ΥΠΠΟ: Η «Φόνισσα» είναι η πρόταση της Ελλάδας για τα Όσκαρ

Η «Φόνισσα» της Εύας Νάθενα θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στα Όσκαρ του 2025

Η "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα

Η ταινία που θα μας εκπροσωπήσει στα Όσκαρ είναι τελικά η «Φόνισσα» της Εύας Νάθενα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτισμού, Ιάσονα Φωτήλα, η επιτροπή ψήφισε την ταινία ως πρόταση της χώρας μας για το Όσκαρ διεθνούς ταινίας στην απονομή του 2025.

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου 2024 η Επιτροπή Επιλογής της ελληνικής ταινίας που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας κατά τη διαγωνιστική διαδικασία των βραβείων OSCAR.

Στην διαδικασία συμμετείχαν 6 μέλη της επιτροπής και αφού διαπιστώθηκε η απαρτία τα μέλη ενέκριναν τη συμμετοχή στη διαδικασία των OSCAR, της ταινίας Η Φόνισσα, της Εύας Νάθενα, κρίνοντας ότι πληροί τις προϋποθέσεις για μια δυναμική παρουσία.

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου ακολούθησαν οι παραιτήσεις των κ.κ. Αν. Μίχου και Ν. Πλατύραχου, τους οποίους και ευχαριστούμε για την συμμετοχή τους».

Θυμίζουμε ότι η "Φόνισσα" ήταν η μοναδική ταινία που τέθηκε υπόψη της επιτροπής καθώς όλες οι υπόλοιπες αποσύρθηκαν από τη διαδικασία μετά την αιφνίδια αλλαγή της σύνθεσης της επιτροπής και της αντικατάστασης τεσσάρων μελών της λίγο πριν την ανακοίνωσή της. Στη συνέχεια παραιτήθηκαν τα μέλη Ασημίνα Προέδρου (σκηνοθέτις) και Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (ηθοποιός) για να αντικατασταθούν από τους Νίκο Πλατύραχο (συνθέτης) και Aναστάσιο Μίχο (διευθυντής φωτογραφίας) οι οποίοι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Φωτήλα, παραιτήθηκαν μετά την ψηφοφορία.