Ιδρυμα Γουλανδρή: Jazz Interactions κάθε μήνα στο μουσείο

Ο νέος κύκλος της σειράς συναυλιών του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή Jazz στο Μουσείο, με τίτλο “Jazz Interactions”, ξεκινά στις 4 Οκτωβρίου

Το Workin' Trio του Χάρη Ιωάννου

Ο νέος κύκλος της σειράς συναυλιών του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή Jazz στο Μουσείο, που έχει τίτλο “Jazz Interactions” και εξερευνά τους διαφορετικούς τρόπους που η μουσική τζαζ αλληλεπιδρά με άλλες μορφές τέχνης, ξεκινά την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου με το Workin’ Trio του Χάρη Ιωάννου και την παράσταση “The two sides of Charis Ioannou”.

Στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή το Workin’ Trio θα παρουσιάσει μουσική από τις χρυσές δεκαετίες της τζαζ, στα μέσα του 20ου αιώνα. Ο Χάρης Ιωάννου στο σαξόφωνο, ο Χρίστος Γερολατσίτης στο Hammond organ και ο Μάριος Σπύρου στα τύμπανα θα ερμηνεύσουν συνθέσεις των Thelonious Monk, Bud Powell, Lou Donaldson καθώς και ορχηστρικές διασκευές τραγουδιών από το American Songbook, προσαρμοσμένες στον ιδιαίτερο ήχο του Organ Trio.

Το Workin’ Trio δημιουργήθηκε στις αρχές του 2020 και εξελίχθηκε μέσα από εβδομαδιαία jam sessions κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Παράλληλα με την μουσική του δραστηριότητα, ο Χάρης Ιωάννου ασχολείται με την φωτογραφία, συγκεκριμένα την μαυρόασπρη φωτογραφία δρόμου. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή θα προβάλλεται φωτογραφικό υλικό από τη δουλειά του των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Συντελεστές:
Χάρης Ιωάννου: σαξόφωνο
Χρίστος Γερολατσίτης: Hammond organ
Μάριος Σπύρου: τύμπανα

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Τσάκας

Πληροφορίες:
Παρασκευή 4 Οκτωβρίου | 20.30
Αμφιθέατρο Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Γενικό Εισιτήριο: 20€
Εισιτήριο για B&E Members: 16€

Προπώληση εισιτηρίων:
https://www.more.com/music/jazz-sto-mouseio-charis-ioannou-workin-trio/

Σχετικά με τον κύκλο συναυλιών Jazz στο Μουσείο:

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή παρουσιάζει την ενότητα μουσικών παραστάσεων Jazz στο Μουσείο, μια σειρά συναυλιών-αφιέρωμα σε διαφορετικά ρεύματα της τζαζ. Μια φορά τον μήνα, η τζαζ συναντά τις εικαστικές τέχνες στο Μουσείο και μαζί μας οδηγούν σε ένα μουσικό ταξίδι στην ιστορία του είδους, με αφετηρία το Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή και υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Δημήτρη Τσάκα.

Σε αυτόν τον κύκλο της σειράς, με τίτλο Jazz Interactions, μουσικά σχήματα και καλλιτέχνες εξερευνούν τους διαφορετικούς τρόπους που η μουσική τζαζ αλληλεπιδρά με άλλες μορφές τέχνης. Ο κύκλος ξεκινά με το Workin’ Trio του Χάρη Ιωάννου στις 4 Οκτωβρίου και θα ακολουθήσουν το Michalis Brouzos Trio (Brotherhood, 08/11), ο Δημήτρης και ο Νέστορας Βασιλάκης (Father & Son, 27/12), το Dimitris Tsakas Trio (Genesis, 17/01), το κουαρτέτο του Χάρη Λαμπράκη (Η τέχνη των ταπεινών υλικών και η μουσική, 07/02) και ο Πέτρος Κλαμπάνης (Rooftop Stories, 28/03).

04/10: Workin’ Trio – The two sides of Charis Ioannou

08/11: Michalis Brouzos Trio – Brotherhood

27/12: Dimitri & Nestor Vassilakis – Father & Son

17/01: Dimitris Tsakas Trio – Genesis

07/02: Harris Labrakis Quartet – Η τέχνη των ταπεινών υλικών και η μουσική

28/03: Petros Klampanis – Rooftop Stories

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα goulandris.gr και στις σελίδες στα social media @BEGoulandrisFoundation

Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή
Ερατοσθένους 13, Αθήνα
Τ: 210 725 2895
visit@goulandris.gr | goulandris.gr