Ο Νίκος Γραμματικός σκηνοθετεί την παράσταση «Ο Σαίξπηρ ζει στο καταφύγιο»

Από τις 12 Οκτωβρίου θα παρουσιάζεται στον Μικρό Κεραμεικό ο μονόλογος ρέκβιεμ του Γιώργου Σκούρτη «Ο Σαίξπηρ ζει στο καταφύγιο» - Παίζει ο Θοδωρής Ζουμπουλίδης και σκηνοθετεί ο Νίκος Γραμματικός

Ο Νίκος Γραμματικός σκηνοθετεί την παράσταση «Ο Σαίξπηρ ζει στο καταφύγιο»

"Ο Σαίξπηρ ζει στο καταφύγιο"

1'

Από τις 12 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21.15 θα παρουσιάζεται στον Μικρό Κεραμεικό ο μονόλογος ρέκβιεμ του Γιώργου Σκούρτη «Ο Σαίξπηρ ζει στο καταφύγιο».

Ο καταξιωμένος κινηματογραφικός σκηνοθέτης Νίκος Γραμματικός των μεγάλων επιτυχιών («Βασιλιάς», «Απόντες», «Μήδεια Κρείσσων των εμών βουλευμάτων», «Νυχτολούλουδα» κ.ά. και ο ηθοποιός Θοδωρής Ζουμπουλίδης (Teo Alexander) μετά από μια εικοσαετή πορεία σε διεθνείς και ελληνικές παραγωγές, αναζητούν καταφύγιο… στον Μικρο Κεραμεικό.

Shakespeare.jpg

Ο Νίκος Γραμματικός (δεξιά) και ο Θοδωρής ουμπουλίδης

«Ο Σαίξπηρ ζει στο καταφύγιο» αποτελεί μία φωνή αγωνίας ενός αποσυρμένου από τα εγκόσμια θεατρικού συγγραφέα, αλλά παράλληλα συνενώνει και το παραλήρημα όλων των ανθρώπων που βρίσκονται σε ένα προσωπικό και υπαρξιακό τέλμα.

Αποτελεί την ομπρέλα κάτω από την οποία κρύφτηκαν οι σκέψεις και τα λόγια απόγνωσης όλων των ανθρώπων που δεν τους χώρεσε το σύστημα και δεν χωρέσαν ούτε και εκείνοι σε αυτό. Ανθρώπων που ένωσαν τις φωνές τους, που πάλεψαν μέσα σε σκότη και έρεβη για να βγουν από το ατομικό τους καταφύγιο και να περπατήσουν, αν όχι στο φως, τουλάχιστον στη δική τους χαραυγή.

Ένα έργο βαθιά διαχρονικό που ανεβαίνει για πρώτη φορά στο θεατρικό σανίδι, μέσα από το οποίο ο καθένας μας θα αναγνωρίσει τις στιγμές της ζωής του εκείνες που η λοξοδρόμηση, η οπισθοχώρηση και η ηττοπάθεια μπορεί να κυριάρχησε, αλλά το πείσμα για πάλη και ζωή παρέμεινε αήττητο.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Νίκος Γραμματικός

Κείμενο: Γιώργος Σκούρτης

Πρωταγωνιστεί ο Θοδωρής Ζουμπουλίδης

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή