Πολιτιστική ατζέντα: Δέκα παραστάσεις για το τριήμερο

Παραστάσεις και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα για το τριήμερο που ξεκίνησε 

Πολιτιστική ατζέντα: Δέκα παραστάσεις για το τριήμερο
6'

Το newsbomb.gr σας προτείνει δέκα θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα για το τριήμερο που ξεκίνησε.

Ωδείο Ηρώδου του Αττικού

Παρασκευή 6/9 (21.00)

Βίκυ Λέανδρος – Η ζωή είναι ωραία

Η παγκοσμίου φήμης Ελληνίδα καλλιτέχνης – φαινόμενο, Βίκυ Λέανδρος, μεγάλη νικήτρια της 72ης Eurovision, με πάνω από 55 εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων σε περισσότερες από 50 χώρες, τραγουδώντας σε 7 και πλέον γλώσσες και γεμίζοντας ασταμάτητα, όλα αυτά τα χρόνια, τα πιο διάσημα θέατρα του κόσμου με τις sold-out συναυλίες της, ολοκληρώνει στην Αθήνα, φέτος τον Σεπτέμβριο, την πλούσια καριέρα της που απαριθμεί σχεδόν 6 δεκαετίες.

Η Βίκυ Λέανδρος θα χαρίσει στο ελληνικό κοινό μια αξέχαστη βραδιά ερμηνεύοντας τραγούδια των μεγαλύτερων συνθετών του κόσμου με τους οποίους έχει συνεργαστεί όλα αυτά τα χρόνια, όπως οι Michel Legrand, Jaques Brel, Μίκης Θεοδωράκης, Charles Aznavour, Mort Chuman και Μάνος Χατζιδάκις.

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/vicky-leandros-herodeion/?lang=el

Ωδείο Ηρώδου του Αττικού

Σάββατο 7/9 (21.00)

Χρήστος Νικολόπουλος – 60 χρόνια

Ο συνθέτης των μεγαλύτερων διαχρονικών λαϊκών επιτυχιών, Χρήστος Νικολόπουλος, γιορτάζοντας τα 60 χρόνια ενεργούς δράσης, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024 ανοίγει διάπλατα τις πόρτες του Ωδείου του Ηρώδου Αττικού για την πολυαναμενόμενη επετειακή του συναυλία. Στο πλάι του θα έχει τους Μελίνα Ασλανίδου, Φοίβο Δεληβοριά, Στέλιο Διονυσίου, Πέγκυ Ζήνα, Κώστα Μακεδόνα και Πίτσα Παπαδοπούλου. Ειδικοί καλεσμένοι του μεγάλου μας συνθέτη θα είναι ο Γιώργος Νταλάρας και ο Σταμάτης Κραουνάκης, ενώ τη συναυλία παρουσιάζει και επιμελείται καλλιτεχνικά ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης. Συμμετέχει και η παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου.

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

ΟΑΚΑ

6-7/9

Off The Hook Festival

Το πολυσυλλεκτικό all-things-rap festival οπλισμένο με την εμπειρία των περασμένων ετών επιστρέφει φέτος, για την πλέον εκρηκτική συνάντηση, έτοιμο να ξεχωρίσει από τα τετριμμένα, να αναδείξει την πιο παραγωγική μουσική φυλή και να «βάλει φωτιά» στο ΟΑΚΑ (Athens Olympic Complex). Δύο μέρες, με ένα line up – δυναμίτη, αιχμηρές ρίμες, εθιστικά beats και αυθεντική hip hop ενέργεια. Συμμετέχουν οι Λεξ, Εθισμός, Beny Jr, Σαντάμ (Παρασκευή 6/9) και Λόγος Τιμής, I Am, Dani Gambino, Θύτης x Sadomas, Wang κ.α. Οι πόρτες ανοίγουν στις 16.00.

Προπώληση εισιτηρίων: offthehook.gr

xarhakos-prova-megaro-2024-13.jpg

Ο Σταύρος Ξαρχάκος

Θεσσαλονίκη - Θέατρο Δάσους

7/9 (20.30)

Σταύρος Ξαρχάκος – Ρεμπέτικο 40 χρόνια μετά

Μετά από δυο σαρωτικά sold out στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού και άλλα δυο στο Μέγαρο Μουσικής Αθήνας, το θρυλικό «Ρεμπέτικο» του Σταύρου Ξαρχάκου παρουσιάζεται στο Θέατρο Δάσους Θεσσαλονίκης. Για μια βραδιά η σκηνή του Θεάτρου Δάσους μετατρέπεται σε ρεμπέτικο πάλκο για να φιλοξενήσει αυτήν την ιστορική συναυλία, που καθήλωσε και συγκίνησε 12.000 θεατές στο Ηρώδειο και στο Μέγαρο Μουσικής Αθήνας . Οι μουσικές και τα τραγούδια που σφράγισαν την ταινία-σταθμό στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, παρουσιάζονται σαράντα χρόνια μετά.

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/stavros-xarhakos-rembetiko-thessaloniki

Θέατρο Βράχων

7/9 (21.00)

Μάρθα Φριντζήλα – Δημήτρης Μυστακίδης

Οι δύο καλλιτέχνες ξανασυναντιούνται και αλληλοσυμπληρώνονται επί σκηνής. Η Μάρθα, πάντα, με σημαία την ομορφιά, την ποίηση, την τρέλα του έρωτα. Ο Δημήτρης, πάντα, με γνώμονα την κοινωνία, τις καθημερινές ιστορίες συλλογικής και ατομικής τρέλας, αλλά και το γλέντι, την παρέα, την εκτόνωση.

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Θεσσαλονίκη Θέατρο Γης

7/9 (21.00)

Γιάννης Πάριος

Ο κορυφαίος τραγουδιστής που υμνεί τον έρωτα και σαγηνεύει την ψυχή μας με τις μοναδικές ερμηνείες του, θα μας χαρίσει μία βραδιά με τραγούδια από «όλη τη ζωή του». Με αποσκευές τα τραγούδια πενήντα έξι χρόνων και μία ορχήστρα εξαιρετικών μουσικών, θα ερωτευτούμε, θα ονειρευτούμε, θα νοσταλγήσουμε αλλά και θα γλεντήσουμε με τα διαχρονικά νησιώτικα τραγούδια του.

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Ornithes.jpg

"Όρνιθες" του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη

@ TSOUTSAS LASKARIS

Πετρούπολη – Θέατρο Πέτρας

6/9 (21.00)

«Όρνιθες» του Αριστοφάνη

Ο Άρης Μπινιάρης καταπιάνεται πρώτη φορά με την αρχαία κωμωδία και παρουσιάζει τους «Όρνιθες» του Αριστοφάνη. Στην κορυφαία αυτή κωμωδία, αν και η πλοκή είναι φανταστική, η θεματική είναι αληθινή και ουσιώδης: οι «Όρνιθες» παρουσιάζουν μια καινούρια αρχή, η οποία πρέπει να γίνει έξω από την ανθρώπινη κοινωνία, μακριά από τον κορεσμό, την παρακμή και τη διαφθορά.

Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και ο Γιώργος Χρυσοστόμου εμφανίζονται στους ρόλους του Πεισθέταιρου και του Ευελπίδη.

Πληροφορίες / Κρατήσεις:

Τηλ: 210 5012402 | petroupoli.gov.gr

Vakhes.jpg

"Βάκχες" από το Εθνικό Θέατρο

Elina Giounanli/nophoto.gr

Θεσσαλονίκη Θέατρο Δάσους

6/9 (21.00)

«Βάκχες» του Ευριπίδη

Οι «Βάκχες» του Ευριπίδη, η τραγωδία του μυστικισμού, της έκστασης αλλά και της βαρβαρότητας, έρχεται σε σκηνοθεσία Θάνου Παπακωνσταντίνου, σε μια καθηλωτική καλλιτεχνική εμπειρία, με ενορχηστρωτή τον ίδιο τον θεό του θεάτρου, Διόνυσο. Πρωταγωνιστούν οι Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Μαριάννα Δημητρίου, Αλεξία Καλτσίκη, Θέμης Πάνου, Αργύρης Πανταζάρας κ.α.

Πληροφορίες / Κρατήσεις: ntng.gr

festival vivlio.jpg

Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως

Πεδίον του Άρεως

6-22/9

52ο Φεστιβάλ Βιβλίου

Το 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου «ανοίγει τις πύλες του» στο Πεδίον του Άρεως για να υποδεχτεί τους φίλους του και να προσελκύσει νέους αναγνώστες. Διακόσιοι εκδοτικοί οίκοι, 280 περίπτερα, 200 πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, διαδραστικά εκπαιδευτικά δρώμενα και πολλά άλλα στο μεγάλο 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου 2024. Διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.). Το κεντρικό αφιέρωμα έχει τίτλο «Νεολαία και Ανάγνωση. Από σένα η Άνοιξη εξαρτάται» και είναι επικεντρωμένο στις νεότερες γενιές. Tα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου (20:00).

Είσοδος ελεύθερη.

Πληροφορίες: sekb.gr

AMLET-9.jpg

"Αμλετ" σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη

Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας

6/9 (21.00)

«Αμλετ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Ο Θέμης Μουμουλίδης, επιχειρεί μια σύγχρονη σκηνική ανάγνωση του έργου, με μια ομάδα σημαντικών ηθοποιών, με επικεφαλής τον Αναστάση Ροϊλό στον ρόλο του Άμλετ. Με όχημα την μεγαλειώδη ποιητική μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά, η παράσταση παρακολουθεί το «γκρέμισμα» ενός κόσμου, ανίκανου να υπακούσει σε κανόνες και ηθική.

Πρωταγωνιστούν: Αναστάσης Ροϊλός, Ιωάννα Παππά, Μιχάλης Συριόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης κ.α.

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή