Χαΐνηδες: Στήνουν μυσταγωγικό και εκστατικό πανηγύρι στο θέατρο Βράχων

Στις 21 Σεπτεμβρίου οι Χαΐνηδες θα στήσουν ένα μυσταγωγικό πανηγύρι στο θέατρο Βράχων

Χαΐνηδες: Στήνουν μυσταγωγικό και εκστατικό πανηγύρι στο θέατρο Βράχων

Οι Χαΐνηδες

3'

Ένα μεγάλο, μυσταγωγικό και εκστατικό πανηγύρι θα στήσουν οι Χαΐνηδες στο θέατρο Βράχων, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, με ρακή και μεζέδες για όλο τον κόσμο αλλά και ένα ρακοκάζανο για να αποστάξομε επιτόπου τσικουδιά.

Ένα ανεπανάληπτο διονυσιακό γλέντι με τραγούδι και χορό μακριά από φολκλορισμούς και στερεοτυπίες.

Κι όπως λέει ο Δημήτρης Αποστολάκης εκ μέρους των Χαΐνηδων:

Οι κοινωνίες δεν έχουν έθιμα και τελετουργίες, συνεπώς ούτε αληθινή συν-κίνηση και μαγεία. Οι κοινότητες όμως έχουν, γι' αυτό μπορούν ν’ αλλάζουν, αποφεύγοντας έτσι τη στασιμότητα, το φόβο, την ομοιομορφία, τα δόγματα, την αλλοτρίωση, τα γηρατειά. Η κοινότητα των Χαΐνηδων (μουσικοί και ακροατές) είναι μια τέτοια. Είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, γόνιμης ανασύνθεσης της πολιτιστικής κληρονομιάς του παρελθόντος ενώ ταυτόχρονα αποτελεί Προεικόνιση μελλοντικής συνύπαρξης, βασισμένη στην αμεσοδημοκρατία, τη συναπόφαση, την ειλικρίνεια, την ισοτιμία, την αυτοσυνέπεια, τη δημιουργία, τον πειραματισμό, την αγέρωχη στάση ζωής. Κι όλ’ αυτά σ’ ένα βαλτωμένο ελληνικό τοπίο που η Τέχνη έχει πεθάνει γιατί έχει πεθάνει το στοιχείο του Τραγικού. Όλα είναι σε νεκρική τάξη: κανείς αποκλίνων, κολασμένος, μοιραίος, τραγικός, ηρωικός, γελοίος. Το βασίλειο της ιλουστρασιόν ασημαντότητας, της ψευδεπαναστατικής εντεχνίλας και της στείρας παρελθοντολατρείας. Όμως μην τα βάφετε μαύρα! Οι ιερές μειοψηφίες σπρώχνουν πάντα το κάρο του πολιτισμού. Οι παρέες γράφουν ιστορία. Ελάτε λοιπόν ‘να παρεΐσομε’, που λέμε στην Κρήτη, στη σκιά των Βράχων, σ’ ένα ιδιαίτερο, μυσταγωγικό και εκστατικό πανηγύρι:

Μέρος 1ον: Ένα ανθολόγιο από την μακρά δισκογραφική τους πορεία. Στο τέλος αυτού του μέρους ο Δημήτρης Ζαχαριουδάκης θα παρουσιάσει κάποια τραγούδια από το δίσκο του « Η σβούρα της ζωής» με την συνεπικουρία του συγκροτήματος.

Παίζουν και τραγουδούν:

Δημήτρης Αποστολάκης (λύρα, τραγούδι)

Μιχάλης Γαλάνης (drums)

Δημήτρης Ζαχαριουδάκης (κιθάρα, τραγούδι)

Peter Jaques (τρομπέτα, φλικόρνο, κλαρίνο, νέι)

Γιώργος Κωνσταντίνου (μπάσο)

Μιχάλης Νικόπουλος (λαούτο, μπουζούκι, μαντολίνο, τραγούδι)

Αγγελική Σύρκου (τραγούδι)

Μέρος 2ον: Έρχεται η Κρήτη στην Αθήνα! Αφορμή είναι η παρουσίαση του έργου- σταθμού στην κρητική μουσική « Η χαμένη κασέτα». Μια εργασία-ταξίδι στον κόσμο της χαμένης αθωότητας. Μια έκλαμψη ποιοτικού χορευτικού τραγουδιού. Αυτό θα πυροδοτήσει διονυσιακό γλέντι και χορό, αφού έρχονται κι ενισχύσεις από την Κρήτη:

Ο Μανώλης Λιαπάκης (συνεργάτης του τεράστιου Θανάση Σκορδαλού): λαούτο, τραγούδι

ο Νίκος Μαστοράκης: κιθάρα

ο Μάνος Επιτροπάκης: μαντολίνο

και ο Νίκος Παραουλάκης: θιαμπόλι, νέι, ασκομαντούρα

Αλλά δεν έρχονται μόνο ενισχύσεις αλλά και ανεφοδιασμοί: Αδερφικοί φίλοι από την Κρήτη φέρνουν ρακή και μεζέδες να κεράσουν όλο τον κόσμο, καθώς κι ένα ρακοκάζανο να αποστάξομε επιτόπου τσικουδιά.

Ώρα έναρξης: 20:30

Προπώληση: https://www.ticketservices.gr/event/theatro-vrachon-xainides/

Τιμή εισιτηρίου: 12 προπώληση - 15 ταμείο την ημέρα της συναυλίας

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή