Αντζελίνα Τζολί: Η προετοιμασία για να υποδυθεί τη Μαρία Κάλλας κράτησε έξι μήνες

Η Αντζελίνα Τζολί υποδύεται την Μαρία Κάλλας στην ταινία «Maria» που διεκδικεί το Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας 

Αντζελίνα Τζολί: Η προετοιμασία για να υποδυθεί τη Μαρία Κάλλας κράτησε έξι μήνες

Σκηνή από την ταινία "Maria" του Πάμπλο Λαραίν

2'

«Η προετοιμασία της Αντζελίνα Τζολί για να υποδυθεί την Μαρία Κάλλας ήταν πολύ μακρά, πολύ συγκεκριμένη και πολύ δύσκολη. Κράτησε έξι μήνες», λέει ο σκηνοθέτης Πάμπλο Λαραίν σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Vanity Fair. Η ταινία του «Maria» που αφηγείται τα τελευταία χρόνια της κορυφαίας σοπράνο θα κάνει πρεμιέρα τις επόμενες μέρες στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας διεκδικώντας τον Χρυσό Λέοντα. Ως γνωστόν, μεγάλο μέρος της ταινίας γυρίστηκε στη χώρα μας και πιο συγκεκριμένα στην Ηλεία, ενώ γυρίσματα έγιναν και στη θαλαμηγό του Αριστοτέλη Ωνάση, «Christina O».

Ο Λαραίν είπε στη συνέντευξή του ότι «δεν μπορείς να γυρίσεις μια ταινία για τη Μαρία Κάλλας χωρίς να χρησιμοποιήσεις τη φωνή της. Όπως επίσης δεν μπορείς να φτιάξεις μια ταινία σαν κι αυτή με μια ηθοποιό που δεν μπορεί να τραγουδήσει. Έτσι, όταν βλέπουμε τη Μαρία Κάλλας στο απόγειο της καριέρας της, την ακούμε να τραγουδά η ίδια κατά 95%. Όταν όμως τη βλέπουμε καταβεβλημένη να πλησιάζει προς το τέλος του βίου της, ακούγεται ως επί το πλείστον η φωνή της Αντζελίνα. Η ίδια φοβόταν πολύ αλλά τα κατάφερε».

Η μεγαλύτερη ντίβα του 20ου αιώνα

Για την επιλογή της συγκεκριμένης ηθοποιού, ο Λαραίν τόνισε ότι «μιλάμε για την μεγαλύτερη ντίβα του 20ου αιώνα. Ποια θα μπορούσε να την υποδυθεί; Δεν ήθελα να συνεργαστώ με κάποια που δεν διέθετε αυτό το χαρακτηριστικό. Ηθελα μια ηθοποιό που να έχει τη δυνατότητα να είναι ντίβα από φυσικού της, να μπορεί να σηκώσει αυτό το βάρος, να είναι παρούσα. Και η Αντζελίνα ήταν παρούσα», λέει ο Λαραίν. Και ο σκηνοθέτης συνέχισε λέγοντας ότι στα γυρίσματα η Τζολί «σε αφήνει να την προσεγγίσεις όταν εκείνη το επιθυμεί. Και όταν δεν το θέλει δημιουργεί μια απόσταση από σένα. Όλη η διαδικασία ήταν σε έντονα προσωπικό επίπεδο. Η κάμερα ήταν σχεδόν πάντα πολύ κοντά της κι έτσι είμασταν σε απόσταση αναπνοής τις περισσότερες φορές. Πολλές φορές με ένιωθε και όταν τελειώναμε μια λήψη με κοίταζε όπως ακριβώς την κοιτούσα κι εγώ».

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας πραγματοποιείται από τις 28 Αυγούστου έως τις 7 Σεπτεμβρίου. Ταινία έναρξης είναι το «Σκαθαροζούμης Σκαθαροζούμης» του Τιμ Μπάρτον.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή