Ταινίες προσεχώς: Τι θα δούμε στη μεγάλη οθόνη έως το τέλος του Σεπτεμβρίου

«Εγώ, απαισιότατος 4», «Alien: Romulus», «Σκαθαροζούμης Σκαθαροζούμης», «Το κοράκι», «Wolfs» είναι μερικές μόνο από τις ταινίες που θα απολαύσουμε στη μεγάλη οθόνη μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου

Σκηνή από την ταινία "Σκαθαροζούμης Σκαθαροζούμης"

Καθώς περνάμε στη τελευταία φάση της καλοκαιρινής σεζόν, μια σειρά από σπουδαίες ταινίες διεκδικούν την ψήφο μας στη μεγάλη οθόνη. Το «Εγώ, ο απαισιότατος 4» που κάνει πρεμιέρα στις 15 Αυγούστου αναμένεται να κάνει τη διαφορά καθώς τελειώνει ο μήνας, αλλά ακολουθούν ταινίες που θα κάνουν αίσθηση στις αίθουσες όπως «Η παγίδα» του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν, ο «Σκαθαροζούμης, Σκαθαροζούμης» του Τιμ Μπάρτον, το «Κοράκι», το «Wolfs» με τους Μπραντ Πιτ και Τζορτζ Κλούνεϊ, το γυρισμένο στο Πήλιο «Στοιχειωμένη καρδιά» με τον Ματ Ντίλον, το «Alien: Romulus» κ.α.

Το Newsbomb.gr σας προτείνει 15 ταινίες για το κλείσιμο της καλοκαιρινής σεζόν.

15 Αυγούστου

Pacifiction

Στην Ταϊτή της Γαλλικής Πολυνησίας, ο Ύπατος Αρμοστής της Δημοκρατίας και στέλεχος της γαλλικής κυβέρνησης Ντε Ρολέ, ένας ευφυής άνδρας ο οποίος κινείται στα υψηλότερα κλιμάκια της πολιτικής, θα κληθεί να διαχειριστεί τις συνέπειες της εξάπλωσης μιας είδησης που φημολογείται εντόνως: Ακούγεται πως στην περιοχή εθεάθη ένα υποβρύχιο, του οποίου η απόκοσμη παρουσία θα μπορούσε να προαναγγέλλει την επιστροφή των γαλλικών πυρηνικών δοκιμών. Με πολύ καλές κριτικές και υπνωτικά και σχεδόν απόκοσμη ατμόσφαιρα, το «Pasifiction» υπογράφεται από τον Αλμπερτ Σέρα και πρωταγωνιστεί ο βραβευμένος Μπενουά Μαζιμέλ.

Εγώ, ο απαισιότατος 4 (υποτιτλ.)

Ο Γκρου, η Λούσι και τα κορίτσια τους-Μάργκο, Ίντιθ και Άγκνες-υποδέχονται το νέο μέλος της οικογένειας, τον Γκρου τζούνιορ, που είναι αποφασισμένος να βασανίζει τον μπαμπά του. Ο Γκρου αντιμετωπίζει έναν νέο άσπονδο εχθρό στο πρόσωπο του Μαξίμ Λε Μαλ και της μοιραίας φιλενάδας του Βαλεντίνας και έτσι η οικογένεια αναγκάζεται να το βάλει στα πόδια.

Ηδη σπάει ταμεία στις ΗΠΑ και όπου αλλού έχει κάνει πρεμιέρα. Από τις 22 Αυγούστου η ταινία θα προβάλλεται και με ελληνικούς υπότιτλους.

22 Αυγούστου

Η παγίδα

«Η Παγίδα» ακολουθεί το κυνήγι ενός δολοφόνου κατά συρροή σε μια συναυλία. Ένα πρωτότυπο ψυχολογικό θρίλερ σε σκηνοθεσία Μ. Νάιτ Σιάμαλαν. Πρωταγωνιστεί ο Τζος Χάρτνετ.

Το σύνδρομο των πρώην εραστών

Ο Ρεμί και η Σαντρά, οι οποίοι μοιάζουν να έχουν βρει την απόλυτη ευτυχία στη σχέση τους, προσπαθούν μάταια να κάνουν παιδί. Όταν συμβουλεύονται έναν γιατρό για να τους βοηθήσει με το πρόβλημά τους, εκείνος τούς πληροφορεί ότι δυστυχώς πάσχουν από το «Σύνδρομο των Πρώην». Για να θεραπευτούν πρέπει να κοιμηθούν ξανά με κάθε έναν από τους προηγούμενους εραστές τους για να τους «βγάλουν από τη μέση».

Χαριτωμένη, αστεία και γλυκιά ιστορία αγάπης περί μονογαμίας, ζήλειας και ανταγωνισμού με το παρελθόν. Σε σενάριο και σκηνοθεσία των Αν Σιρό, Ραφαέλ Μαλμπονί.

29 Αυγούστου

Cold

Ο Οντιν, ζει μόνος του με την κόρη του Ρουν. Καθώς ερευνά κάποιους παλιούς φόνους που έχουν διαπραχθεί δεκαετίες πριν σε ένα κέντρο θεραπείας εφήβων, αρχίζει να υποπτεύεται πως κάποια παράξενα μυστικά που αποκαλύπτει σχετίζονται με τη μυστηριώδη αυτοκτονία της πρώην συζύγου του, αλλά και με την παράξενη συμπεριφορά της έφηβης κόρης του.

Κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου της Ίρσα Σιγκουρδαρντότιρ -από τα μεγαλύτερα ονόµατα του σκανδιναβικού αστυνομικού θρίλερ.

Τελειώνει με εμάς

Το πρώτο μυθιστόρημα της Κολίν Χούβερ που μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη, αφηγείται τη συναρπαστική ιστορία της Λίλι Μπλουμ (Μπλέικ Λάιβλι), μιας γυναίκας που ξεπερνά μια τραυματική παιδική ηλικία για να ξεκινήσει μια νέα ζωή στη Βοστόνη και να κυνηγήσει το όνειρο της ζωής της να ανοίξει τη δική της επιχείρηση. Μια τυχαία συνάντηση με τον γοητευτικό νευροχειρουργό Ράιλ Κινκέιντ (Τζάστιν Μπαλντόνι) πυροδοτεί μια έντονη σχέση.

Το νέο ρομαντικό δράμα της Μπλέικ Λάιβλι για τα φαντάσματα του παρελθόντος που επανέρχονται. Σκηνοθετεί ο Τζάστιν Μπαλντόνι.

Alien: Romulus

Ενώ ψάχνουν στα βάθη ενός εγκαταλελειμμένου διαστημικού σταθμού, μια ομάδα νεαρών διαστημικών αποίκων έρχεται αντιμέτωπη με την πιο τρομακτική μορφή ζωής στο σύμπαν. Η έβδομη ταινία της σειράς φέρει την σκηνοθετική υπογραφή του Φέντε Αλβαρεζ, ενώ πρωταγωνιστεί η ανερχόμενη Κέιλι Σπίνι, η Ιζαμπέλα Μερσέντ, ο Ντέιβιντ Τζόνσον κ.α.

Στοιχειωμένη καρδιά

Η Άλεξ, νέα σερβιτόρα σε ένα εστιατόριο σε ελληνικό νησί, γρήγορα κερδίζει την καρδιά του Ενρίκο. Εκείνη, ωστόσο, ερωτεύεται τον διευθυντή του εστιατορίου, τον Μαξ. Καθώς ο Ενρίκο αρχίζει να ανακαλύπτει ανησυχητικά στοιχεία για το σκοτεινό παρελθόν του Μαξ, τα πράγματα αρχίζουν να περιπλέκονται.

Γυρισμένη στη χώρα μας και πιο συγκεκριμένα στο νότιο Πήλιο, η νέα ταινία του Ισπανού Φερνάντο Τρουέμπα με πρωταγωνιστή τον Ματ Ντίλον.

5 Σεπτεμβρίου

Σκαθαροζούμης Σκαθαροζούμης

Μετά από μία αναπάντεχη οικογενειακή τραγωδία, τρεις γενιές της οικογένειας Ντιτζ επιστρέφουν στο Γουίντερ Ρίβερ. Ακόμα στοιχειωμένη από τον Σκαθαροζούμη, η ζωή της Λίντια ανατρέπεται όταν η επαναστάτρια έφηβη κόρη της, Άστριντ, ανακαλύπτει το μυστηριώδες μοντέλο της πόλης στη σοφίτα και η πύλη στον άλλο κόσμο ανοίγει κατά λάθος. Ο Τιμ Μπάρτον ανοίγει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας με αυτή την πολυαναμενόμενη συνέχεια. Παίζουν οι Μάικλ Κίτον, Γουινόνα Ράιντερ, Τζίνα Ορτέγκα, Μόνικα Μπελούτσι κ.α.

Υπόθεση Γκολντμάν

Τον Απρίλιο του 1976 ξεκινάει η δεύτερη δίκη του Πιέρ Γκολντμάν, ακροαριστερού ακτιβιστή που είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τέσσερις ένοπλες ληστείες, μία από τις οποίες είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο δύο φαρμακοποιών. Στην τελευταία δίκη υποστηρίζει την αθωότητά του και μέσα σε λίγες εβδομάδες γίνεται είδωλο της διανοούμενης Αριστεράς.

Βραβείο Σεζάρ καλύτερου ηθοποιού (Arieh Worthalter) και οκτώ υποψηφιότητες Σεζάρ. Σε σκηνοθεσία Σεντρίκ Καν.

12 Σεπτεμβρίου

Το κοράκι

Οι αδελφές ψυχές Έρικ και Σέλι δολοφονούνται βάναυσα από τους δαίμονες του παρελθόντος της Σέλι. Όταν του δοθεί η ευκαιρία να σώσει τη μοναδική του αγάπη θυσιάζοντας τον εαυτό του, ο Έρικ αναζητά εκδίκηση χωρίς έλεος, διασχίζοντας τους κόσμους ανάμεσα στους ζωντανούς και τους νεκρούς για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Μια διαφορετική εκδοχή της «καταραμένης» ταινίας του Αλεξ Πρόγιας όπου έχασε τη ζωή του ο γιος του Μπρους Λι, Μπράντον. Σκηνοθετεί ο Ρούπερτ Σάντερς και πρωταγωνιστεί ο Μπιλ Σκάρσγκαρντ.

Ο Δελφινομικρούλης (κινούμενα σχέδια)

Ένα μικρό αγόρι, ο Άμπαν, επιβιώνει από ένα αεροπορικό δυστύχημα, που το αφήνει ολομόναχο. Για καλή του τύχη, όμως, σώζεται από ένα κοπάδι δελφινιών, ανάμεσα στα οποία και ο Σέφιντ, ένα μικρό δελφίνι που αμέσως γίνεται αχώριστος με τον Άμπαν. Το αγόρι και το δελφίνι μεγαλώνουν μαζί σαν αδέλφια, διασκεδάζοντας τους πάντες γύρω τους με τα παιχνίδια και τα κόλπα τους.

Όμως, μια μέρα η γαλήνη του χαρούμενου κόσμου τους θα διαταραχτεί από την άφιξη ενός κακού Χταποδιού, που θέλει να εξουσιάζει τον υποβρύχιο κόσμο.

Η νέα σχολική χρονιά θα έχει ξεκινήσει αλλά ποιος θα πει όχι σε μια βουτιά ακόμα; Σκηνοθετεί ο Μοχάμαντ Χεϊράντις.

19 Σεπτεμβρίου

Wolfs

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ με τον Μπραντ Πιτ στην ίδια κωμωδία δράσης. Οι δύο σταρ υποδύονται δύο επαγγελματίες που τους αρέσει να δουλεύουν μόνοι αλλά αναγκάζονται να συνεργαστούν όταν προλαμβάνονται για την ίδια δουλειά. Ο Τζον Γουάτς σκηνοθετεί και στην παραγωγή βρίσκονται οι εταιρείες των δύο πρωταγωνιστών.

Transformers One

Ο Όπτιμους Πράιμ και ο Μέγκατρον επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη αλλά αυτή τη φορά ως animation. Η ταινία είναι prequel και μας ταξιδεύει πίσω στην εποχή που οι δύο ήρωες ήταν αδελφικοί φίλοι για να γίνουν στη συνέχεια οι μεγαλύτεροι εχθροί. Ο Κρις Χέμγουορθ και η Σκάρλετ Γιόχανσον δανείζουν τις φωνές τους.

26 Σεπτεμβρίου

Κώδικας κινδύνου

Όταν ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας της τεχνολογίας Σλέιτερ Κινγκ συναντά τη σερβιτόρα Φρίντα σε ένα γκαλά, η έλξη είναι αστραπιαία. Την προσκαλεί να τον συνοδεύσει για ονειρικές διακοπές μαζί με τους φίλους του στο ιδιωτικό του νησί. Άγριες νύχτες σβήνουν σε ηλιόλουστες μέρες και όλοι περνάνε τέλεια. Κανείς δεν θέλει να τελειώσει το ταξίδι, αλλά καθώς συμβαίνουν αλλόκοτα πράγματα, η Φρίντα αρχίζει να αμφιβάλει για την πραγματικότητα της. Κάτι πηγαίνει πολύ στραβά σ’ αυτό το μέρος. Πρέπει να ανακαλύψει την αλήθεια αν θέλει να βγει ζωντανή από αυτό το ατελείωτο πάρτι.

Η κόρη του Λένι Κράβιτζ, Ζόι δοκιμάζει τις δυνάμεις της στη σκηνοθεσία έχοντας στη διάθεσή της τον πρωταγωνιστή Τσάνινγκ Τέιτουμ.