Oasis: Στην κορυφή των charts μετά από 14 χρόνια

Το ντεμπούτο των Oasis που κυκλοφόρησε πριν από 30 χρόνια ανέβηκε στην κορυφή των βρετανικών charts αυτή την εβδομάδα 

Οι Oasis

Στην κορυφή των βρετανικών charts βρέθηκαν αυτή την εβδομάδα οι Oasis μετά από 14 ολόκληρα χρόνια. Ο Λίαμ και ο Νόελ Γκάλαχερ γεύονται και πάλι την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των μουσικόφιλων με το ντεμπούτο τους άλμπουμ «Definitely Maybe» (που κυκλοφόρησε σε deluxe έκδοση) να συμπληρώνει 30 χρόνια από την κυκλοφορία του και να ανεβαίνει ξανά στην πρώτη θέση των charts. Σε αυτό βοήθησε ασφαλώς και η είδηση της επανασύνδεσης του συγκροτήματος για μια σειρά ζωντανών εμφανίσεων το επόμενο καλοκαίρι. Επιπλέον, η συλλογή τους, «Time flies 1994-2009» βρίσκεται στην τρίτη θέση των charts, ενώ το δεύτερο άλμπουμ τους, «(What’s the story) Morning glory?» παρέμεινε στην τέταρτη θέση του πίνακα επιτυχιών.

Παράλληλα όμως, παραμένει η δυσαρέσκεια των θαυμαστών τους σχετικά με τον τρόπο που διατέθηκαν τα εισιτήρια των συναυλιών τους και τον υπερδιπλασιασμό της τιμής τους με την «δυναμική τιμολόγηση» που εφάρμοσε η Ticketmaster το προηγούμενο Σάββατο. Αν και όλες οι συναυλίες έγιναν sold out μέσα σε λίγες ώρες, χιλιάδες ήταν εκείνοι που διαπίστωσαν κατά τη διαδικασία αγοράς ότι τα εισιτήρια με τιμή 148 λίρες είχαν εκτοξευθεί στις 355 λίρες προκαλώντας δυσαρέσκεια αλλά και την έρευνα για το γεγονός από τη βρετανική αρχή ανταγωνισμού. Οι Oasis ανακοίνωσαν δύο ακόμα συναυλίες στο Γουέμπλεϊ στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2025 για εκείνους που δεν κατάφεραν να αγοράσουν εισιτήρια για τις προηγούμενες ημερομηνίες αλλά η δυσαρέσκεια παραμένει.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι στο top-20 του βρετανικού πίνακα επιτυχιών για τα singles, φιγουράρουν τα τραγούδια τους «Live forever», «Don’t look back in anger» και «Wonderwall».