Εθνικό Θέατρο: Επιστρέφει η βραβευμένη παράσταση «Goodbye, Lindita»

Επιστρέφει από τις 16 Οκτωβρίου η βραβευμένη παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, «Goodbye, Lindita»

"Goodbye, Lindita" από το Εθνικό Θέατρο

Η βραβευμένη παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου «Goodbye, Lindita» σε σκηνοθεσία Μάριο Μπανούσι, μετά τα διαδοχικά sold out που σημείωσε τις τελευταίες δυο θεατρικές σεζόν, επιστρέφει από τις 16 Οκτωβρίου, πλέον στην Κεντρική Σκηνή του Κτηρίου Τσίλλερ, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στην Αθήνα, ενώ συνεχίζει την ευρωπαϊκή περιοδεία της.

Το «Goodbye, Lindita» εστιάζει σε μια αρχέγονη ανθρώπινη εμπειρία, αυτή της απώλειας ενός αγαπημένου προσώπου. Σε ένα σπίτι, μια οικογένεια πενθεί βυθισμένη στη σιωπή, ώσπου μια σειρά από παράδοξα γεγονότα ανοίγει ένα παράθυρο σε έναν κόσμο όπου η ανάμνηση μπλέκεται με τη φαντασίωση και η πραγματικότητα με το όνειρο. Ο Μάριο Μπανούσι, ένας πολυσχιδής νέος δημιουργός που προτείνει ένα προσωπικό, χειροποίητο εικαστικό θεατρικό σύμπαν, εμπνέεται από δικά του βιώματα και από ταφικά έθιμα και παραδόσεις των Βαλκανίων για να φτιάξει, μαζί με μια ομάδα χαρισματικών καλλιτεχνών, ένα σκηνικό ποίημα για την απώλεια. Χωρίς να ακούμε ποτέ τα πρόσωπα να μιλούν, γινόμαστε μάρτυρες της πορείας τους, ενός εσωτερικού ταξιδιού που προσπαθεί να απαντήσει σε ένα αιώνιο ερώτημα: πώς λέμε αντίο σε ένα πολυαγαπημένο πρόσωπο;

Η παράσταση «Goodbye, Lindita» παρουσιάστηκε στο Εθνικό Θέατρο τις σεζόν 2022-2023 και 2023-2024, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές από κοινό και κριτικούς. Έχει λάβει δυο σημαντικές τιμητικές διακρίσεις στο διεθνές Φεστιβάλ Bitef στο Βελιγράδι: το Ειδικό Βραβείο Bitef «Jovan Ćirilov» για σπάνια συνεισφορά στη θεατρική τέχνη και το Βραβείο «Politika» καλύτερης σκηνοθεσίας.

Μετά το Βελιγράδι (Σερβία), τη Δρέσδη (Γερμανία), το Άμστερνταμ (Ολλανδία), την Αδελαΐδα (Αυστραλία) και το Μόναχο (Γερμανία), και με ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα, η παράσταση θα συνεχίσει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2024 την ευρωπαϊκή της περιοδεία.

Συντελεστές

Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Μάριο Μπανούσι

Διανομή (με αλφαβητική σειρά): Χρυσή Βιδαλάκη, Μπάμπης Γαλιατσάτος, Ελένη Άμπια Νζάνγκα, Εριφύλη Κιτζόγλου, Κατερίνα Κρίστο, Μάριο Μπανούσι, Ευτυχία Στεφάνου, Αλεξάνδρα Χασάνι

Από 16.10 έως 3.11.2024

Κτήριο Τσίλλερ | Κεντρική Σκηνή

Μέρες και ώρα παραστάσεων: Τετάρτη έως Σάββατο 20:30 και Κυριακή στις 18:00

Τιμές εισιτηρίων:

Σάββατο, Κυριακή

Διακεκριμένη Ζώνη 25€

Α' Ζώνη 22€

Β' Ζώνη (Α' Εξώστης) 18€

Γ' Ζώνη (Β' Εξώστης) 10€

Τετάρτη & Πέμπτη

Διακεκριμένη Ζώνη 19€

Α' & Β' Ζώνη 17€

Α’ Εξώστης 15€

Παρασκευή

Γενική είσοδος 14€

Διάρκεια: 60'

Προπώληση εισιτηρίων: ticketservices.gr και στο 210.7234567 (με χρήση πιστωτικής-χρεωστικής κάρτας)

Πληροφορίες: Ταμεία Κτηρίου Τσίλλερ & Θεάτρου Rex (Αγίου Κωνσταντίνου 22-24 & Πανεπιστημίου 48), τηλ.: 2105288170-171

Η παράσταση προτείνεται για θεατές άνω των 16 ετών.