Τζουντ Λο: Εμφανίζεται γυμνός για χάρη της νέας ταινίας του Ρον Χάουαρντ, «Eden»

Ο Τζουντ Λο δεν ήταν ο μόνος που τόλμησε στη νέα ταινία του Ρον Χάουαρντ, «Eden»

Ο Τζουντ Λο

@ EPA/ETTORE FERRARI

Την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο (5-15/9) έκανε η νέα ταινία του Ρον Χάουαρντ, «Eden» με τους πρωταγωνιστές να δίνουν το παρόν και να απαντούν στις ερωτήσεις του κοινού που ακολούθησαν την προβολή. Ένας από αυτούς, ο Τζουντ Λο, που υποδύεται τον γιατρό Φρίντριχ Ρίτερ, τόνισε ότι δεν ήταν ο μόνος που βρήκε το θάρρος να κάνει παράτολμα πράγματα στην ταινία όπως το να εμφανισθεί γυμνός σε μια σκηνή της. «Κληθήκαμε όλοι να έχουμε θράσος στα γυρίσματα», είπε ο Βρετανός ηθοποιός και πρόσθεσε: «το να βγω γυμνός στην κάμερα δεν ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση όσο το να βρω τρόπο να σπάσω την ακαμψία αυτού του ήρωα. Δεν ήθελε να μετακινηθεί στο ελάχιστο. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση. Και η γύμνια», είπε.

Ο Τζουντ Λο δεν ήταν ο μόνος που τόλμησε στο «Eden». Η Σίντνεϊ Σουίνι, που υποδύεται τη σύζυγο ενός Γερμανού γεννάει ένα μωρό σε έρημο νησί την ώρα που προσπαθεί να διώξει από κοντά της επιθετικά ζώα. Η Ανα Ντε Αρμας, που υποδύεται τη «Βαρόνη» κάνει ένα τρίο στη θάλασσα με τρεις από τους «υπηκόους» της. «Όταν με πήρε τηλέφωνο ο Ρον για την ταινία σκεφτόμουν ότι αυτό θα ήταν το τέλος της καριέρας μου αλλά ακούγεται διασκεδαστικό. Έτσι, το έκανα», είπε η Ανα Ντε Αρμας.

Όσο για τον σκηνοθέτη Ρον Χάουαρντ, εκείνος τόνισε ότι «πάντα μου άρεσαν οι ιστορίες που βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα. Όσο σκοτεινή και τρελή μοιάζει αυτή η ταινία, αποδεικνύει ότι τελικά επιβιώνει εκείνος που επιλέγει την οικογένεια και την αγάπη». Ο γνωστός σκηνοθέτης πρόσθεσε επίσης ότι «η ταινία θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο παρανοϊκή. Υπήρχαν ανατροπές που δεν δοκιμάσαμε».

Στο «Eden» ο Ρον Χάουαρντ αφηγείται την ιστορία μιας ομάδας Ευρωπαίων πολιτών που εγκαθίστανται μόνιμα σε ένα έρημο νησί στα Γκαλαπάγκος. «Πίστεψαν ότι βρήκαν τον παράδεισο αλλά τελικά ανακάλυψαν ότι η κόλαση είναι οι άλλοι», αναφέρει η σύνοψη της ταινίας. Πρωταγωνιστούν οι Τζουντ Λο, Βανέσα Κίρμπι, Σίντνεϊ Σουίνι, Ανα Ντε Αρμας, Ντάνιελ Μπριλ.