Σάλι Φιλντ: «Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς ήταν πολύ ευαίσθητος και με διαίσθηση»

Ευαίσθητες ιστορίες με τον Ρόμπιν Γουίλιαμς μοιράστηκαν πρόσφατα οι συμπρωταγωνίστριές του στην ταινία «Η κυρία Ντάουτφαϊαρ», Σάλι Φιλντ και Λίζα Τζέικουμπ

Σάλι Φιλντ: «Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς ήταν πολύ ευαίσθητος και με διαίσθηση»

Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς

2'

Άλλη μια απόδειξη ότι ο πρόωρα χαμένος Ρόμπιν Γουίλιαμς δεν ήταν απλά μια μηχανή παραγωγής δολαρίων στο Χόλιγουντ αλλά ένας άνθρωπος με ενσυναίσθηση και πραγματικό ενδιαφέρον για τον διπλανό του. Η Σάλι Φιλντ αποκάλυψε πρόσφατα ότι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Η κυρία Ντάουτφαϊαρ» το 1992 ο Γουίλιαμς παρότρυνε τον σκηνοθέτη Κρις Κολόμπους να αλλάξει το πρόγραμμα των γυρισμάτων έτσι, ώστε η Σάλι Φιλντ να μπορέσει να φύγει γρήγορα καθώς ο πατέρας της είχε μόλις πεθάνει. «Μόλις με είχαν ειδοποιήσει ότι πέθανε ο πατέρας μου από εγκεφαλικό επεισόδιο αλλά προσπαθούσα με όλες μου τις δυνάμεις να μην δείξω στα γυρίσματα ότι κάτι σοβαρό μου είχε συμβεί. Στο διάλειμμα με πλησίασε ο Ρόμπιν και με ρώτησε αν είμαι καλά. Όταν του είπα τι είχε συμβεί, εκείνος απάντησε “Θεέ μου, πρέπει να φύγεις από εδώ τώρα”. Πήγε και μίλησε στον σκηνοθέτη Κρις Κολόμπους και τον έπεισε να αλλάξει το πρόγραμμα των γυρισμάτων. Ετσι, την υπόλοιπη ημέρα κάναμε όσα γυρίσματα περιλάμβαναν εμένα και έφυγα. Πήγα σπίτι μου, τηλεφώνησα στον αδελφό μου και κανονίσαμε όλη τη διαδικασία. Ο Ρόμπιν ήταν πολύ ευαίσθητος και με διαίσθηση. Λίγοι ήξεραν αυτή την πλευρά του», αναφέρει η Σάλι Φιλντ.

Δεν ήταν όμως η μόνη που το συνειδητοποίησε αυτό στα συγκεκριμένα γυρίσματα. Η Λίζα Τζέικουμπ, που έφηβη τότε υποδύθηκε την μεγαλύτερη κόρη του ήρωα που ενσάρκωσε ο Ρόμπιν Γουίλιαμς, δήλωσε νωρίτερα φέτος ότι ο ηθοποιός ήταν ο πρώτος που της μίλησε ανοικτά για τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε. «Μου μίλησε για τα δικά του προβλήματα και όλα όσα περνούσε και ήταν η πρώτη φορά που ένιωσα ότι δεν είμαι κάποιο τέρας που πρέπει να κρύβω αυτό που μου συμβαίνει. Είναι κάτι που μερικοί από εμάς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε», έχει πει η Τζέικουμπ η οποία μοιράστηκε και άλλη μία ιστορία με τον Ρόμπιν Γουίλιαμς πρωταγωνιστή. «Κάποια στιγμή με είδε που ήμουν ανήσυχη στα γυρίσματα και με ρώτησε τι μου συμβαίνει. Του εξήγησα ότι το σχολείο μου με είχε αποβάλλει επειδή έχανα μαθήματα λόγω των γυρισμάτων. Τότε εκείνος έγραψε μια επιστολή στο διευθυντή του σχολείου καλώντας τον να ξανασκεφτεί την απόφασή του και τον παρακάλεσε να με στηρίξει στην προσπάθειά μου να ολοκληρώσω την εκπαίδευσή μου και παράλληλα να κυνηγήσω την καριέρα μου. Ο διευθυντής έβαλε σε κορνίζα την επιστολή και την κρέμασε στο γραφείο του. Δεν με πίεσε ποτέ ξανά από τότε», δήλωσε η Τζέικουμπ.

Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς αυτοκτόνησε στις 11 Αυγούστου 2014, σε ηλικία 63 ετών.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή