ΕΚΟΜΕ: Παρών στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας

Το ΕΚΟΜΕ δίνει το παρών στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας υποστηρίζοντας τις ελληνικές συμπαραγωγές

ΕΚΟΜΕ: Παρών στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας
1'

Το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) συμμετέχει στο 81ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας, το οποίο πραγματοποιείται από τις 28 Αυγούστου έως τις 7 Σεπτεμβρίου, στηρίζοντας την ελληνική κινηματογραφία, τους δημιουργούς και τους παραγωγούς που έχουν και φέτος σημαντική παρουσία στη Μόστρα.

Το ΕΚΟΜΕ, τμήμα του νέου φορέα Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Οπτικοακουστικών μέσων και Δημιουργίας-Creative Greece για την στήριξη της εγχώριας οπτικοακουστικής βιομηχανίας, εκπροσωπείται στο Φεστιβάλ Βενετίας από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Λεωνίδα Χριστόπουλο, με στόχο την ενημέρωση της διεθνούς κινηματογραφικής κοινότητας για τα χρηματοδοτικά εργαλεία και τις δυνατότητες δημιουργίας οπτικοακουστικού έργου στην Ελλάδα.

Σε αυτό το πλαίσιο, το ΕΚΟΜΕ θα συμμετέχει στην εκδήλωση που διοργανώνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Film Office Κεντρικής Μακεδονίας και το Υπουργείο Τουρισμού, στις 30 Αυγούστου, με επίκεντρο την στήριξη, προβολή και προώθηση των ελληνικών συμμετοχών στο Φεστιβάλ Βενετίας καθώς και τη δικτύωση των Ελλήνων επαγγελματιών που θα παρίστανται στο ιστορικό Φεστιβάλ.

Φέτος, στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ κάνει παγκόσμια πρεμιέρα η νέα ταινία μεγάλου μήκους της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη «Harvest» καθώς και η νέα ταινία του Πάμπλο Λαραΐν «Maria» που αποτελεί ελληνική συμπαραγωγή. Στο διαγωνιστικό τμήμα Orizzonti συμμετέχει ο Αλέξανδρος Αβρανάς με την ταινία «Quiet Life».

Το ΕΚΟΜΕ στηρίζει την ενιαία εθνική πολιτική για τον οπτικοακουστικό τομέα, προσφέροντας κίνητρα για την ενίσχυση και ανάδειξη των Ελλήνων δημιουργών εντός και εκτός Ελλάδας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή