Θέατρο του Νέου Κόσμου: Πρεμιέρα για τον «Τρόμο του κροκόδειλου» σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος σκηνοθετεί στο Θέατρο του Νέου Κόσμου την παράσταση «Ο τρόμος του κροκόδειλου»

"Ο τρόμος του κροκόδειλου" στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

@ Πάτροκλος Σκαφιδάς

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος φέρνει επί σκηνής του Θεάτρου του Νέου Κόσμου την μαύρη κωμωδία της Μέγκαν Τάιλερ, Ο τρόμος του κροκόδειλου, με τη Σύρμω Κεκέ και την Άννα Καλαϊτζίδου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Το έργο, τοποθετημένο στη Βόρεια Ιρλανδία το 1989, στην εμπόλεμη εποχή των λεγόμενων Ταραχών, φέρνει στη σκηνή δύο αδερφές: Η θεοσεβούμενη Αλάννα κρατάει το σπίτι καθαρό, τρίβοντας σχολαστικά το νεροχύτη με οδοντόβουρτσα και κρύβοντας τις αμαρτίες της – τσιγάρα και πατατάκια – μακριά από αδιάκριτα μάτια. Σπάζοντας το τζάμι της κουζίνας, εισβάλλει μέσα στο σπίτι η αδερφή της Φιάννα, μέλος του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού (IRA), που λείπει χρόνια, έχοντας καταδικαστεί σε φυλάκιση για εμπρησμό, που στοίχισε τη ζωή της μητέρας τους. Οι δυο αδερφές έχουν πολλά να χωρίσουν, μήπως όμως έφτασε η ώρα να τα βρουν μεταξύ τους;

Η Φιάννα ήρθε στο σπίτι γιατί άκουσε πως ο κακοποιητής πατέρας τους πέθανε, όμως δεν είναι αλήθεια. Ο τύραννος κοιμάται στο πάνω πάτωμα, το ερπετό που ήρθε η στιγμή να αντιμετωπίσουν οι δυο μαζί. Καθώς περνούν οι ώρες, οι αντιστάσεις των δυο αδερφών κάμπτονται, και με τη βοήθεια του αλκοόλ θα ακουστούν πολλές πικρές αλήθειες.

Ο Τρόμος του Κροκόδειλου είναι μια σουρεαλιστική μαύρη κωμωδία εκδίκησης, φτιαγμένη με τα υλικά ενός δράματος, που βάζει στο στόχαστρο την πατριαρχία. Ταυτόχρονα είναι ένας ύμνος στους γυναικείους δεσμούς, στην αδελφική αγάπη, όταν η Αλάννα και η Φιάννα, τα θύματα του κακοποιητή πατέρα, θα πάρουν στα χέρια τους την τύχη τους. Μια γυναικεία ιστορία, γραμμένη από γυναίκα.

Ταυτότητα της παράστασης

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος

Μετάφραση: Αλέξανδρος Σφακιανάκης

Παίζουν: Σύρμω Κεκέ, Άννα Καλαϊτζίδου, Δημήτρης Γεωργαλάς, Θοδωρής Λαμπρόπουλος

Θέατρο του Νέου Κόσμου – Κεντρική Σκηνή (Αντισθένους 7 & Θαρύπου)

Παραστάσεις από 17 Οκτωβρίου 2024, κάθε Τετάρτη 21:15, Πέμπτη 21.00, Σάββατο & Κυριακή 21:15

Εισιτήρια: https://nkt.gr/plays/o-tromos-toy-krokodeiloy/ & https://www.more.com/theater/o-tromos-tou-krokodeilou/