκι και γοητεύεται από τον πλούσιο και ανέμελο τρόπο ζωής του. Ο Ντίκι και η αρραβωνιαστικιά του, Μαρτζ, θα τον ξεναγήσουν στα μικρά χωριά της Νότιας Ιταλίας και ο Ρίπλεϊ θα νιώσει έντονη έλξη προς το πρόσωπο του. Όταν, όμως, ο Ντίκι αποφασίζει ότι βαρέθηκε τον Τομ, εκείνος θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει κομμάτι της πολυτελούς ζωής του. Βασισμένος στο έργο της Πατρίσια Χάισμιθ, ο Τομ Ρίπλεϊ είναι ένας χαρακτήρας που εξακολουθεί να εμπνέει τους δημιουργούς στο σινεμά και την τηλεόραση. Η ταινία του Άντονι Μινγκέλα μας ταξιδεύει στη ζεστή και ηλιόλουστη Ιταλία και περιλαμβάνει ένα all star καστ: Ματ Ντέιμον, Τζουντ Λο, Γκουίνεθ Πάλτροου, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν και Κέιτ Μπλάνσετ.

Η προβολή είναι ειδικά προσαρμοσμένη ώστε να είναι προσβάσιμη σε άτομα με αυτισμό και άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα αισθητηριακής επεξεργασίας.

Παρασκευή 30 Αυγούστου στις 21:00

A Good Year / Μια καλή χρονιά (2006)

Σκηνοθεσία: Ρίντλεϊ Σκοτ

Ο Μαξ Σκίνερ, ένας Βρετανός χρηματιστής, κληρονομεί το κάστρο και τους αμπελώνες του θείου του στην γαλλική Προβηγκία, όπου κάποτε πέρασε μεγάλο μέρος της παιδικής του ηλικίας. Φτάνοντας εκεί, συναντά μία γυναίκα από την Καλιφόρνια που ισχυρίζεται ότι είναι η χαμένη ξαδέλφη του και ότι η ιδιοκτησία ανήκει σε εκείνη. Μια δροσερή ταινία για τη χαρά της ζωής, με φόντο την πανέμορφη γαλλική επαρχία, σε σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ με τους Ράσελ Κρόου, Μαριόν Κοτιγιάρ και Άλμπερτ Φίνεϊ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Η προβολή είναι ειδικά προσαρμοσμένη ώστε να είναι προσβάσιμη σε άτομα με αυτισμό και άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα αισθητηριακής επεξεργασίας.

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου στις 20:30

Caro Diario / Αγαπημένο μου ημερολόγιο (1993)

Σκηνοθεσία: Νάνι Μορέτι

Ο Νάνι Μορέτι, ένας από τους πιο ιδιοσυγκρασιακούς Ιταλούς δημιουργούς, μας ξεναγεί στο προσωπικό του ημερολόγιο σε μια ταινία που του χάρισε το Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Καννών. Μέσα από τρεις απολαυστικές ιστορίες-βινιέτες μοιράζεται το άγχος, τις νευρώσεις και τις φοβίες του (κάθε) δημιουργού, συνδέοντας τα προσωπικά του βιώματα με την κοινωνικό-πολιτική πραγματικότητα της Ιταλίας στις αρχές των 90s. Με οικειότητα, αυθορμητισμό και αμεσότητα καταγράφει την περιπλάνησή του στους δρόμους της Ρώμης με την πολυαγαπημένη του βέσπα, τη μάταιη προσπάθειά του να βρει καλλιτεχνικό καταφύγιο σε ένα άλλοτε απάνεμο νησί που πλέον βουλιάζει από τουρίστες, αλλά και την υπαρξιακή κρίση που βιώνει καθώς έρχεται αντιμέτωπος με τη θνητότητα και την αναπόδραστη μοίρα του κάθε ανθρώπου.

Η προβολή είναι ειδικά προσαρμοσμένη ώστε να είναι προσβάσιμη σε άτομα με αυτισμό και άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα αισθητηριακής επεξεργασίας.

Park your Cinema Κids

Σάββατο 17 Αυγούστου στις 21:00

The Stolen Princess / Η Κλεμμένη Πριγκίπισσα (2018)

Σκηνοθεσία: Όλε Μαλαμούζ

Αυτή η εκπληκτική ιστορία συνέβη την εποχή των γενναίων ιπποτών, των πανέμορφων πριγκιπισσών και των πολεμιστών μάγων. Ο Ρουσλάν, ένας περιπλανώμενος καλλιτέχνης που ονειρεύεται να γίνει κάποτε ιππότης, συναντά την όμορφη Μίλα και την ερωτεύεται... πριν συνειδητοποιήσει ότι είναι η κόρη του βασιλιά! Ωστόσο, η αγάπη τους δεν θα προλάβει να ανθίσει καθώς ένας κακός μάγος, κλέβει τη Μίλα μπροστά από τα έκπληκτα μάτια του Ρουσλάν και προσπαθεί να απομυζήσει την αγάπη της για να τροφοδοτήσει τη μαγεία του. Χωρίς να χάσει χρόνο, ο Ρουσλάν ξεκινάει μια επική περιπέτεια ώστε να σώσει την κλεμμένη πριγκίπισσα και να αποδείξει ότι η αγάπη είναι πιο δυνατή από τη μαγεία!

Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Σάββατο 24 Αυγούστου στις 21:00

Vic the Viking: The Magic Sword / Ο Βίκινγκ και το Μαγικό Σπαθί (2019)

Σκηνοθεσία: Ερίκ Καζ

Ο Βικ ονειρεύεται να σαλπάρει με τον πατέρα του σε μέρη μακριά από τις σκανδιναβικές ακτές. Αλλά εκείνος δεν είναι και πολύ σίγουρος ότι ο γιος του έχει τα προσόντα να γίνει ένας τρανός και αληθινός Βίκινγκ. Όλα αλλάζουν όταν ο πατέρας του αρπάζει ένα μυστηριώδες σπαθί από τον μεγαλύτερο εχθρό του. Ο Βικ ξαφνικά βρίσκεται να ζει την περιπέτεια της ζωής του. Ένα μυθικό, κωμικό, επικό ταξίδι στην ιστορία με πρωταγωνιστή έναν διαφορετικό Βίκινγκ που πάει κόντρα στα στερεότυπα. Μία απολαυστική ταινία κινουμένων σχεδίων για τη διαφορετικότητα, την ευρηματικότητα και την ομαδικότητα.

Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Η προβολή είναι ειδικά προσαρμοσμένη ώστε να είναι προσβάσιμη σε άτομα με αυτισμό και άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα αισθητηριακής επεξεργασίας.

Σάββατο 31 Αυγούστου στις 21:00

Ainbo: Spirit of the Amazon / Αίνμπο: Πριγκίπισσα του Αμαζονίου (2021)

Σκηνοθεσία: Ρίτσαρντ Κλάους, Χοσέ Ζελάντα

Πρωταγωνίστρια της περιπέτειας είναι η 13χρονη Αίνμπο, που ζει στα βάθη του Αμαζονίου με τη φυλή της. Μια μέρα, η Αίνμπο ανακαλύπτει πως η φυλή της κινδυνεύει. Όχι μόνο απειλείται από το κακό πνεύμα του Γιακουρούνα, αλλά και ολόκληρη η ζούγκλα καταστρέφεται από ανθρώπους που την εκμεταλλεύονται για βιομηχανική εξόρυξη. Μαζί με το κωμικό δίδυμο πνευματικών οδηγών, τον αξιολάτρευτο Ντίλο και τον αγαθούλη Βάκα, η Αίνμπο αποφασίζει να σώσει τη φυλή της.

Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Η προβολή είναι ειδικά προσαρμοσμένη ώστε να είναι προσβάσιμη σε άτομα με αυτισμό και άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα αισθητηριακής επεξεργασίας.

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου στις 20:30

Mary Poppins Returns / Η Μαίρη Πόπινς Επιστρέφει (2018)

Σκηνοθεσία: Ρομπ Μάρσαλ

Αγγλία, δεκαετία 1930. Ο Μάικλ Μπανκς ήταν μικρό παιδί όταν η τέλεια νταντά Μαίρη Πόπινς εμφανίστηκε στη ζωή του, αλλά τώρα πια μεγάλωσε και έχει κάνει τρία δικά του παιδιά. Οι καιροί είναι δύσκολοι στο Λονδίνο της Οικονομικής Ύφεσης και η οικογένειά του παλεύει να ξεπεράσει μία σημαντική απώλεια. Τα παιδιά του Μάικλ αναλαμβάνουν ευθύνες που τα αναγκάζουν να μεγαλώσουν πριν την ώρα τους, ενώ κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους. Ευτυχώς, τα πράγματα αλλάζουν προς το καλύτερο, όταν η πάντα νέα και αινιγματική νταντά με τις μοναδικές μαγικές ικανότητες εισβάλει στη ζωή τους. Παρέα με τον Τζακ, έναν αιώνια αισιόδοξο φανοκόρο, παρασέρνει τα παιδιά της οικογένειας Μπανκς σε μία σειρά από φαντασμαγορικές περιπέτειες. Το γέλιο, η αγάπη για τη ζωή και η ανεμελιά επιστρέφουν στις καρδιές και το σπιτικό των Μπανκς. Σ’ αυτή την εντυπωσιακή υπερπαραγωγή της Disney, το κοινό θα παρασυρθεί στον νοσταλγικό, συγκινητικό, απολαυστικό και μελωδικό κόσμο που σκηνοθετεί ο μάστερ στο είδος Ρομπ Μάρσαλ (Chicago, Into the Woods). Την εμβληματική νταντά σε νέες πρωτότυπες περιπέτειες υποδύεται η βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα Έμιλυ Μπλάντ, ενώ στην ταινία εμφανίζονται επίσης οι Τζουλι Γουόλτερς, Κόλιν Φέρθ και Μέριλ Στριπ.

Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Η προβολή είναι ειδικά προσαρμοσμένη ώστε να είναι προσβάσιμη σε άτομα με αυτισμό και άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα αισθητηριακής επεξεργασίας.

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στις 20:30

Icarus / Ίκαρος και Δαίδαλος (2022)

Σκηνοθεσία: Κάρλο Βoγέλε

Κάθε γωνιά της Κρήτης αποτελεί παιδική χαρά για τον Ίκαρο, τον γιο του μεγάλου εφευρέτη Δαίδαλου. Μία μέρα, κατά τη διάρκεια μιας εξερεύνησης κοντά στο παλάτι της Κνωσού, ο Ίκαρος κάνει μια περίεργη ανακάλυψη: ένα παιδί με κεφάλι ταύρου είναι κλειδωμένο σε μια αυλή, με εντολή του βασιλιά. Κρυφά, ακόμα και από τον πατέρα του, ο Ίκαρος θα γίνει φίλος με τον νεαρό Μινώταυρο. Όμως, η μοίρα παίρνει άλλη τροπή όταν ο Θησέας φτάνει στην Κρήτη και ο Μινώταυρος οδηγείται στον μυστικό λαβύρινθο που κατασκεύασε ο Δαίδαλος. Θα μπορέσει ο Ίκαρος να σώσει τον φίλο του και να αλλάξει την πορεία μιας ιστορίας γραμμένης από τους θεούς; Ο αρχαίος μύθος του αγοριού που πέταξε πολύ κοντά στον ήλιο ζωντανεύει για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη, σε μια μοναδική διασκευή για τους μικρούς λάτρεις της ελληνικής μυθολογίας.

Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Η προβολή είναι ειδικά προσαρμοσμένη ώστε να είναι προσβάσιμη σε άτομα με αυτισμό και άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα αισθητηριακής επεξεργασίας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή