Μόνικα Μπελούτσι για Μαρία Κάλλας: «Ανακάλυψα την οικεία πλευρά της και πόσο ευαίσθητη γυναίκα ήταν»

«Θα ήθελα να της πω προσωπικά πράγματα μεταξύ δύο γυναικών, πράγματα που δεν μπορώ να πω στην τηλεόραση. Αυτή η καταπληκτική καλλιτέχνης συνεχίζει να εμπνέει και σήμερα» αναφέρει η Μόνικα Μπελούτσι

Μόνικα Μπελούτσι για Μαρία Κάλλας: «Ανακάλυψα την οικεία πλευρά της και πόσο ευαίσθητη γυναίκα ήταν»
3'

Η Μόνικα Μπελούτσι συνεχίζει τα ταξίδια μιλώντας για το πολύ προσωπικό ντοκιμαντέρ που έχει συμμετάσχει και η ίδια, το «Μαρία Κάλλας: Επιστολές και Αναμνήσεις». Το ντοκιμαντέρ αυτό αποτελέι μια καταγραφή της ιδιωτικής ζωής της Κάλλας μέσα από τα γράμματά της.

Η ταινία με τις επιστολές και τις αναμνήσεις έφτασε στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν μαζί με τον σκηνοθέτη της ταινίας, Γιάννη Δημολίτσα, που εμπνεύστηκε αυτή την καταγραφή.

Σε συνέντευξη της με τον Αλέξανδρο Ρωμανό Λιζάρδο στο ERT News μιλά για την εμπειρία της αυτή.

Ξεκινά λέγοντας ότι «η παράσταση στην Ελλάδα ήταν από τις σημαντικότερες εμπειρίες της ζωής της»

Όταν ερωτήθηκε για το πόσο σημαντικό ήταν για εκείνη να έχει ένα ντοκουμέντο όλων αυτών των εμπειριών με τη Μαρία Κάλλας [μέσω της παράστασης] απάντησε: « Ω, στην πραγματικότητα, είμαι τόσο χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ στο φεστιβάλ [του Σαν Σεμπαστιάν] και έχω την ευκαιρία να παρουσιάσω αυτό το ντοκιμαντέρ. Είναι η συνάντησή μου με τη Μαρία Κάλλας. Να βυθιστώ στο έργο της ήταν για μένα μια μοναδική εμπειρία».

Συνεχίζει: «Ανακάλυψα την πιο οικεία πλευρά της και πόσο ευαίσθητη γυναίκα ήταν. Ίσως υπερβολικά ευαίσθητη για να επιβιώσει, αλλά ταυτόχρονα είχε τη δύναμη να γίνει αυτό που βαθιά μέσα της πίστευε ότι ήταν, μεταμορφώνοντας τον εαυτό της σε αυτή την όμορφη, γοητευτική, λαμπερή, κομψή γυναίκα. Ήξερε πώς να αξιοποιήσει το ταλέντο της στο έπακρο, αλλά δεν μπορούσε να ελέγξει την καρδιά της, γι’ αυτό την αγαπώ».

Στην ερώτηση του τι θα ήθελε να της πει αν μπορούσε να την δει αφότου διάβασε τα γράμματα της και κατανόησε καλύτερα την Μαρία Κάλλας λέει: «Ω, θα ήθελα να της πω προσωπικά πράγματα μεταξύ δύο γυναικών, πράγματα που δεν μπορώ να πω στην τηλεόραση. Αυτή η καταπληκτική καλλιτέχνης συνεχίζει να εμπνέει και σήμερα».

Συνεχίζει λέγοντας: «Ξέρεις, τόσες πολλές καλλιτέχνιδες και γυναίκες θέλουν να την εκπροσωπήσουν. Η Αντζελίνα Τζολί έκανε μια ταινία, η Φανί Αρντάν έκανε μια ταινία και ένα θεατρικό, η Μαρί Λαφορέ έκανε επίσης ένα απίστευτο θεατρικό έργο, και η Μαρίνα Αμπράμοβιτς. Δεν είναι απίθανο; Όχι μόνο επειδή ήταν μία από τις μεγαλύτερες σοπράνο όλων των εποχών, αλλά επειδή ήταν μια μαχήτρια. Ήταν μια γυναίκα που είχε το θάρρος να ζήσει τη ζωή της με τόσο έντονα συναισθήματα. Επίσης, ήθελε να πάρει διαζύγιο σε μια εποχή που το διαζύγιο ήταν απαγορευμένο. Αγωνίστηκε για την ελευθερία της»

Μοιράζοντας μια δική της προσωπική ανάμνηση που συνδέεται με κάποιο γράμμα αναφέρει: «Ακόμα και σήμερα, ξέρεις, κάποιες φορές όταν είμαι μόνη μου και θέλω να συνδεθώ με κάποιον ή κάτι, γράφω κάτι. Ίσως κάτι που δεν στέλνω σε κανέναν, μόνο για μένα. Αλλά η διαδικασία του να γράφω με βοηθάει να ξεκαθαρίσω την κατάσταση».

Όσον αφορά κάποια μελλοντική εμφάνιση σε κάποια ταινία του James Bond ή κάποιο επεισόδιο της σειράς Wednesday είπε ότι της αρέσει πολύ η δουλειά της και ότι τα πάντα είναι απρόβλεπτα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή