Ιδρυμα Β&Ε Γουλανδρή: Όπερα για παιδιά στο μουσικό παραμύθι «Ροσσινιάδα»

Η παράσταση «Ροσσινιάδα» στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή φέρνει τα παιδιά κοντά στην όπερα

"Ροσσινιάδα" στο Ιδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

@ Βάσω Παράσχη

Η «Ροσσινιάδα», ένα μουσικό παραμύθι σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Χλόης Μάντζαρη που εισάγει τα παιδιά στον μαγικό κόσμο της όπερας, έρχεται στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή και φέρνει με ευφάνταστο τρόπο τα παιδιά 4 έως 9 ετών σε επαφή με το έργο του Τζοακίνο Ροσσίνι, ενός από τους μεγαλύτερους συνθέτες όπερας.

Στην παράσταση ακούγονται κάποιες από τις πιο ωραίες άριες και μουσικές από τα έργα του Ροσσίνι «Ο κουρέας της Σεβίλλης», «Η Σταχτοπούτα», «Γουλιέλμος Τέλλος» και «Η Ιταλίδα στο Αλγέρι» καθώς και αγαπημένα τραγούδια των παιδιών όπως «Το κωμικό ντουέτο για δύο γάτες» κ.ά., τα οποία ερμηνεύονται ζωντανά από ταλαντούχους λυρικούς τραγουδιστές με συνοδεία πιάνου.

Κοστούμια εποχής, εντυπωσιακά σκηνικά, βίντεο, εικαστικές παρεμβάσεις, ευφάνταστες χορογραφίες, ακροβατικά και χιουμοριστικοί διάλογοι που αποδίδονται με θεατρικό λόγο και όχι οπερετικό συνθέτουν την παράσταση, η οποία έχει στόχο οι μικροί θεατές να γνωρίσουν την όπερα ως μουσικό είδος και να ψυχαγωγηθούν, ανατρέποντας την εικόνα που πιθανώς να έχουν ότι η όπερα είναι βαρετή ή δύσκολη στην κατανόηση.

Η «Ροσσινιάδα» είναι η δεύτερη συνεργασία της Χλόης Μάντζαρη με το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, μετά τη διαδραστική παράσταση «Οι τέσσερις εποχές και ο Δράκος» που παρουσιάστηκε την άνοιξη με μεγάλη επιτυχία.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σύλληψη ιδέας - σκηνοθεσία: Χλόη Μάντζαρη
Κείμενο: Γιάννης Φίλιας

Παίζουν οι ηθοποιοί και λυρικοί τραγουδιστές Νίκος Ζιάζιαρης, Μαρία Κατριβέση, Μαρία Τσιρώνη και ο ηθοποιός/περφόρμερ/ακροβάτης Γιάννης Σμέρος
Μαέστρος και πιανίστα η Βικτωρία Φιοράλμπα Κιαζίμη

«Ροσσινιάδα»
Για παιδιά ηλικίας 4-9 ετών

Πληροφορίες:
Κυριακή 13, 20, 27 Οκτωβρίου, 3, 10, 24 Νοεμβρίου & 1 Δεκεμβρίου | 11.00-12.00
Αμφιθέατρο Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Γενικό Εισιτήριο: 12€
Εισιτήριο για B&E Members: 10€
Ομαδικό Εισιτήριο (για ομάδες 10 ατόμων και άνω): 10€ ανά άτομο

Προπώληση εισιτηρίων:
https://www.more.com/theater/children/rossiniade/

Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή
Ερατοσθένους 13, Αθήνα 11635
Τ: 210 725 2895
visit@goulandris.gr | goulandris.gr