Φεστιβάλ Βενετίας: Τιμητικός Χρυσός Λέοντας στη Σιγκούρνι Γουίβερ

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας ξεκίνησε απονέμοντας τον τιμητικό Χρυσό Λέοντα στην Σιγκούρνι Γουίβερ

Φεστιβάλ Βενετίας: Τιμητικός Χρυσός Λέοντας στη Σιγκούρνι Γουίβερ

Ο τιμητικός Χρυσός Λέοντας στα χέρια της Σιγκούρνι Γουίβερ

@ EPA/FABIO FRUSTACI
2'

«Ισως παραείμαι ψηλή για να με κατηγοριοποιήσει το Χόλιγουντ», είπε χθες Τετάρτη αστειευόμενη η Σιγκούρνι Γουίβερ που τιμήθηκε από το 81ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας με τον Χρυσό Λέοντα για την προσφορά της στον κινηματογράφο. «Σας ευχαριστώ για αυτή τη γιγαντιαία ενίσχυση ενθάρρυνσης», πρόσθεσε στα ιταλικά η αμερικανίδα ηθοποιός που νωρίτερα παρακολούθησε μαζί με τους προσκεκλημένους της τελετής έναρξης του Φεστιβάλ, ένα βίντεο αφιέρωμα στο πρόσωπό της και τους πρωταγωνιστικούς της ρόλους όπως στο «Aliens», το «Ghostbusters» και το «Εργαζόμενο κορίτσι». Μέχρι και ο Τζέιμς Κάμερον εμφανίστηκε στο βίντεο να λέει ευθέως ότι είναι καιρός η Γουίβερ να βραβευθεί με ένα Όσκαρ μετά από τρεις υποψηφιότητες.

Ολα τα μάτια στη Μόνικα

Μετά την απονομή του Χρυσού Λέοντα στη Σιγκούρνι Γουίβερ ακολούθησε η προβολή της ταινίας έναρξης του Φεστιβάλ, του «Σκαθαροζούμης Σκαθαροζούμης» του Τιμ Μπάρτον ο οποίος έδωσε το παρών κρατώντας από το χέρι τη σύντροφό του και πρωταγωνίστρια της ταινίας, Μόνικα Μπελούτσι. Η Ιταλίδα σταρ ήταν εκείνη που απέσπασε το πιο ηχηρό χειροκρότημα από το κοινό κι ας είχαν μαζευτεί στο κόκκινο χαλί δεκάδες νεαρά παιδιά για τα μάτια της Τζένα Ορτέγκα ζητώντας απεγνωσμένα μια φωτογραφία μαζί της ή ένα αυτόγραφο.

Οι πρώτες κριτικές για την ταινία δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικές και αναφέρουν ότι ο Μπάρτον επέστρεψε σε «γνωστά νερά» αλλά δεν είχε κάτι επιπλέον να πει πάνω στην ιστορία της πρώτης ταινίας. Το καθιερωμένο χειροκρότημα μετά την προβολή κόπηκε γρήγορα καθώς οι υπεύθυνοι έπαιξαν τα φώτα στην αίθουσα, κάτι που σήμαινε ότι οι συντελεστές της ταινίας έπρεπε να φύγουν.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή