Το φυσάνε και δεν κρυώνει στην Τουρκία με την «Famagusta» στο Netflix

Έντονες οι αντιδράσεις της τουρκικής πλευρά για το σήριαλ «Famagusta», το οποίο πλέον θα μεταδίδεται στο Netflix 

Έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους οι Τούρκοι με την ανακοίνωση ότι η μεγάλη παραγωγή του MEGA, «Famagusta», κέρδισε επάξια μια θέση στη λίστα των προγραμμάτων της διεθνούς πλατφόρμας του Netflix.

Οι Τούρκοι που εδώ και χρόνια με τις δεκάδες τουρκικές σειρές προωθούν παγκοσμίως την προπαγάνδα τους ενοχλούνται τώρα όταν προβάλλονται οι αλήθειες για τον "Αττίλα" στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα αναφέρεται:

«Το Netflix ετοιμάζεται να μεταδώσει την ελληνικής παραγωγής σειρά «Famagusta (Αμμόχωστος)», που απεικονίζει την Τουρκία ως εισβολέα στην Κύπρο. Στη σειρά, όπου τα γεγονότα διαστρεβλώνονται και οι Τούρκοι στρατιώτες συκοφαντούνται ως «δυνάμεις εισβολής που άνοιξαν πυρ εναντίον αμάχων», δεν αναφέρονται οι σφαγές που διαπράχθηκαν κατά των Τουρκοκυπρίων», αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ.

«Η σειρά μαύρης προπαγάνδας, με πρωταγωνιστές τους Γιάννη Μπέζο, Κοραλία Καράντη και Χρήστο Λούλη, αγνοεί τις μαζικές δολοφονίες που διέπραξαν ελληνοκυπριακές συμμορίες εναντίον Τουρκοκυπρίων το 1974. Το σενάριο αφηγείται την ιστορία μιας μητέρας και ενός πατέρα που αναζητούν το χαμένο μωρό τους για 50 χρόνια στην Αμμόχωστο, όπου οι Τούρκοι στρατιώτες παρουσιάζονται ως «εισβολείς». Στη σειρά, που πήρε το όνομά της από το ελληνικό όνομα της παλιάς πόλης της Αμμοχώστου υπάρχουν συκοφαντίες ότι Τούρκοι στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον αμάχων κατά τη διάρκεια της Ειρηνευτικής Επιχείρησης. Η σειρά των 24 επεισοδίων προβλήθηκε στο παρελθόν στο τηλεοπτικό κανάλι Mega TV που εκπέμπει στην Ελλάδα».