Πολιτιστική ατζέντα: Δέκα παραστάσεις και συναυλίες για το τριήμερο

Το newsbomb.gr σας προτείνει δέκα θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες για το τριήμερο που μόλις ξεκίνησε.

Η Νατάσσα Μποφίλιου

Το newsbomb.gr σας προτείνει δέκα θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα για το τριήμερο που μόλις ξεκίνησε.

Νατάσσα Μποφίλιου

Παρασκευή 30/8 (21.00)

Θήβα (Γήπεδο Μοσχοποδίου)

Έπειτα από τις εκρηκτικές χειμερινές εμφανίσεις της στην Αθήνα και τις μεγάλες συγκινήσεις που προσέφερε στο πολυπληθές κοινό της, η Νατάσσα Μποφίλιου παρουσιάζει με ενθουσιασμό την νέα παράσταση που έφτιαξαν με τον Θέμη Καραμουρατίδη και τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο και μοιράζεται για πρώτη φορά ζωντανά τα ολοκαίνουργια τραγούδια του δίσκου «Κάτι Καίγεται» που έχουν ήδη ξεχωρίσει και αγαπηθεί.

Opening act: Χρήστος Μπότσης

Ώρα προσέλευσης: 20:00

Ώρα έναρξης: 21:00

Εισιτήρια: www.ticketservices.gr και στα:

Δημαρχείο Θήβας

Δημοτική Βιβλιοθήκη (Πινδάτου και Οιδίποδος)

The Bar (Σκουρτανιώτου 7)

Τιμές εισιτηρίων:

Προπώληση: 18€

Είσοδος: 20€

Ο Μίκης Θεοδωράκης

Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης»

Ηράκλειο και Χανιά

30/8 και 1/9 (21.00)

Η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Χανίων και ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας τιμούν τον Μίκη Θεοδωράκη με δυο συναυλίες της Ανεξάρτητης Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης».

Η πρώτη συναυλία της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» θα πραγματοποιηθεί στο Ανοιχτό Δημοτικό θέατρο Αρκαλοχωρίου την Παρασκευή 30 Αυγούστου και ώρα 21.00.

Ερμηνεύουν η Σοφία Παπάζογλου, ο Παναγιώτης Πετράκης και η Χρυσηίδα. Σολίστ στο μπουζούκι ο Μανώλης Καραντίνης.

Η δεύτερη συναυλία της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου Χανίων το Σάββατο 31 Αυγούστου και ώρα 21.00.

Ερμηνεύουν ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Σοφία Παπάζογλου, ο Παναγιώτης Πετράκης και η Χρυσηίδα. Σολίστ στο μπουζούκι ο Μανώλης Καραντίνης.

Τοποθεσία:

Ανοιχτό Δημοτικό θέατρο Αρκαλοχωρίου, Αρκαλοχώρι, Ηράκλειο, Κρήτη | Θέατρο Ανατολικής Τάφρου Χανίων, Χανιά, Κρήτη

Είσοδος ελεύθερη

"Ικέτιδες"

@pskafidas.com

Ικέτιδες του Αισχύλου

Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

31/8 (21.00)

Εξήντα χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση του έργου στην Επίδαυρο, το Θέατρο του Νέου Κόσμου σε συνεργασία με το Θέατρο Τέχνης-Καρόλου Κουν ανεβάζει τις Ικέτιδες του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη: ένα ποιητικό αλλά και βαθιά πολιτικό έργο στο κέντρο του σύγχρονου προβληματισμού για την έννοια του ασύλου σε μια δημοκρατική κοινωνία – ιδιαίτερα όταν στη θέση του διωκόμενου βρίσκονται οι γυναίκες.

Συντελεστές

Μετάφραση: Ιωάννης Γρυπάρης

Επεξεργασία κειμένου &δραματουργίας – Σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάλμπαρη

Διανομή

Λυδία Κονιόρδου – Πελασγός

Λουκία Μιχαλοπούλου – Αμυμώνη

Λένα Παπαληγούρα – Υπερμνήστρα

Άκης Σακελλαρίου – Δαναός

Γιάννης Τσορτέκης – Αιγύπτιος Κήρυκας

Κορυφαία χορεύτρια – Χριστίνα Σουγιουλτζή

Ώρα έναρξης: 21:00

Τιμές εισιτηρίων: Διακεκριμένη Ζώνη 35€

Α Ζώνη 30€

Β Ζώνη 25€

Γ Ζώνη 15€ – 20€

Προπώληση: more.com

Οι "Παίχτες" σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή

@ Christos Symeonides

Οι Παίχτες

του Νικολάι Γκόγκολ

Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

1/9 (21.00)

Οι εκρηκτικοί «Παίxτες» του Ν.Β. Γκόγκολ, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή, μετά από ένα σερί sold out παραστάσεων κάτω από τον έναστρο αττικό ουρανό, συνεχίζουν την ξέφρενη καλοκαιρινή περιοδεία τους με μία ακόμα παράσταση την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

Ο Γιάννης Νιάρρος, ο Βασίλης Μαγουλιώτης, ο Ηλίας Μουλάς, ο Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, ο Θανάσης Δήμου, ο Γιώργος Τζαβάρας κι ο Γιώργος Μπουκαούρης συναντιούνται επί σκηνής και πάλι, για ένα ακόμα ξέφρενο ταξίδι στον κόσμο της μπλόφας και του ρίσκου σ’ αυτήν την αξέχαστη κωμωδία αδρεναλίνης.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία – μετάφραση -διασκευή: Γιώργος Κουτλής

Δραματουργική επεξεργασία: Βασίλης Μαγουλιώτης

Παίζουν: Γιάννης Νιάρρος, Βασίλης Μαγουλιώτης, Ηλίας Μουλάς, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, Γιώργος Τζαβάρας και Γιώργος Μπουκαούρης, guest star ο Θανάσης Δήμου.

Πληροφορίες:

Ημερομηνία: Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024

Ώρα έναρξης: 21:00

Τιμές εισιτηρίων:

Α ΖΩΝΗ 30€

Β ΖΩΝΗ 25€

Γ ΖΩΝΗ 20€

Προπώληση: more.com

"Πλούτος" από το ΚΘΒΕ

@ Mike Rafail

«Πλούτος» του Αριστοφάνη

ΚΘΒΕ

Θεσσαλονίκη

Θέατρο Δάσους

Κυριακή 1/9 (21.00)

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την κωμωδία «Πλούτος» του Αριστοφάνη, στη Θεσσαλονίκη στο θέατρο Δάσους, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα.

Η παράσταση, μια σύγχρονη ανάγνωση της κωμωδίας του Αριστοφάνη, γεμάτη ενέργεια και ρυθμό, παρουσιάζει μια απολαυστική και πάντα επίκαιρη αντιπαράθεση μεταξύ του Πλούτου και της Πενίας.

Στο ρόλο του Χρεμύλου ο Μάνος Βακούσης που τιμήθηκε πρόσφατα με το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου «Κάρολος Κουν». Στο θίασο συμμετέχει η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου. Στο μουσικό μέρος της παράστασης παίρνουν μέρος οι Χατζηφραγκέτα και η Nalyssa Green.

Στην Παράβαση του έργου εμφανίζεται η Ιστορικός- Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαρία Ευθυμίου

Το έργο:

Ο Χρεμύλος ανησυχεί για το μέλλον του γιου του. Ποιον δρόμο θα πρέπει να επιλέξει στη ζωή του: τον τίμιο, που θα τον αναγκάσει να ζει στη φτώχεια και στην ανέχεια ή τον δρόμο της ατιμίας και της διαφθοράς, που θα τον βοηθήσει να ζήσει άνετα τη ζωή του;

Συντελεστές

Μετάφραση- Ελεύθερη απόδοση κειμένου -Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας

Διανομή (με αλφαβητική σειρά):

Μαίρη Ανδρέου (Αερόπη), Μάνος Βακούσης (Χρεμύλος), Δημήτρης Διακοσάββας (Κλεώνυμος), Άννα Ευθυμίου (Πενία 3) κ.α.

"Ηρακλής Μαινόμενος"

«Ηρακλής μαινόμενος» του Ευριπίδη

Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Κυριακή 1/9 (21.00)

Μετά από την πολύ μεγάλη επιτυχία που σημειώνει η περιοδεία της παράστασης «Ηρακλής Μαινόμενος» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά και με έναν θίασο σπουδαίων ηθοποιών, η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου.

Ένας σπουδαίος θίασος με τους Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, Γιώργο Γάλλο, Στεφανία Γουλιώτη, Ηρώ Μπέζου, Άννα Καλαϊτζίδου, Γιάννη Κλίνη, Αινεία Τσαμάτη, Νίκο Μήλια, Γκαλ Ρομπίσα, Μπάμπη Γαλιατσάτο, Θανάση Ραφτόπουλο, Αντώνη Αντωνόπουλο, καθώς και τον διαπρεπή μουσικό Φώτη Σιώτα σε εξέχοντα ρόλο επί σκηνής, μας βυθίζει στην υπαρξιακή αγωνία της εμβληματικής τραγωδίας του Ευριπίδη, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Δημήτρη Καραντζά.

Σ’ αυτό, το πιο σκοτεινό και πιο ανθρώπινο έργο του Ποιητή, τόπος δράσης είναι η Θήβα, που βρίσκεται σε καθεστώς τυραννίας από τον Λύκο, αφότου ο Ηρακλής έφυγε για τον τελευταίο του άθλο. Ο πατέρας και η σύζυγος του Ηρακλή, εξόριστοι και μελλοθάνατοι, δεν έχουν καμία ελπίδα. Το ίδιο και ο Χορός που βρίσκεται ξαφνικά δούλος στο καθεστώς του Τυράννου Λύκου. Όταν ο Ηρακλής έρχεται από τον Άδη έχοντας καταφέρει όλους τους άθλους, ανατρέπει τον Λύκο και όλα δείχνουν ότι το τέλος τους θα είναι αίσιο. Αλλά η βούληση των Θεών - η Τυραννία του Ηρακλή - βάφει τα χέρια του ήρωα με το πιο νοσηρό αίμα. Το αίμα της γυναίκας και των παιδιών του, που θα σκοτώσει κεντρισμένος από τη μανία της Λύσσας.

Συντελεστές

Μετάφραση: Μαίρη Γιόση

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς

Παίζουν οι:

Πυγμαλίων Δαδακαρίδης - Ηρακλής

Γιώργος Γάλλος - Αμφιτρύων

Στεφανία Γουλιώτη - Μεγάρα

Ηρώ Μπέζου - Ίρις

Προπώληση

more.com

"Βάκχες" του Ευριπίδη από το Εθνικό Θέατρο

«Βάκχες» του Ευριπίδη από το Εθνικό Θέατρο

Ελευσίνα

Παλαιό Ελαιουργείο

Κυριακή 1/9 (21.00)

Οι «Βάκχες» του Ευριπίδη −η τραγωδία των Ελλήνων, των αρχόντων και των λαών, κατά τον Γιαν Κοτ− γράφτηκαν την τρίτη δεκαετία του Πελοποννησιακού Πολέμου, όταν πια η Ιστορία είχε αποχαλινωθεί, και εξιστορεί την έλευση του Διονύσου στη Θήβα. Ο Ευριπίδης τη συνέθεσε κατά τα χρόνια της παραμονής του στη Μακεδονία, όπου ήρθε σε επαφή με τη διονυσιακή λατρεία.

Όταν ο θεός Διόνυσος φτάνει στη Θήβα, ο βασιλιάς Πενθέας αρνείται να δει τον πρώτο του εξάδελφο ως Θεό και διά της εξουσίας του καθιστά παράνομη τη διάδοση της νέας θρησκείας. Η άρνησή του εγείρει τη μήνι του θεού ο οποίος, σε μια τραγική αντιστροφή διώκτη και διωκόμενου, οδηγεί τον Πενθέα στον αφανισμό από την ίδια του τη μητέρα.

Συντελεστές

Μετάφραση: Γιώργος Χειμωνάς

Σκηνοθεσία: Θάνος Παπακωνσταντίνου

Διανομή

Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Μαριάννα Δημητρίου, Αλεξία Καλτσίκη, Θέμης Πάνου, Αργύρης Πανταζάρας

Εισιτήρια: more.com

"Δον Κιχώτης" σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου

«Δον Κιχώτης»

Σάββατο 31/8 (21.00)

Νέα Μάκρη

Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Μάκρης

Και

Κυριακή 1/9 (21.00)

Αιγάλεω

Δημοτικό Θέατρο «Αλέξης Μινωτής»

Το πιο αγαπημένο αστείο ρομάντζο όλων των εποχών. Πόσο απαραίτητο μας είναι να ονειρευόμαστε; Η ευγενική μας εκδοχή γιατί δεν είναι στην πρώτη ζήτηση; Μήπως η συνήθεια της κοινοτοποίας μας δίνει μια ψευδαίσθηση της ευτυχίας;

Το κλασικό αριστούργημα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες μεταφέρεται στο θέατρο και ετοιμάζεται να παρουσιαστεί το φετινό καλοκαίρι σε μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Η ιστορία του ονειροπόλου Ιππότη Δον Κιχώτη από τη Μάντσα, του συντρόφου του Σάντσο Πάντσα και της αγαπημένης του Δουλτσινέας ξαναζωντανεύει από έναν μεγάλο θίασο, σε μια θεαματική παραγωγή.

Ταυτότητα παράστασης:

Δον Κιχώτης ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης

Σάντσο ο Θανάσης Τσαλταμπάσης

Δουλτσινέα η Νάντια Κοντογεώργη

Μαριτόρνα η Παρθένα Χοροζίδου

Συντελεστές:

Θεατρική μεταφορά: Άκης Δήμου

Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπέζος

Εισιτήρια: more.com

Στροβιλισμοί στο Αιγαίο

Αρχαιολογικό Μουσείο Ρόδου

30-31/8 (21.00)

Ο Σωκράτης Σινόπουλος και ο Βασίλης Κώστας, δυο από́ τους σημαντικότερους και διεθνώς αναγνωρισμένους Έλληνες μουσικούς, καταθέτουν μια δυναμική́ και πρωτότυπη μουσική παράσταση με τίτλο Στροβιλισμοί στο Αιγαίο, στην οποία εξερευνούν τις δυνατότητες συνδυασμού́ δύο ιστορικών για τον ελληνικό́ χώρο μουσικών οργάνων, της λύρας και του λαούτου. Με αφετηρία τις μεσογειακές παραδόσεις και όχημα τις αυθεντικές συνθέσεις και τους διαδραστικούς αυτοσχεδιασμούς τους, δημιουργούν σύγχρονα μουσικά́ τοπία σε πραγματικό́ χρόνο, προσφέροντας μια σπάνια ακουστική́ εμπειρία.

Το ντουέτο συνοδεύεται με εντυπωσιακό live drawing από τον Soloύp.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός».

Είσοδος ελεύθερη. Η προκράτηση θέσης είναι υποχρεωτική.

Πληροφορίες: allofgreeceone.culture.gov.gr

Χιονάτες

Αρχαίο Θέατρο Μεσσήνης

30/8 (21.00)

Το έργο Χιονάτες είναι μια παράσταση για δύο αφηγήτριες και τετραμελές μουσικό σύνολο. Στο έργο, τρεις Χιονάτες «συναντιούνται» και «συνομιλούν» για την οδύνη να μεγαλώνεις, το κόστος να ενηλικιώνεσαι, τα δώρα του δάσους. Οι Χιονάτες, όπως όλα τα παραμύθια, δεν γνωρίζουν κανένα σύνορο γλωσσικό, θρησκευτικό, πολιτισμικό.

Μουσικό σύνολο

Πόπη Μαλαπάνη (πιάνο), Αρίων Γυφτάκης (κοντραμπάσο), Γιώργος Παυλάκος (φλογέρες, φλάουτα με ράμφος), Σοφία Μπράιλα (τραγούδι).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός».

Είσοδος ελεύθερη. Προκράτηση θέσης στο allofgreeceone.culture.gov.gr