6ο Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ»: Φινάλε με Ελένη Βιτάλη και Γιάννη Διονυσίου

Το 6ο Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» ολοκληρώνεται με τις συναυλίες της Ελένης Βιτάλη και του Γιάννη Διονυσίου

6ο Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ»: Φινάλε με Ελένη Βιτάλη και Γιάννη Διονυσίου

Η Ελένη Βιτάλη

3'

Το 6ο Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» ολοκληρώνεται για ακόμα μία χρονιά με μεγάλη επιτυχία και με τη μεγαλύτερη ανταπόκριση κόσμου που είχε ποτέ. Τα δύο τελευταία μουσικά δρώμενα λαμβάνουν χώρα στη Δωρίδα, όπου φιλοξενούνται η Ελένη Βιτάλη με τους Τζουμ την Κυριακή 11/8 στο Λιδωρίκι και ο Γιάννης Διονυσίου τη Δευτέρα στις 12/8 στο Κροκύλειο. Η τελευταία εκδήλωση διοργανώνεται με τη συνεργασία του Συλλόγου Κροκυλιωτών «Ο Μακρυγιάννης».

Τα δύο παραπάνω μουσικά δρώμενα θα λάβουν χώρα αντίστοιχα, στις 21:15, στα ιστορικά κτίρια των σχολείων Λιδωρικίου και Κροκυλείου, με ελεύθερη είσοδο.

Η Ελένη Βιτάλη στο Λιδωρίκι

Η φωνή της Ελένης Βιτάλη έχει σημαδέψει το ελληνικό τραγούδι. Στην πολύχρονη πορεία της υπηρέτησε σχεδόν κάθε έκφραση του: από δημοτικά και λαϊκά ως πιο ηλεκτρικά ακούσματα, πάντα με την ίδια χαρακτηριστική αλήθεια και συγκίνηση. Μια συναυλία-γιορτή έρχεται να συνοψίσει με τον πιο περιεκτικό τρόπο αυτή την μοναδική πορεία στο τραγούδι, τους «Δρόμους που αγάπησε» και τραγούδησε. Μια βραδιά - αναδρομή σε τραγούδια απ’ όλη την προσωπική της διαδρομή, αλλά και τραγούδια σταθμούς από άλλους Έλληνες συνθέτες και τραγουδοποιούς. Την Ελένη Βιτάλη πλαισιώνουν οι δυναμικοί και ανατρεπτικοί Τζουμ, που με τις φρέσκιες ενορχηστρώσεις τους και τη σύγχρονη ματιά τους μπορούν να ξεσηκώσουν και το πιο δύσκολο κοινό και κλέβουν τις εντυπώσεις με τη φωνή του Νίκου Ξύδη. Μαζί με την Ελένη και όλοι εμείς που θα πάρουμε μαζί της την «Ταχεία» για «Άλλες πολιτείες», σε μια «Κιβωτό», με όσα έμειναν στον χρόνο και αξίζει να τραγουδηθούν. Παίζουν οι μουσικοί: Αποστόλης Βαγγελάκης - πνευστά, Ρήγας Βοργιάς – μπάσο, Νίκος Ξύδης – κιθάρα, Νίκος Σαμαράς – μπουζούκι, τζουρά, τρομπέτα, Δημήτρης Σίντος – πιάνο, Θάνος Τσελεμπής - τύμπανα. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Νίκος Ξύδης. Ηχοληψία: Νίκος Λαγός & Γιώργος Φιλικόζης.

Κυριακή 11 Αυγούστου, ώρα 21:15, Λιδωρίκι, Σχολείο

Είσοδος Ελεύθερη

Γιάννης Διονυσίου στο Κροκύλειο

O Γιάννης Διονυσίου είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους ερμηνευτές της γενιάς του. Μπορεί να ανταπεξέλθει με άνεση σε όλο το φάσμα του τραγουδιού και ξεχωρίζει τόσο για το αναγνωρίσιμο χρώμα της φωνής του όσο και για την ερμηνευτική του δύναμη. Ένα επιπλέον στοιχείο που τον κάνει ξεχωριστό είναι η μεγάλη έκταση της φωνής του που του δίνει τη δυνατότητα να κινηθεί με άνεση σε όλο το φάσμα του εμπνευσμένου ελληνικού τραγουδιού. Έχει ήδη δώσει τα διαπιστευτήρια με τις επιτυχημένες ζωντανές εμφανίσεις του και απολαμβάνει την εμπιστοσύνη σημαντικών καλλιτεχνών που έχουν μοιραστεί μαζί του το έργο τους επί σκηνής. O Γιάννης Διονυσίου θα παρουσιάσει στο κοινό αγαπημένα κλασικά λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια που τον έχουν καθιερώσει ως πρεσβευτή αυτής της μεγάλης μουσικής μας παράδοσης στο νεανικό κοινό, καθώς και νέα τραγούδια που περιλαμβάνονται στο πρώτο προσωπικό του album που υπογράφουν καταξιωμένοι δημιουργοί. Παίζουν οι μουσικοί: Γιώργος Γεωργόπουλος μπουζούκι, Αθηνόδωρος Καρκαφίρης κιθάρα, Στρατής Σκουρκέας κρουστά, Fausto Sierakowski σαξόφωνο, Κώστας Αρσένης Μπάσο.

Δευτέρα 12 Αυγούστου, ώρα 21:15, Κροκύλειο, Σχολείο

Είσοδος Ελεύθερη

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
16:05ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Λήμνο

16:05ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Λήμνο