Ντέβιντ Χόκνεϊ και Πιέρο ντέλα Φραντσέσκα στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου

Έργα ζωγραφισμένα με 550 χρόνια διαφορά εκτίθενται στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου
Ο David Hockney
AP

Έργα του Ντέιβιντ Χόκνεϊ και του Πιέρο ντέλα Φραντσέσκα, ζωγραφισμένα με διαφορά 550 ετών συνθέτουν την έκθεση «Hockney and Piero: A Longer Look» στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου.

Σε όλη την καριέρα του, ο Χόκνεϊ βρίσκει έμπνευση από τα έργα άλλων καλλιτεχνών. Δεν κουράζεται να κοιτάζει πίνακες. Για τον Βρετανό καλλιτέχνη, υπάρχει μαγεία κάθε φορά, είτε απολαμβάνει μια φωτογραφία σε μια γκαλερί είτε μια πολυαγαπημένη αφίσα στο σπίτι, αναφέρεται στην περιγραφή της έκθεσης.

Δύο πίνακες του Χόκνεϊ, που απεικονίζουν τη μητέρα και τον πατέρα του και τον επιμελητή τέχνης Χένρι Γκελντζάλερ παρουσιάζονται με το νήμα που τους ενώνει, το «The Baptism of Christ» του Ιταλού ζωγράφου της πρώιμης Αναγέννησης, Πιέρο ντέλα Φραντσκέσκα.

Τα έργα «My Parents», «Looking at Pictures on a Screen» περιλαμβάνουν και εικόνες από πίνακες από την Εθνική Πινακοθήκη, ένα μέρος που γνωρίζει και έχει αγαπήσει ο Χόκνεϊ σε όλη τη μακρόχρονη καριέρα του. Οι καλλιτέχνες των οποίων τα πορτρέτα και τα τοπία πλαισιώνουν τους τοίχους είναι γι' αυτόν, οι σύγχρονοί του. Οι πίνακές τους τον εμπνέουν σήμερα όσο οποιαδήποτε άλλη επιρροή στο έργο του, επισημαίνεται.

Η έκθεση εντάσσεται στους εορτασμούς των 200 χρόνων της Εθνικής Πινακοθήκης του Λονδίνου.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχετικές ειδήσεις