«Η Επιστροφή»: Πρεμιέρα στο Τορόντο για την ταινία που βασίζεται στην Οδύσσεια

«Η Επιστροφή» με την Ζιλιέτ Μπινός ως Πηνελόπη και τον Ραλφ Φάινς ως Οδυσσέα έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο

«Η Επιστροφή»: Πρεμιέρα στο Τορόντο για την ταινία που βασίζεται στην Οδύσσεια

Η Ζιλιέτ Μπινός υποδύεται την Πηνελόπη στην "Επιστροφή¨ του Ουμπέρτο Παζολίνι

@ EPA/GUILLAUME HORCAJUELO
2'

«Αν και σε αυτή την ταινία είμαστε σύζυγοι, στην πραγματικότητα είμαστε σαν αδέλφια. Μοιάζουμε πολύ κι ας προερχόμαστε από διαφορετικές χώρες, μιλάμε διαφορετικές γλώσσες και είχαμε διαφορετική εκπαίδευση», τόνισε η Ζιλιέτ Μπινός για τον συμπρωταγωνιστή της, Ραλφ Φάινς στην «Επιστροφή» του Ουμπέρτο Παζολίνι που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο. Ως γνωστόν η «Επιστροφή» έχει ως βάση την «Οδύσσεια» του Ομήρου και αφηγείται την άφιξη του Οδυσσέα στην Ιθάκη μετά από 20 χρόνια απουσίας. Η ταινία έκανε γυρίσματα πέρυσι και στη χώρα μας και πιο συγκεκριμένα στην Ηλεία και την Κέρκυρα.

odysseas pinelopi epistrofi.jpg

Ο Ρέιφ Φάινς και η Ζιλιέτ Μπινός στην "Επιστροφή"

Η Μπινός υποδύεται την Πηνελόπη και ο Ραλφ Φάινς τον Οδυσσέα, ενώ τον γιο τους Τηλέμαχο ενσαρκώνει ο Τσάρλι Πλάμερ. «Πάντα μου αρέσει να δουλεύω με τον Ραλφ γιατί υπάρχει σπουδαίος ρυθμός στο βάρος των λέξεων που ανταλλάσσουμε και στο βάρος της σιωπής μας. Είναι μοναδικό», είπε η Ζιλιέτ Μπινός στην πρεμιέρα της ταινίας στο Τορόντο για τον συμπρωταγωνιστή της στην «Επιστροφή» και τον «Αγγλο ασθενή», ταινία που κέρδισε εννιά από τις δώδεκα υποψηφιότητες για Όσκαρ που είχε προταθεί με την ίδια να κερδίζει το Όσκαρ β’ γυναικείας ερμηνείας.

odysseas epistrofi.jpg

Ο Ραλφ Φάινς υποδύεται τον Οδυσσέα στην "Επιστροφή"

«Βλέποντας την “Επιστροφή” συνειδητοποίησα ότι ο Ραλφ Φάινς είναι τραυματισμένος και στις δύο ταινίες. Η μόνη διαφορά είναι ότι σε εκείνη την ταινία, πριν 20 χρόνια, ήταν ασθενής μου, ενώ τώρα έπρεπε να κάνω υπομονή για την επιστροφή του», είπε η Ζιλιέτ Μπινός κάνοντας λογοπαίγνιο με τη λέξη «patient» που στα ελληνικά σημαίνει ασθενής και υπομονή.

Η κριτική

Οι πρώτες κριτικές για την ταινία είναι πολύ θετικές και αναφέρουν ότι είναι «βρώμικη» και έχει πολύ αίμα, ότι παίρνει το χρόνο της μέχρι να φτάσει στην κορύφωση και κάθε λέξη εκφέρεται με το βάρος που της αρμόζει. «Ο Ραλφ Φάινς διαθέτει το σώμα και τη φωνή για να υποδυθεί τον Οδυσσέα και είναι πραγματικά υπέροχος όταν του δίνεται ο χρόνος να προφέρει κάθε συλλαβή των λέξεών του», αναφέρει το The Wrap στην κριτική του. «Η ταινία είναι αργή για τα δεδομένα του Χόλιγουντ αλλά κάθε λέξη έχει βάρος και έχει κερδίσει επάξια τη θέση της στο σενάριο. Αλλωστε θα θέλατε να πείτε στον Ραλφ Φάινς και την Ζιλιέτ Μπινός να βιαστούν; Όχι, δεν θα θέλατε», αναφέρεται.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή