Μίμης Πλέσσας: Η αρχική άρνηση και τα τραγούδια για τον Τόλη

Λίγα αλλά σημαδιακά τραγούδια έγραψε ο Μίμης Πλέσσας για τον Τόλη Βοσκόπουλο

Μίμης Πλέσσας: Η αρχική άρνηση και τα τραγούδια για τον Τόλη

"Μαριχουάνα στοπ"

2'

Μπορεί η συνεργασία του Μίμη Πλέσσα με τον Τόλη Βοσκόπουλο να κράτησε μόλις δύο χρόνια δισκογραφικά, από το 1972 έως το 1974, ωστόσο έμελλε κι αυτή να αποφέρει σημαδιακές στιγμές και για τους δύο καλλιτέχνες. Η συνεργασία τους μέτρησε 14 μόλις τραγούδια και άλλα τρία που ποτέ δεν δισκογραφήθηκαν, τα «Καράβια μου, καράβια», «Σ’ έψαχνα στον άνεμο» και «Ντέρι-ντέρι» που ακούστηκαν στην ταινία «Ο άγνωστος εκείνης της νύχτας» (1972) σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Κωστελέτου και σενάριο του Γιάννη Τζιώτη. Πρόκειται για την τελευταία εμφάνιση του Τόλη Βοσκόπουλου στη μεγάλη οθόνη και την τελευταία φορά που συνεργάστηκε με τον αγαπημένο συνθέτη ο οποίος αρχικά δεν ήθελε να γράψει τραγούδια για τον Τόλη γιατί εκείνη την περίοδο θεωρούσε ότι μουσικά δεν ταίριαζαν οι δυο τους.

«Μαριχουάνα στοπ»

Το καλοκαίρι του 1970, ο Γιάννης Δαλιανίδης έγραψε και σκηνοθέτησε το μιούζικαλ «Μαριχουάνα στοπ», το οποίο παρουσιάστηκε στο θέατρο «Μπουρνέλη». Ηταν η πρώτη εμφάνιση της Ζωής Λάσκαρη στο θεατρικό σανίδι. Ο Δαλιανίδης έπεισε τον Τόλη Βοσκόπουλο να τη συνοδεύσει στη σκηνή με αποτέλεσμα όλοι να θέλουν να δουν από κοντά δυο λαμπερούς σταρ της εποχής να συμπράττουν. Στη συνέχεια έπεισε και τον Μίμη Πλέσσα να γράψει τα τραγούδια της παράστασης κι έτσι ο Βοσκόπουλος βρέθηκε στη σκηνή να τραγουδά τέσσερα θρυλικά κομμάτια. Τα «Το φεγγάρι πάνωθέ μου», «Μ’ ανάστησες καρδιά μου», «Δε με νοιάζει», «Η μάνα σου δε μ’ αγαπάει» και «Κι εσύ θα φύγεις», όλα σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου. Λάσκαρη και Βοσκόπουλος έγιναν ευγάρι σε αυτή την παράσταση η οποία, λόγω της μεγάλης επιτυχίας της, μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη. Τα τραγούδια κυκλοφόρησαν σε 45άρια δισκάκια αλλά και σε δύο προσωπικά άλμπουμ του Τόλη Βοσκόπουλου.

«Ερασταί του ονείρου»

Στη συνέχεια, το καλοκαίρι του 1972, ο Γιάννης Δαλιανίδης ανεβάζει ένα ακόμα μιούζικαλ στο θέατρο Βέμπο με τίτλο «Ερασταί του ονείρου». Ο κόσμος παραληρεί με το ζευγάρι Βοσκόπουλου-Λάσκαρη και ο Μίμης Πλέσσας ξαναγράφει μουσική για να ερμηνεύσει ο μεγάλος τραγουδιστής, σε στίχους του Ηλία Λυμπερόπουλου. Μόνο δύο από αυτά τα τραγούδια θα κυκλοφορήσουν δισκογραφικά και συγκεκριμένα στις 45 στροφές, το «Ας είχα κι άλλη μια ζωή» και το «Σε λατρεύω», τα οποία προς το τέλος εκείνης της χρονιάς θα περιληφθούν στο δίσκο του Βοσκόπουλου «Στιγμές αγάπης».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή