Φεστιβάλ Κινηματογράφου Τορόντο: Παγκόσμια πρεμιέρα για το «Κρέας» του Δημήτρη Νάκου

Το ντεμπούτο του Δημήτρη Νάκου, «Κρέας» κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο

"Κρέας" του Δημήτρη Νάκου

Στις 7 Σεπτεμβρίου κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Δημήτρη Νάκου με τίτλο «Κρέας» στο 49ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, στο Τμήμα Discovery που αναδεικνύει νέα ταλέντα του σινεμά από όλο τον κόσμο. Πρόκειται για μια σύγχρονη ιστορία στην ελληνική επαρχία του σήμερα με ανθρώπους οικεία γνώριμους και ανοίκεια ωμούς.

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2025 σε διανομή Feelgood Entertainment.

«Είναι πολύ σημαντικό για έναν σκηνοθέτη να έχει την τύχη η πρώτη του ταινία να κάνει πρεμιέρα σε ένα τόσο σπουδαίο φεστιβάλ, όσο είναι το φεστιβάλ του Τορόντο. Το "Κρέας" έγινε με πολύ αγάπη και συγκινητική αφοσίωση από όλους τους συντελεστές κι αυτό με κάνει διπλά χαρούμενο για την πρεμιέρα μας. Ανυπομονώ και ταυτόχρονα έχω κι αγωνία να έρθει η ταινίας μας σε επαφή με το κοινό».

Δημήτρης Νάκος

Σύνοψη

Σε ένα χωριό της ελληνικής επαρχίας, ο Τάκης ετοιμάζει τα εγκαίνια του νέου του κρεοπωλείου. Μια μέρα πριν τα εγκαίνια, ο γιος του, Παύλος σκοτώνει τον γείτονα που διεκδικεί μέρος της γης τους. Μοναδικός μάρτυρας ο Χρήστος, ένας νεαρός από την Αλβανία, τον οποίο ο Τάκης έχει μαζί του από μικρό παιδί.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία/Σενάριο: Δημήτρης Νάκος

Πρωταγωνιστούν: Ακύλλας Καραζήσης, Κώστας Νικούλι, Παύλος Ιορδανόπουλος, Μαρία Καλλιμάνη, Γιώργος Συμεωνίδης, Ναταλία Swift, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Γιάννης Αναστασάκης, Παντελής Δεντάκης, Κώστας Φιλίππογλου, Αντώνης Ιορδάνου, Άννα Καλαϊτζίδου, Φαίδων Καχτίτσης