«Με Φως και Μελάνι» του Κυριάκου Κουζούμη: Κυκλοφόρησαν οι νέες ιστορίες της αστυνόμου Άννας Δερβίση

«Ραγισμένη Βέρα», «Κλεμμένο Κάλλος» και «Σκοτεινό Νεπάλ» - Τα τρία νέα βιβλία της αστυνομικής σειράς «Με Φως και Μελάνι» του συγγραφέα Κυριάκου Κουζούμη κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Bythebook - Μυστήριο, ίντριγκα και... ανατρεπτικά φινάλε

«Με Φως και Μελάνι» του Κυριάκου Κουζούμη: Κυκλοφόρησαν οι νέες ιστορίες της αστυνόμου Άννας Δερβίση
6'

Κυκλοφόρησαν πριν από λίγες ημέρες από τις εκδόσεις Bythebook οι τρεις νέοι τίτλοι της αστυνομικής σειράς «Με Φως και Μελάνι» του συγγραφέα και δημοσιογράφου Κυριάκου Κουζούμη. Τρεις νέες ιστορίες μυστηρίου με την αστυνόμο Άννα Δερβίση. «Ραγισμένη Βέρα», «Κλεμμένο Κάλλος» και «Σκοτεινό Νεπάλ». Τρεις αυτοτελείς τίτλοι που αναμένεται να μυήσουν τον αναγνώστη στην ίντριγκα, να τον συνδιαλέξουν με ήρωες της διπλανής πόρτας και να τον εκπλήξουν ευχάριστα μέσω των συνεχών και αναπάντεχων ανατροπών τους. Κουβαριασμένη πλοκή, ανομολόγητα μυστικά, μύχια πάθη, ψεύδη και αλήθειες, συνεχείς αποκαλύψεις και συνταρακτικά φινάλε...

Η αστυνόμος Άννα Δερβίση, την οποία ο αναγνώστης γνώρισε μέσα από τους πρώτους τρεις τίτλους της σειράς «Με Φως και Μελάνι» («Χακί Δαντέλα», «Σαιξπηρικός Γρίφος» και «Μεγάλη Παρασκευή») αναλαμβάνει να εξιχνιάσει δολοφονίες και να έρθεις ενώπιος ενωπίω με τον εκάστοτε δράστη. Στο πλευρό της, ο στενός της συνεργάτης, Κυριάκος Λιβαθινός. Η παγιωμένη της συνήθεια να καταγράφει όλα τα στοιχεία σ' ένα πρόχειρο τεφτέρι θα αποδειχθεί σοφή. Η επιμονή και η υπομονή της θα τη δικαιώσουν. Και η ενσυναίσθησή της θα την κάνει ακροβάτη ανάμεσα στις ιδιότητες του θύτη και του θύματος. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης θα τιμήσει τα γαλόνια της και θα επιβεβαιώσει επάξια τη θέση της στο Σώμα.

Με τα εν λόγω τρία νέα βιβλία του Κυριάκου Κουζούμη η αστυνομική σειρά «Με Φως και Μελάνι» φτάνει στη μέση της. Συνολικά η σειρά θα περιλαμβάνει δώδεκα αυτοτελείς ιστορίες, στις οποίες «μοιράζεται» η ιστορία της αστυνόμου. «Οι αναγνώστες μπορούν να διαβάσουν όποια θέλουν, με όποια σειρά θέλουν», είχε δηλώσει παλιότερα ο συγγραφέας, ενώ παράλληλα είχε υποσχεθεί να τους «ταλαιπωρήσει» δημιουργικά και όταν φτάσουν στην τελευταία σελίδα, να τους μείνει ένα ξανάσασμα ικανοποίησης... Ηθικής ικανοποίησης.

Με Φως και Μελάνι - Οι τρεις νέοι τίτλοι

Ραγισμένη Βέρα

Ακολουθώντας το παγιωμένο πρόγραμμά του ο Χρήστος θα πάει στην εργασία του, στο συνεργείο αυτοκινήτων. Ως συνήθως, μαζί με τους συναδέλφους του θα παραγγείλουν καφέδες. Λίγη ώρα αργότερα, επιθετικοί πόνοι θα βρουν το στήθος του και τα γόνατά του θα τον προδώσουν.

Κεραυνός εν αιθρία η αναπάντεχη απώλειά του. Χάρη στις τοξικολογικές εξετάσεις όμως, η αστυνομία θα κάνει λόγο περί δολοφονίας. Η καταξιωμένη αστυνόμος Άννα Δερβίση θα αναλάβει την εξιχνίαση του εγκλήματος. Με τη βοήθεια του στενού της συνεργάτη, Κυριάκου Λιβαθινού, θα έρθουν αντιμέτωποι με την πολυποίκιλη παρασκηνιακή ζωή του θύματος.

Σύσσωμα τα πρόσωπα που σχετίζονταν παντοιοτρόπως με το θύμα θα τεθούν υπό την ανάκριση της Άννας. Ο επίμονος δολοφόνος δεν θα αργήσει να κάνει το επόμενο βήμα. Η Άννα όμως θα έχει φυλάξει τα νώτα της και τότε θα δράσει καταλυτικά. Χάρη σε μια εύστοχη μπλόφα θα αποδείξει για ακόμα μία φορά πως δεν χαρακτηρίζεται τυχαία ως δαιμόνια!

Άραγε, επρόκειτο για εγκλήματα που έγιναν στο όνομα της εκδίκησης ή που έλαβαν χώρα κατά λάθος;

Μια ιστορία που αποδεικνύει περίτρανα ότι τα φαινόμενα απατούν και δυστυχώς... δεν απατούν μόνο αυτά!

Ragismenh-Bera

Κλεμμένο Κάλλος

Με αφορμή την εορτή της γυναίκας στην πολυτελή κατοικία της Γεωργίας Μάνου θα διοργανωθεί ένα πριβέ πάρτι. Η οικοδέσποινα με τις τρεις “επιστήθιες” φίλες της, τη Μάγδα, τη Βανέσσα και την Τάνια, θα ζήσουν στιγμές ξέφρενου πάθους συντροφιά δύο χορευτών. Το επόμενο πρωί όμως, η Γεωργία θα βρεθεί νεκρή!

Η καταξιωμένη αστυνόμος Άννα Δερβίση θα αναλάβει την εξιχνίαση της υπόθεσης. Με τη βοήθεια του στενού της συνεργάτη, Κυριάκου Λιβαθινού, θα έρθουν ενώπιοι ενωπίοις με μια αλλόκοτη αλληλουχία στοιχείων που θα έχουν ως πηγή το κυνήγι του κάλλους!

Το ένα θύμα θα διαδέχεται το άλλο και η Άννα αποδεσμευμένη από δεδομένα και γεγονότα θα συμπεράνει πως τα κίνητρα του δολοφόνου δεν κρύβονται κάτω απ’ το χαλί της μεγαλομανίας...

Όταν πια η αστυνόμος θα έχει καταλήξει στο πρόσωπο του δολοφόνου, θα εμφανιστεί μπροστά του και θα ξανασυστηθεί μαζί του. Θα ακούσει με ευλάβεια όλα τα διότι του στα γιατί της.

Άραγε θα αρκούν τα επιχειρήματα του δολοφόνου για να την πείσουν πως ό,τι έκανε το έκανε στο όνομα ενός... άλλου κάλλους;

Μια ιστορία με παραμορφωμένες συνειδήσεις, μα με απαράμιλλης ομορφιάς καρδιές

Klemmeno-Kallos

Σκοτεινό Νεπάλ

Η Ευτυχία και ο Γιώργος θα βρεθούν σ’ ένα φθηνό ξενοδοχείο της Αθήνας. Το επόμενο χάραμα όμως, θα βρεθεί στο πεζοδρόμιο το πτώμα του Γιώργου. Την ίδια στιγμή, η Ευτυχία θα αγνοείται.

Η καταξιωμένη αστυνόμος Άννα Δερβίση θα αναλάβει την εξιχνίαση και των δύο υποθέσεων. Με τη βοήθεια του στενού της συνεργάτη, Κυριάκου Λιβαθινού, θα καταλήξουν σ’ έναν κοινό παρονομαστή ανάμεσα στα ερωτευμένα θύματα. Στο ταξίδι τους στο Νεπάλ...

Μεθοδικά θα θέσουν όλα τα μέλη του ταξιδιωτικού γκρουπ κάτω απ’ το μικροσκόπιο της ανάκρισης. Θα διαπιστώσουν παρασκηνιακές σχέσεις, φιλοτεχνημένη λυκοφιλία και κυρίως έναν συνδετικό κρίκο πολλών με το παρελθόν.

Στην αίθουσα του ανακριτηρίου θα αντηχήσουν η αλήθεια και τα πραγματικά κίνητρα. Λίγο πριν από το φινάλε, θα πέσει στο τραπέζι σαν ώριμο μήλο απ’ το δένδρο της θλίψης η επιθυμία για μια αγκαλιά!

Άραγε, οι φόνοι έγιναν στο όνομα της εκδίκησης και του μένους ή στο όνομα του απωθημένου και της υπομονής; Ή και στων δύο;

Μια ιστορία που ταξιδεύει απ’ τους πρόποδες των Ιμαλαΐων στην Ελλάδα, φέροντας στις αποσκευές της μοιραία πάθη και ανομολόγητα μυστικά...

Skoteino-Nepal-E3wfyllo-(Ypshlh-analysh).jpg

Με Φως και Μελάνι - Το video των νέων βιβλίων της αστυνομικής σειράς

Τα αστυνομικά μυθιστορήματα «Ραγισμένη Βέρα», «Κλεμμένο Κάλλος» και «Σκοτεινό Νεπάλ» κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Bythebook.

Δυο λόγια για τον συγγραφέα Κυριάκο Κουζούμη

Ο Κυριάκος Κουζούμης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στον ΑΝΤ1, στην ΕΡΤ και στο Έψιλον. Έγραφε στην εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο» και στο περιοδικό «Επίκαιρα». Παρουσίασε ντοκιμαντέρ στον ΟΤΕ History και την εκπομπή «Ομολογουμένως». Συνεχίζει να γράφει σε ειδησεογραφικά sites.

Kyriakos-Koyzoymhs.jpg

Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Από τις εκδ. Σαββάλας κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα «Σμαραγδένια Φυλακή» και «Όρκος Σιωπής», από τις εκδ. Ωκεανός τα «Το Τελευταίο Χειροκρότημα» και «Η Δικαίωση της Αθωότητας» και από τις εκδ. Υδροπλάνο τα «Ο Γόρδιος Δεσμός των Αγγέλων» και «Η Αρχόντισσα των Αερικών».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή