Τορόντο: Το Φεστιβάλ ακύρωσε την προβολή του ντοκιμαντέρ «Russians at war»

Το Φεστιβάλ του Τορόντο ακύρωσε την προβολή του ντοκιμαντέρ «Russians at war» που είναι γυρισμένο στην πρώτη γραμμή του πολέμου στην Ουκρανία

Τορόντο: Το Φεστιβάλ ακύρωσε την προβολή του ντοκιμαντέρ «Russians at war»

Σκηνή από το ντοκιμαντέρ "Russians at war"

1'

Σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση προέβη το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο ακυρώνοντας τις προγραμματισμένες προβολές του ντοκιμαντέρ «Russians at war» της Αναστασία Τροφίμοβα. Το Φεστιβάλ τονίζει σε σχετική ανακοίνωση ότι ακύρωσε τις προβολές καθώς είχαν προηγηθεί απειλές για την ασφάλεια του κοινού και την ομαλή διεξαγωγή του Φεστιβάλ.

Η σκηνοθέτρια της ταινίας βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του πολέμου στην Ουκρανία και δήλωσε πρόσφατα ότι η Ρωσική κυβέρνηση ούτε γνώριζε ούτε υποστήριξε την πραγματοποίηση της ταινίας που είναι γαλλοκαναδική παραγωγή. Το «Russians at war» προβλήθηκε πρόσφατα στο Φεστιβάλ της Βενετίας και κάποιοι κατηγόρησαν τους συντελεστές του ότι πρόκειται για «ρωσική προπαγάνδα».
Τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με το Indiewire, γίνονταν διαδηλώσεις μερικών εκατοντάδων Ουκρανών στις αίθουσες που πραγματοποιείται το Φεστιβάλ με στόχο να αποτραπεί η προβολή της ταινίας. Παράλληλα, Καναδοί διπλωμάτες κατηγόρησαν τη διοργάνωση για τη συμμετοχή της ταινίας, ενώ ένας τηλεοπτικός σταθμός απέσυρε τη στήριξή του στην ταινία.
Μετά από αυτά, το Φεστιβάλ υποχρεώθηκε να ακυρώσει τις προβολές της ταινίας για λόγους ασφαλείας. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «υποστηρίζουμε το διάλογο για τις ταινίες και τις διαφορετικές απόψεις όπως επίσης και τις ειρηνικές συνάξεις. Η ακύρωση των προβολών δεν έχει προηγούμενο στο Φεστιβάλ».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή