«Το Γεύμα» της Λείας Βιτάλη επιστρέφει στο Studio Μαυρομιχάλη

Η παράσταση «Το Γεύμα» της Λείας Βιτάλη επιστρέφει στο Studio Μαυρομιχάλη σε σκηνοθεσία Αγνής Χιώτη

"Το γεύμα" της Λείας Βιτάλη

Η θεατρική ομάδα «REPENTE-ARTS» σε συνεργασία με τους «-1200 ΕΥΡΩ» παρουσιάζουν «Το Γεύμα» της Λείας Βιτάλη σε σκηνοθεσία Αγνής Χιώτη στο Studio Μαυρομιχάλη από το Σάββατο 2 Νοεμβρίου για 8 παραστάσεις.

Πρόκειται για ένα έργο που ξεσκεπάζει τη βία στη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου με κυρίαρχη τη βία κατά των γυναικών και τη γυναικοκτονία.

Η Λεία Βιτάλη στο βραβευμένο θεατρικό της έργο ξεδιπλώνει όλες τις μορφές της βίας που ενυπάρχουν στη σύγχρονη κοινωνία. Ένα έργο που "χτυπά" την καρδιά της κοινωνίας του 21ου αιώνα, καθώς ο άνθρωπος εγκλωβίζεται στα γρανάζια του συστήματος και οι πιο σκοτεινές πτυχές της φύσης του έρχονται στο φως.

Υπόθεση

Τρία ζευγάρια απολαμβάνουν ένα πλούσιο γεύμα σε μια βραδιά γιορτής. Νέοι, ωραίοι και καλλιεργημένοι. Παιδιά του σύγχρονου συστήματος. Εκείνη τη βραδιά μετά το απολαυστικό τους γεύμα, αποφασίζουν να παίξουν ένα παιχνίδι του οποίου τα όρια μπορούν εύκολα να ξεπεραστούν. Στην προσπάθεια τους να αποδείξουν αν το θύμα ενός βιασμού που κατέληξε σε δολοφονία το προκάλεσε(!) ή αν θα μπορούσε να το αποφύγει αναπαριστούν τη σκηνή όπως την είδαν στην τηλεόραση. Καθώς η βραδιά κυλά, τα πράγματα αγριεύουν και αυτό που ξεκίνησε ως παιχνίδι τους οδηγεί στα άκρα. Παγιδευμένοι σε ένα παιχνίδι χωρίς ηθικούς φραγμούς, βυθίζονται σε μια σκοτεινή άβυσσο που αποκαλύπτει την πιο βάρβαρη πλευρά τους. Οι μάσκες πέφτουν και οι συνέπειες είναι ανεπανόρθωτες.

Το έργο τιμήθηκε το 1998 με το Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου.

Ταυτότητα παράστασης

Συγγραφέας: Λεία Βιτάλη

Σκηνοθεσία: Αγνή Χιώτη

Παίζουν:

Γιάννης Βυρίνης, Χάρης Βώσσος, Γιώργος Δρακόπουλος,

Γιώργος Εξαρχόπουλος, Ρωξάνη Καραμπάτσα, Αριστέα Μαρμάρου,

Αγγελική Μητροπούλου, Ελένη Τσακιλτζή

Πληροφορίες

ΤΟ ΓΕΥΜΑ

Studio Μαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 134, Αθήνα, τ. 210 6453330

Ώρες: Σάββατο & Κυριακή στις 21:00

Πρεμιέρα: Σάββατο 2 Νοεμβρίου

Τιμές Εισιτηρίων: 14 € | Φοιτητικό, κάτω των 25 ετών και άνω των 65 ετών 12 €

Ατέλειες, άνεργοι, ΑμεΑ 10 €

Προπώληση: more.com