Αντζελίνα Τζολί: Υποδύεται την Μαρία Κάλλας και πάει για Όσκαρ

Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας «Maria» για τη Μαρία Κάλλας, στο Φεστιβάλ Βενετίας, τα σχόλια του Τύπου θέλουν την Αντζελίνα Τζολί να έχει προβάδισμα για τις υποψηφιότητες στα Όσκαρ

Η Αντζελίνα Τζολί στο Φεστιβάλ Βενετίας

@ EPA/FABIO FRUSTACI

Πολύ καλές κριτικές απέσπασε η «Maria» του Πάμπλο Λαραίν με την Αντζελίνα Τζολί να υποδύεται την Μαρία Κάλλας στην τελευταία εβδομάδα πριν το θάνατό της στο Παρίσι. Δεν είναι λίγα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης που θεωρούν ότι η γνωστή σταρ έχει εξασφαλίσει το βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο Φεστιβάλ Βενετίας και μια θέση στην πεντάδα για το αντίστοιχο Όσκαρ. «Υπάρχει κάτι άλλο για την ταινία πέρα από το γεγονός ότι θα οδηγήσει την κούρσα για το Όσκαρ α’ γυναικείας ερμηνείας;», αναρωτιέται το Indiewire, ενώ το Little White Lies υποστηρίζει ότι «η αιθέρια ερμηνεία της Τζολί προσομοιάζει στη θρυλική προσωπικότητα της Κάλλας και παρά τη βαθιά μελαγχολία που επισκιάζει το φιλμ σαν το βέλο ενός φαντάσματος, πρόκειται για μια ιστορία αγάπης από εκείνες που η ηρωΐδα ζει για πάντα».

Ο Guardian από την πλευρά του τονίζει ότι «στα μέσα της ταινίας την είχα κατηγοριοποιήσει σαν μια καμπ παραδοξότητα. Όμως στη συνέχεια με προσγείωσε, με κέρδισε και μέχρι να πέσουν οι τίτλοι τέλους ήλπιζα σε ανκόρ».

Ερμηνεία πρίμα ντόνα

«Το γυμνό συναίσθημα και η διαπεραστική τραγωδία των αθάνατων ηρωΐδων της όπερας ταιριάζει σα γάντι στην ιστορία της Κάλλας λίγο πριν πεθάνει και αποτελεί μια ενδιαφέρουσα αντίστιξη με την ισορροπία και την επιφυλακτικότητα που χαρακτηρίζουν αυτή την ταινία», σημειώνει το Hollywood Reporter. Ο Independent βαθμολογεί με 4 στα 5 την ταινία και υπογραμμίζει ότι «ο Λαραίν έχει τη δυνατότητα να δίνει νόημα στη μεγάλη οθόνη σε όσα φαίνονται αστεία στο χαρτί, ενώ η φωτογραφία του Εντουαρντ Λάχμαν επιτρέπει στα περάσματα από την πραγματικότητα στη φαντασία και από το έγχρωμο στο ασπρόμαυρο να γίνονται ένα όμορφο, λυπημένο όνειρο».

«Είναι μια πρίμα ντόνα ερμηνεία από την Τζολί. Μια ηθοποιός που όπως η Κάλλας αντιμετώπισε το έντονο ενδιαφέρον του κοινού για την προσωπική της ζωή αλλά και την κριτική για τη δουλειά της. Εδώ κλείνει τα στόματα των επικριτών και τους θυμίζει γιατί είναι βραβευμένη με Όσκαρ. Ερμηνεύει την Ντίβα στη σκηνή και στην προσωπική της ζωή αλλά αφήνει τη μάσκα να πέσει δείχνοντας πόσο φοβισμένη και ευάλωτη ήταν και η ίδια η Κάλλας», υποστηρίζει το FlickFeast.