Πολιτιστική ατζέντα: Δέκα προτάσεις για έξοδο το τριήμερο

Δέκα προτάσεις για έξοδο για μουσική, θέατρο, κινηματογράφο και εκθέσεις αυτό το τριήμερο

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα

Το newsbomb.gr σας παρουσιάζει δέκα επιλογές για έξοδο το τριήμερο που ξεκίνησε για θέατρο, κινηματογράφο, μουσική και εκθέσεις.

Ωδείο Ηρώδου Αττικού

4/10 (21.00)

Ευανθία Ρεμπούτσικα

Για μια ακόμα φορά η Ευανθία Ρεμπούτσικα με την πολύτιμη συμμετοχή της Γιασμίν Λεβί (Yasmin Levy), της Μίρα Αγουάντ (Mira Awad) και τη σοπράνο Χριστίνας Πουλίτση, θα μας ταξιδέψει στην Μεσόγειο, χτίζοντας μουσικές γέφυρες που ενώνουν τη χώρα μας με δύο ιστορικούς λαούς, του Ισραήλ και της Παλαιστίνης. Μαζί της 14 δεξιοτέχνες μουσικοί. Με ένα νεύμα της θα ζωντανέψουν μέσα από κοινές μελωδίες και ιστορίες, ηχοχρώματα από τη λεκάνη της Μεσογείου.

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Σκηνή από την ταινία "Megalopolis"

30ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νύχτες Πρεμιέρας

Εως τις 14/10

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στους κινηματογράφους Αστυ, Αστορ, Cinobo Όπερα, Αβάνα και καθημερινά προβάλλει ταινίες τελευταίας παραγωγής αλλά και αφιερώματα στο βρετανικό σινεμά της δεκαετίας του ’80 και στον Ακίρα Κουροσάβα.

Πληροφορίες: aiff.gr

"Οδυσσέας" στο Μικρό Γκλόρια

Θέατρο Μικρό Γκλόρια

(Ιπποκράτους 7)

«Οδυσσέας (Τα μπλε σου μάτια και ο πατέρας της θάλασσας του φανταστικού)» του Λύσανδρου Σπετσιέρη

4/10-27/10

ο έργο «Οδυσσέας (Τα μπλε σου μάτια και ο πατέρας της θάλασσας του φανταστικού)» βασίζεται στον μύθο του ομηρικού Οδυσσέα, ερωτεύεται τη λυσσαλέα ανάγκη για επιβίωση και επιστροφή και εμπνέεται από θραύσματα της πραγματικής ιστορίας του πατέρα του δημιουργού του. Με οδηγούς τον James Joyce και τον Κωνσταντίνο Καβάφη παραπαίει συνεχώς μεταξύ του απολαυστικά κωμικού, του τραγικού και της ματαίωσης.

Πρωταγωνιστούν: Τάσος Παλαντζίδης, Κωνσταντίνος Παπαθεοδώρου, Νικόλ Δημητρακοπούλου

Πληροφορίες: 210 3600832

Οι Blues Wire

Κύτταρο Live

4/10 (21.30)

Blues Wire

Blues Wire και Νίκος Ντουνούσης στην ίδια σκηνή την ίδια βραδιά κάνουν ποδαρικό στο Κύτταρο και οι κιθάρες και οι μπλουζ ιστορίες, παίρνουν φωτιά. Οι Blues Wire, οι ζωντανοί θρύλοι της σκηνής μας, που ως γνωστόν κάθε ζωντανή τους εμφάνιση αποτελεί και μια αναπάντεχη μουσική εμπειρία, συμπράττουν με έναν από τους καλύτερους blues κιθαρίστες της χώρας μας και όχι μόνο, τον ex Blues Wire, τον σπουδαίο Nick (& the Backbone) Dounoussis, σε μια από τις σπάνιες επισκέψεις του στην Αθήνα.

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Η Idra Keyne

Faust Bar Theater Arts

4/10 (21.30)

Idra Kayne

Τραγούδια που η Idra Kayne έχει αγαπήσει και τραγούδια που τη συγκινούν και την επηρεάζουν μουσικά, από τον Μάνο Λοΐζο… μέχρι τον Jay Z και τη Beyonce. Η Idra είναι με βεβαιότητα η αποκάλυψη της soul funk σκηνής της χώρας μας. Με υπέροχα ολοκληρωμένη φωνή, με τόσο ζωντανή και μεστή σκηνική παρουσία, που νομίζεις πως η σκηνή είναι φτιαγμένη γι’ αυτήν.

Είσοδος: 8 ευρώ

Πληροφορίες: 210 3234095

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός

5/10 (20.30)

Χρήστος Ξενάκης

Ο Χρήστος Ξενάκης παρουσιάζει την τελευταία του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Fleeting Ornaments». Τα κομμάτια του βασίζονται στον ήχο του πιάνου που παίζει ρυθμικά μινιμαλιστικά σχήματα και των εγχόρδων που κινούνται μελωδικά με καθαρές γραμμές, σε έναν συνεχή διάλογο μεταξύ τους.

Προπώληση εισιτηρίων: ticketservices.gr

Κύτταρο Live

5/10 (21.30)

Λάκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Γιοκαρίνης, Βασίλης Καζούλης, Νίκος Zιώγαλας

Όπως κάθε Οκτώβρη, το Κύτταρο, πιστό στο ραντεβού του με την πιο αγαπημένη μουσική παρέα και την πιο feelgood παράσταση του καιρού μας, υποδέχεται τον Λάκη Παπαδόπουλο, τον Γιάννη Γιοκαρίνη, το Νίκο Ζιώγαλα, τον Βασίλη Καζούλη, τη θρυλική τετράδα, που επιστρέφει στο «σπίτι» της και όπως πάντα, μας σερβίρει ένα σπέσιαλ και πάντα αποτελεσματικό μουσικό θεραπευτικό κοκτέιλ για να υποδεχτούμε τον «χειμώνα» που έρχεται.

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Λύρα Quartet

Baumstrasse

(Σερβίων 8, Αθήνα)

6/10 (21.00)

Λύρα Quartet

Ο Σωκράτης Σινόπουλος προσκαλεί τρεις από τους σημαντικότερους ερμηνευτές της πολίτικης λύρας (Χρυσάνθη Γκίκα, Δημοσθένης Καραχριστοδούλου, Στρατής Ψαραδέλλης) σε έναν δημιουργικό μουσικό διάλογο για τέσσερις λύρες. Θα ακουστούν παλιοί οργανικοί σκοποί από την Πόλη, τη Σμύρνη, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, καθώς και συνθέσεις του Σωκράτη Σινόπουλου ειδικά διασκευασμένες για αυτό το πρωτότυπο μουσικό σύνολο.

Προπώληση εισιτηρίων: ticketservices.gr

Kalfayan Galleries

(Χάριτος 11, Κολωνάκι)

3/10-2/11

Βλάσης Κανιάρης

Στην έκθεση στην γκαλερί Κalfayan παρουσιάζονται αντιπροσωπευτικά έργα του Βλάση Κανιάρη (1928-2011) από τις δεκαετίες 1950-1980: γλυπτά, έργα από τη σειρά των «Τοίχων» και μνημειακές γλυπτικές εγκαταστάσεις. Η έκθεση, που αποτελεί την τέταρτη ατομική παρουσίαση έργων του καλλιτέχνη στην γκαλερί, φωτίζει μία ακόμα πλευρά του πολυδιάστατου έργου του Βλάση Κανιάρη, ο οποίος είναι ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες εικαστικούς της Μεταπολεμικής περιόδου.

Πληροφορίες: 210 7217679

Έκθεση "Στερεοσκοπία" στο MOMus Θεσσαλονίκης

(Underwood & Underwood, εδκδ. Keystone View Company)

MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

(Αποθήκη Α’, Προβλήτα Α’ Λιμάνι Θεσσαλονίκης)

4/10-12/1

«Στερεοσκοπία. Από τη φωτογραφική συλλογή του Μουσείου Φωτογραφίας Δήμου Καλαμαριάς “Χρήστος Καλεμκερής”»

Παιδιά και κομψές κυρίες, φουστανελοφόροι και ένστολοι αξιωματικοί, μνημεία της υπαίθρου και των πόλεων από τα μέσα του 19ου αιώνα γίνονται οι νέοι «πρωταγωνιστές» στην έκθεση με θέμα την ιδιαίτερα μαγευτική ιστορία στον χρόνο της στερεοσκοπίας, ως μεθόδου λήψης και εμφάνισης της φωτογραφίας. Η έκθεση περιλαμβάνει πρωτότυπο υλικό καθώς και τεχνικό εξοπλισμό από την σπάνια συλλογή του Μουσείου Φωτογραφίας Δήμου Καλαμαριάς «Χρήστος Καλεμκερής».

Πληροφορίες: 2310 566716 και momus.gr