«John»: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το θεατρικό έργο της βραβευμένης με Πούλιτζερ, Annie Baker

Η Κόρα καρβούνη πρωταγωνιστεί στην θεατρική παράσταση «John» που ανεβαίνει στο θέατρο Δίπυλον

«John»: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το θεατρικό έργο της βραβευμένης με Πούλιτζερ, Annie Baker

Η παράσταση "John" στο θέατρο Δίπυλον

3'

O Μιχάλης Πανάδης με τη φρέσκια σκηνοθετική του ματιά σκηνοθετεί την Κόρα Καρβούνη και τον Χρήστο Κοντογεώργη στο "JOHN" της βραβευμένης με Πούλιτζερ Annie Baker. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν, επίσης, η Γιούλη Τσαγκαράκη και η Καλλιόπη Παναγιωτίδου.

Το σημαντικό αυτό έργο έκανε πρεμιέρα το 2015 στο Signature Theatre στη Νέα Υόρκη και δημιούργησε μεγάλη αίσθηση σε κοινό και κριτικούς. Τώρα, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 31 Οκτωβρίου και εγκαινιάζει την επαναλειτουργία του θεάτρου Δίπυλον.

Η Annie Baker, μια από τις πιο σημαντικές φωνές της σύγχρονης αμερικανικής δραματουργίας, εξερευνά στα έργα της και ιδιαίτερα στο "JOHN" την ανθρώπινη ευαλωτότητα με ευαισθησία και διηθητικότητα.

Το έργο

Ένα μικρό πανδοχείο με “βούληση”. Μια πρόσχαρη ξενοδόχος και η τυφλή φίλη της με το σκοτεινό παρελθόν. Ένα ζευγάρι που αντιμετωπίζει προβλήματα στη σχέση του και παλεύει να μείνει μαζί, ενώ κάνει tour σε μνημεία πολέμου.

Παιδικά τραύματα, λατινικά ξόρκια, λίστες πουλιών, πλάσματα του Lovecraft, το άγρυπνο σύμπαν που παρακολουθεί, φαντάσματα και υπερφυσική δραστηριότητα, νεοπλατωνισμός, μια θυμωμένη κούκλα, δυσπιστία και απιστία.

Ένα σκηνικό γεμάτο ένταση και μυστήριο, όπου κάθε λεπτομέρεια έχει σημασία. Χαρακτήρες πολύπλοκοι και βαθιά ανθρώπινοι, διάλογοι γεμάτοι υπονοούμενα και μία σιωπή εκκωφαντική.

Η παράσταση "John" είναι μια μοναδική θεατρική εμπειρία. Μας προσκαλεί να εξερευνήσουμε τις λεπτές αποχρώσεις των σχέσεων και της ανθρώπινης φύσης, καθώς εξετάζει θέματα όπως η μοναξιά, η απώλεια, και οι αδιόρατες δυνάμεις που επηρεάζουν την ανθρώπινη ύπαρξη.

Ποια είναι η Annie Baker

Η Annie Baker είναι Αμερικανίδα θεατρική συγγραφέας, γνωστή για την ικανότητά της να αποτυπώνει με έντονο ρεαλισμό και λεπτότητα τις καθημερινές εμπειρίες και τις διαπροσωπικές σχέσεις. Γεννημένη το 1981, η Baker έχει κερδίσει αναγνώριση και πολυάριθμες διακρίσεις για τα έργα της, τα οποία συχνά εστιάζουν σε φαινομενικά απλές στιγμές της καθημερινότητας που αποκτούν μεγαλύτερο βάθος μέσω του διαλόγου και της σιωπής.

Η θεατρική γραφή της χαρακτηρίζεται από ρεαλιστικούς διαλόγους που συχνά περιγράφουν την εσωτερικότητα των χαρακτήρων της, ενώ κριτικοί και κοινό αναγνωρίζουν την ικανότητά της να μεταφέρει στη σκηνή τις μικρές αλλά σημαντικές λεπτομέρειες της ανθρώπινης κατάστασης. Γνωστές δουλειές της αποτελούν τα έργα "The Flick," για το οποίο κέρδισε το βραβείο Πούλιτζερ για το Θέατρο το 2014, και "Circle Mirror Transformation."

Το “John” που τώρα ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα είναι ένα ατμοσφαιρικό, διασκεδαστικό, συναρπαστικό, απόκοσμο και τρομακτικό έργο που ουδόλως τυχαία έχει χαρακτηριστεί ως μια αιρετική κωμωδία για τον στοιχειωμένο εαυτό μας.

Συντελεστές

Κείμενο: Annie Baker

Μετάφραση: Χρύσα Κοτταράκου

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Πανάδης

Ερμηνεύουν (σε αλφαβητική σειρά): Κόρα Καρβούνη, Χρήστος Κοντογεώργης, Καλλιόπη Παναγιωτίδου, Γιούλη Τσαγκαράκη

Χώρος: Θέατρο ΔΙΠΥΛΟΝ

Πρεμιέρα: Πέμπτη 31 Οκτωβρίου

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Τετάρτη 20.00

Πέμπτη 21.00

Παρασκευή 21.00

Σάββατο 18.15 και 21.00

Κυριακή 20.00

Εισιτήρια:

20€ κανονικό,

18€ φοιτητικό, ΑΜΕΑ, ανέργων, άνω 65 ετών

Προπώληση εισιτηρίων στη more.com και στο ταμείο του θεάτρου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή