«Επόμενη Στάση: Κυψέλη»: Γνωρίστε την πιο ζωντανή γειτονιά της Αθήνας με θεατρικά μέσα και τεχνικές

Περιπατητικό ταξίδι στην Κυψέλη με τη χρήση θεατρικών μέσων και τεχνικών και αλληλεπίδραση με το κοινό - Για τρεις Κυριακές του Σεπτεμβρίου

«Επόμενη Στάση: Κυψέλη»: Γνωρίστε την πιο ζωντανή γειτονιά της Αθήνας με θεατρικά μέσα και τεχνικές

"Επόμενη στάση: Κυψέλη"

@ Vangelis Patsialos
2'

Αυτόν τον Σεπτέμβριο, γνωρίζουμε ξανά τη γειτονιά της Κυψέλης μέσα από ένα απολαυστικό περιπατητικό ταξίδι με αφετηρία τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης. Η θεατρική διαδρομή «Επόμενη Στάση: Κυψέλη» επιστρέφει για περιορισμένο αριθμό διαδρομών το φθινόπωρο και μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε την ομορφιά, την ιστορία αλλά και τα μυστικά που κρύβονται σε κάθε γωνιά της πιο μαγικής γειτονιάς του κέντρου της Αθήνας.

Η ιδιαίτερη αυτή περιπατητική διαδρομή με σταθμούς-έκπληξη στους δρόμους της Κυψέλης, που χάραξε και πρωτοπαρουσίασε το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και η ομάδα θεάτρου Ανεμόμυλοι τον Μάιο του 2023, «ζωντανεύει» την ιστορία της Κυψέλης με τον πιο πρωτότυπο τρόπο, με τη χρήση διαφορετικών θεατρικών μέσων και τεχνικών, αλλά και μέσα από μία μοναδική αλληλεπίδραση με το κοινό.

Στις έξι νέες κυριακάτικες βόλτες του Σεπτεμβρίου, οι δύο «θεατρικοί ξεναγοί», Μάγδα Γκουβέρου και Χρήστος Χριστόπουλος, θα μας ταξιδέψουν για τέταρτη σεζόν στον χρόνο, σε μεγάλα γεγονότα ή μικρές ιστορίες που χαρακτήρισαν τη γειτονιά της Κυψέλης. Με ποια γεγονότα συνδέεται; Ποιοι έζησαν ή πέρασαν από εδώ; Ποιος ήταν ο Φωκίων Νέγρης; Υπήρξε, άραγε, στ’ αλήθεια το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη; Προσωπικές μαρτυρίες, πολιτιστικά και ιστορικά αρχεία, ταινίες, τραγούδια και αστικοί μύθοι θα δώσουν τις απαντήσεις σε αυτά και σε πολλά ακόμα ερωτήματα, συνθέτοντας το υλικό της βόλτας μας.

Η Κυψέλη είναι μία περιοχή πολύχρωμη, πολυπληθής, πολυπολιτισμική. Συνδυάζει αρμονικά την κλασική Αθήνα με τις πιο μοντέρνες τάσεις, ενώ η ιστορία της απλώνεται από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι σήμερα. Μία πόλη, μία γειτονιά, που κοιτάζει νοσταλγικά προς το παρελθόν, αλλά κλείνει το μάτι στο μέλλον αναζητώντας τη σύγχρονη ταυτότητά της. Με σημείο συνάντησης και αφετηρία τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, περπατάμε ξανά στην ιστορία της πιο ζωντανής γειτονιάς της πόλης.

Πληροφορίες

«Επόμενη Στάση: Κυψέλη»

Συντελεστές: Ομάδα Θεάτρου Ανεμόμυλοι

Έρευνα-δραματουργία: Χρήστος Χριστόπουλος

Αντικείμενα-κατασκευές: Κατερίνα Χατζοπούλου

Επιμέλεια κίνησης: Κική Μπάκα

Θεατρικοί ξεναγοί: Μάγδα Γκουβέρου, Χρήστος Χριστόπουλος

Συνοδός-διαχείριση κοινού: Άντζη Βαλσαμή

Ημερομηνίες & ώρες

Κυριακή 15.09 | 19:00 & 22:00

Κυριακή 22.09 | 19:00 & 22:00

Κυριακή 29.09 | 19:00 & 22:00

Διάρκεια δράσης: 70'
Σημείο συνάντησης: Δημοτική Αγορά Κυψέλης / είσοδος Έκθεσης, επί της Φωκίωνος Νέγρη.

Ώρα προσέλευσης: 18:45 & 21:45

Εισιτήριο 7€

Μειωμένο εισιτήριο 5€ για ανέργους, φοιτητές, ΑμεΑ και άτομα ηλικίας 65+

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή