6ο Φεστιβάλ Δελφών: Στέλλα Κονιτοπούλου και Βασιλική Καρακώστα σε δημοτικά τραγούδια

Στο πλαίσιο του 6ου Φεστιβάλ Δελφών, η Στέλλα Κονιτοπούλου και η Βασιλική Καρακώστα ενώνουν τις φωνές τους σε μια συναυλία στην Ερατεινή

Η Στέλλα Κονιτοπούλου (αριστερά) και η Βασιλική Καρακώστα

H μουσική συνάντηση της Στέλλας Κονιτοπούλου με τη Βασιλική Καρακώστα στη μουσική σκηνή του παραδοσιακού τραγουδιού, θα κάνει πρεμιέρα στο 6ο Φεστιβάλ Δελφών "Το Λάλον Ύδωρ" με αφετηρία την Ερατεινή, την Τρίτη 6 Αυγούστου στις 21:15 με ελεύθερη είσοδο.

Η Στέλλα Κονιτοπούλου, η κορυφαία και κοσμαγάπητη ερμηνεύτρια του νησιώτικου τραγουδιού, ζωντανή συνέχεια του ονόματος και της ιστορίας της αρχαιότερης μουσικής οικογένειας του Αιγαίου, συναντά στη σκηνή τη Βασιλική Καρακώστα, τη χαρισματική ερμηνεύτρια της νέας γενιάς με τις εξαιρετικές συνεργασίες στον χώρο του σύγχρονου και παραδοσιακού τραγουδιού (Δ. Σαββόπουλος, Ν. Πορτοκάλογλου, Πετρολούκας Χαλκιάς, Εστουδιαντίνα Ν. Ιωνίας Βόλου κ.ά.).

Οι δύο σπουδαίες ερμηνεύτριες ενώνουν τις φωνές τους και μέσα από την πηγαία βιωματική έκφρασή τους, αποδίδουν με γνώση και σεβασμό, τραγούδια της πλούσιας και πολύμορφης παραδοσιακής δημιουργίας.

Από τη Κρήτη έως την Ήπειρο

Μια επιλεγμένη ανθολογία δημοτικών τραγουδιών της αγάπης, του γάμου, της ξενιτιάς, της θάλασσας και των ναυτικών κ.ά., που διατρέχουν τον μουσικό χάρτη του Ελληνισμού, από τα Αιγαιοπελαγίτικα νησιά και την Κρήτη, ως την Ήπειρο, τη Θράκη και τις αλησμόνητες πατρίδες της Μικρασίας και του Πόντου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης, μεγάλες και διαχρονικές “νησιώτικες” επιτυχίες από τις σημαντικότερες δισκογραφικές συνεργασίες της Στέλλας Κονιτοπούλου, με καταξιωμένους νεοέλληνες δημιουργούς, καθώς και ενδεικτική επιλογή από τη δισκογραφική παρουσία της Βασιλικής Καρακώστα, με σύγχρονο ρεπερτόριο και διασκευές κλασικών τραγουδιών διαφορετικών μουσικών προελεύσεων (δημοτικά, ρεμπέτικα κ.ά).

Μια ξεχωριστή καλλιτεχνική συνάντηση με άρωμα γυναίκας, όπου θάλασσα και στεριά δημιουργούν έναν ευρηματικό “διάλογο”, με τη ζωντάνια και την ομορφιά του διαχρονικού μουσικού μας πολιτισμού.

Μαζί τους, μία εξαιρετική 6μελής ορχήστρα την οποία αποτελούν διακεκριμένοι μουσικοί, που με τον καθαρό, φυσικό ήχο των παραδοσιακών μουσικών οργάνων (βιολί, κλαρίνο, φλογέρα, λαούτο, μπουζούκι, κιθάρα, κοντραμπάσο, τουμπελέκι, νταούλι, ντέφι κ.ά.), τη δεξιοτεχνία και το μεράκι τους, πετυχαίνουν μια αξιοπρόσεκτη ποικιλία μουσικών και χορευτικών εναλλαγών. Τη σύνθεση και την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος, έχει ο Βασίλης Ι. Οικονόμου.

Τρίτη 6 Αυγούστου, ώρα 21:15, Ερατεινή, Προβλήτα

Είσοδος Ελεύθερη