«H Mεταπολίτευση των Γελοιογράφων»: Έκθεση γελοιογραφίας στο Μετρό Συντάγματος

Πενήντα χρόνια Δημοκρατία και πολιτική γελοιογραφία 
Στην έκθεση παρουσιάζονται 422 σκίτσα
Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων

Εξήντα επτά γελοιογράφοι, πάνω από 400 γελοιογραφίες, 50 χρόνια αδιάκοπης Δημοκρατίας και αδιάκοπης γελοιογραφικής παραγωγής: αυτά είναι τα συστατικά της έκθεσης «H Mεταπολίτευση των Γελοιογράφων», που θα φιλοξενηθεί στο Μετρό Συντάγματος από τις 14 μέχρι τις 19 Οκτωβρίου 2024.

Την έκθεση διοργανώνει η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων, υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, με τη στήριξη της Βουλής των Ελλήνων, του Υπουργείου Πολιτισμού, του ΟΠΑΝΔΑ, της ΣΤΑΣΥ και του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ.

Οι επιμελητές της έκθεσης, Γιάννης Αντωνόπουλος και Σπύρος Δερβενιώτης, ανθολόγησαν 422 σκίτσα από μια πραγματικά ογκώδη παραγωγή μισού αιώνα πυκνής Ιστορίας και της γελοιογραφικής καταγραφής της. Μια παραγωγή που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 1974, με την πνοή ελευθερίας στον Τύπο που ακολούθησε την πτώση της Χούντας, γιγαντώθηκε σε εποχές άνθησης και πολλαπλασιασμού των εφημερίδων και φτάνει μέχρι τις σημερινές συνθήκες της ηλεκτρονικής ενημέρωσης, αποτυπώνοντας έτσι και την εξέλιξη της ελληνικής πολιτικής γελοιογραφίας σε επίπεδο τεχνοτροπιών αλλά και θεματολογίας.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 09:00 το πρωί μέχρι τις 21:00 το βράδυ, καθημερινά. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 15 Οκτωβρίου, στις 20:00, από τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα.

Σχετικές ειδήσεις