ΔΕΘ 2024: Περίπτερο για τις σπουδαίες εφευρέσεις της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας

Τα -εν πολλοίς άγνωστα για κάποιον λόγο- επιτεύγματα της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας, αναδεικνύονται στη φετινή ΔΕΘ.

Πώς λειτουργούσαν ο μηχανισμός του κοχλία του Αρχιμήδη, αλλά και το κινητό αυτόματο θέατρο του Ήρωνα, γνωστό ως ο …«κινηματογράφος» των αρχαίων Ελλήνων;

Την απάντηση και μια γεύση από τα συγκεκριμένα επιτεύγματα της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν όσοι κι όσες επισκεφθούν το περίπτερο 7 της 88ης ΔΕΘ, όπου θα δώσει το «παρών» το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας-ΝΟΗΣΙΣ.

Το ΝΟΗΣΙΣ συμμετέχει και φέτος στη ΔΕΘ, στο πλαίσιο της παρουσίας της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ), υπό την «ομπρέλα» του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Στο stand του Κέντρου, εκτός από τα εντυπωσιακά εκθέματα, θα παρουσιάζονται σε οθόνες βίντεο σκηνές από τις δραστηριότητες και το πολυδιάστατο έργο του. Επίσης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν πλούσιο φωτογραφικό και βιντεοληπτικό υλικό από τις μεταφερόμενες εκθέσεις «ΙΔΕΑ - Αρχαία Ελληνική Επιστήμη και Τεχνολογία» και «Connected - Η ιστορία των υπολογιστών και η ζωή με το Διαδίκτυο». Παράλληλα, θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων του ΝΟΗΣΙΣ για την επόμενη περίοδο 2024-2025.

Η παρουσία του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας στη φετινή 88η ΔΕΘ θα εμπλουτιστεί με ψηφιακά ερμηνευτικά εκθέματα της έκθεσης Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας του ΝΟΗΣΙΣ, καθώς και με την Εφαρμογή Ξενάγησης Επαυξημένης Πραγματικότητας από το Έργο «Εικονικό Μουσείο Βιομηχανικής κληρονομιάς - Ανάπτυξη, οργάνωση, τεκμηρίωση, διαχείριση και προβολή ψηφιακού περιεχομένου του ΝΟΗΣΙΣ».

Όπως εξηγεί η πρόεδρος του ΝΟΗΣΙΣ, Δρ. Στυλιανή Μπεζεργιάννη, «η ενεργητική στάση απέναντι στα εκθέματα, η πρόθεση για συναισθηματική εμπλοκή, η συμμετοχή με όλες τις αισθήσεις είναι στοιχεία που ενθαρρύνουν προς την απόκτηση μίας τέτοιου είδους βιωματικής εμπειρίας».

Δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ του Newsbomb.gr και γνωρίστε τα επιτεύγματα της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας: