H Λίνα Μενδώνη στη Σύνοδο «G7 του Πολιτισμού» στη Νάπολη

Από τα κύρια θεματα που θα συζητηθούν είναι η διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς
Motionteam.gr

Όπως έγινε γνωστό από το ιταλικό υπουργείο Πολιτισμού, η Ελλάδα προσκλήθηκε επίσημα να συμμετάσχει, διαμέσου της υπουργού Λίνας Μενδώνη, στη Σύνοδο της «G7 του Πολιτισμού», η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Νάπολη της Κάτω Ιταλίας, στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου.

Κύρια θέματα τα οποία θα συζητηθούν είναι η στήριξη της Ουκρανίας για τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της, οι συνέπειες της τεχνητής νοημοσύνης στα δημιουργικά επαγγέλματα, η καταπολέμηση της λαθραίας διακίνησης έργων τέχνης, οι επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών στην πολιτιστική κληρονομία. Οι υπουργοί Πολιτισμού, οι οποίοι θα πάρουν μέρος στις εργασίες, θα αναφερθούν διεξοδικά, επίσης, στη συνεργασία με την Αφρική για τη βιώσιμη ανάπτυξή της μέσω και του πολιτισμού.

Εκτός από τις χώρες της ομάδας G7, στην οποία η Ιταλία ασκεί την προεδρία μέχρι το τέλος του έτους, στη Σύνοδο θα πάρουν μέρος οι υπουργοί Πολιτισμού της Ελλάδας, της Βραζιλίας, της Ινδίας και ιθύνοντες της Unesco, της Iccrom και της Αφρικανικής Τράπεζας για την Ανάπτυξη.

Στις 19 Σεπτεμβρίου, στο περιθώριο των εργασιών, οι υπουργοί θα επισκεφθούν το Αρχαιολογικό Μουσείο της Νάπολης και στις 20 Σεπτεμβρίου θα μεταβούν στο Αρχαιολογικό Πάρκο της Πομπηίας.