Κέιτ Γουίνσλετ: «Είμαι υπερήφανη για το σώμα μου γιατί σε αυτό αντικατοπτρίζεται όλη η ζωή μου»

Η Κέιτ Γουίνσλετ τιμάται από το Φεστιβάλ Κινηματοογράφου Ζυρίχης και παρουσιάζει τη νέα της ταινία, «Lee»

Η Κέιτ Γουίνσλετ

Την Κέιτ Γουίνσλετ τιμά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ζυρίχης (3-13/10) για το σύνολο της καριέρας της, ενώ η Βρετανίδα ηθοποιός θα παρουσιάσει στο Φεστιβάλ τη νέα της ταινία με τίτλο «Lee». Ταινία στην οποία υποδύεται την σπουδαία φωτογράφο Λι Μίλερ η οποία ήταν ανταποκρίτρια της βρετανικής Vogue στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και οι εικόνες της έφεραν στο φως της δημοσιότητας τις αγριότητες των Ναζί. Την ταινία σκηνοθετεί η Ελεν Κούρας κα πρωταγωνιστούν οι Αντι Σάμπεργκ, Αντρεα Ράιζμποροου, Τζος Ο’ Κόνορ, Μαριόν Κοτιγιάρ και Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ.

«Η Κέιτ Γουίνσλετ είναι μια μεγάλη προσωπικότητα του κινηματογράφου και λάμπει με την άνεσή της να διαφοροποιείται τόσο σε μεγάλα μπλοκμπάστερ όσο και σε μικρές, ανεξάρτητες παραγωγές. Η διαφορετικότητα των επιλογών της και η μακρόχρονη καριέρα της στο Χόλιγουντ, την έχουν κάνει πολύ αγαπημένη στο κοινό διαφορετικών γενεών», τονίζει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Κριστιάν Γιούνγκεν.

Από την πλευρά της, η βραβευμένη ηθοποιός ευχαριστεί το Φεστιβάλ για την προβολή της ταινίας «Lee» η οποία «είναι προϊόν αγάπης από εμένα για το οποίο είμαι πολύ υπερήφανη».

Πρόσφατα η Κέιτ Γουίνσλετ αποκάλυψε σε συνέντευξή της ότι αρνήθηκε να καλύψει την όχι και τόσο γυμνασμένη κοιλιά της στα γυρίσματα της ταινίας «Lee». «Σε μια σκηνή κάθομαι σε ένα παγκάκι σε μια πισίνα φορώντας ένα μπικίνι και στα διαλείμματα ανάμεσα στις λήψεις ήρθε ένας από το συνεργείο και μου είπε ότι ενδεχομένως θα ήθελα να στέκομαι καλύτερα. “Για να μην φαίνεται η κοιλιά μου; Ούτε να το σκέφτεσαι”, του απάντησα», λέει η Γουίνσλετ η οποία σταμάτησε να γυμνάζεται πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα της ταινίας προκειμένου το σώμα της να δείχνει παρόμοιο με εκείνο της φωτογράφου Λι Μίλερ. «Δεν με νοιάζει που το σώμα μου δεν είναι τέλεια γυμνασμένο. Ακριβώς το αντίθετο θα έλεγα. Είμαι υπερήφανη για αυτό και για το πρόσωπό μου γιατί πάνω τους αντικατοπτρίζεται ολόκληρη η ζωή μου. Δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου να το καλύψω», ισχυρίζεται.

Η ίδια μάλιστα, το 2003, είχε μιλήσει δημόσια κατά ενός περιοδικού στο οποίο είχε παραχωρήσει συνέντευξη και η φωτογραφία του εξωφύλλου ήταν τόσο επεξεργασμένη που την έδειχνε πολύ αδύνατη. Πιο πρόσφατα, το 2021 είχε πει στο σκηνοθέτη της σειράς «Mare of Easttown», Κρεγκ Ζόμπελ να μην επεξεργαστεί το σώμα της στο μοντάζ σε μια ερωτική σκηνή. «Μην τολμήσεις» του είχε πει. «Νιώθω μεγάλη ανακούφιση που όλο και περισσότερες γυναίκες πλέον αποδέχονται τους εαυτούς τους όπως είναι. Χάνουμε πολύτιμο χρόνο μειώνοντας και κατακρίνοντας τους εαυτούς μας. Εγώ δεν πρόκειται να το κάνω ξανά αυτό», τόνισε.