Αντζελίνα Τζολί: «Είχα ανάγκη να βρίσκομαι σπίτι με την οικογένειά μου τα τελευταία χρόνια»

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε η Αντζελίνα Τζολί και οι συντελεστές της ταινίας «Maria» στο Φεστιβάλ Βενετίας με αφορμή την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Λίντο

Η Αντζελίνα Τζολί και οι συντελεστές της ταινίας "Maria" στο Φεστιβάλ Βενετίας

@ EPA/ETTORE FERRARI

«Το να μάθω να τραγουδάω όπερα ήταν η ψυχοθεραπεία που δεν ήξερα ότι χρειαζόμουν. Δεν είχα ιδέα πόσα πράγματα κρατούσα μέσα μου και δεν τα άφηνα να διαφύγουν», είπε η Αντζελίνα Τζολί στη συνέντευξη Τύπου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας για την ταινία «Maria» στην οποία υποδύεται τη Μαρία Κάλλας. Καθισμένη ανάμεσα στον σκηνοθέτη της ταινίας, Πάμπλο Λαραίν και την συμπρωταγωνίστριά της, Αλμπα Ρορβάχερ, η μεγάλη σταρ του Χόλιγουντ συμπλήρωσε ότι «η πρόκληση δεν ήταν τόσο τεχνικού χαρακτήρα όσο ένα συναισθηματικό ταξίδι να βρω τη φωνή μου, να εκφραστώ, να είμαι παρούσα». Η Τζολί έκανε πρόβες για επτά μήνες για αυτό το ρόλο και δηλώνει τυχερή που έφτασαν στα χέρια της μαθήματα ερμηνείας στην όπερα που είχε παραδώσει η ίδια η κορυφαία σοπράνο. «Εκείνη υποστήριζε ότι όταν καλείσαι να ερμηνεύσεις πρέπει πρώτα να προσπαθείς να κατανοήσεις τη μουσική και τις προθέσεις του συνθέτη. Να μένεις πειθαρχημένος και να κάνεις πολλές πρόβες. Αυτό έκανα κι εγώ. Στο τέλος μπορείς να αφήσεις τα δικά σου συναισθήματα στην διαδικασία και μόνο όταν νιώσεις έτοιμος. Ημουν τυχερή γιατί είχα δίπλα μου τον Πάμπλο Λαραίν ο οποίος με προστάτευσε». Η Τζολί είπε επίσης ότι στο παρελθόν δεν ήταν θαυμάστρια της όπερας. «Ημουν πανκ. Μου άρεσαν πολλά είδη μουσικής αλλά πιο πολύ άκουγα τους Clash. Όμως όσο μεγαλώνεις και νιώθεις απόγνωση, πόνο ή αγάπη, υπάρχουν συγκεκριμένα είδη μουσικής που ταιριάζουν σε αυτά τα συναισθήματα».

Οικογένεια

Όσο για τη μεγάλη επιστροφή της στη μεγάλη οθόνη με αυτή την ταινία, η Αντζελίνα Τζολί υποστήριξε ότι «είχα ανάγκη να βρίσκομαι σπίτι με την οικογένειά μου τα τελευταία χρόνια και όλο αυτό το διάστημα ένιωθα ευγνωμονούσα που μπορούσα να έχω την ευκαιρία να είμαι καλλιτέχνης και να βρίσκομαι δίπλα σε δημιουργικούς ανθρώπους».

Ο σκηνοθέτης Πάμπλο Λαραίν τόνισε από την πλευρά του ότι «υπάρχει κάτι στις γυναίκες σαν τη Μαρία Κάλλας αλλά και την Αντζελίνα Τζολί. Εχουν μια φυσική παρουσία στη σκηνή, μπροστά στην κάμερα ή ακόμα και σε ένα απλό δωμάτιο από την οποία νιώθεις την τεράστια αίσθηση ανθρωπιάς που διαθέτουν. Δεν ήταν καθόλου δύσκολο για την Αντζελίνα να υποδυθεί την Μαρία Κάλλας αφού ήδη κουβαλάει στους ώμους της το βάρος».

Η ταινία «Maria», μας γυρίζει πίσω στα τελευταία χρόνια της Μαρίας Κάλλας στο Παρίσι όπου στις 16 Σεπτεμβρίου 1977 άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 53 ετών. Πολλά γυρίσματα έγιναν πέρυσι στη χώρα μας, στην Ηλεία και στη θαλαμηγό του Αριστοτέλη Ωνάση, «Christina O».