«Surfing on the Art Waves»: Μεταχειρισμένες σανίδες του σερφ έγιναν έργα τέχνης

Η έκθεση «Surfing on the Art Waves» παρουσιάζεται στις βιτρίνες του Athénée

«Surfing on the Art Waves»: Μεταχειρισμένες σανίδες του σερφ έγιναν έργα τέχνης

Η καλλιτέχνιδα Ιόλη Βλαχάκη με τη σανίδα της

@ Μ. Μαρκεζή
2'

H «ΩΚΕΑΝΙΔΑ» γιορτάζει φέτος την επετειακή της διοργάνωση, σηματοδοτώντας πέντε χρόνια επιτυχημένων αγώνων και εκδηλώσεων, αφιερωμένων στη ναυτική μας κληρονομιά.

Ο Αγώνας Κλασικών και Παραδοσιακών Σκαφών «ΩΚΕΑΝΙΔΑ 2024» θα πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Οκτωβρίου 2024, στον θαλάσσιο χώρο του Φαληρικού όρμου.

Πρόκειται για έναν επίσημο αγώνα με παραδοσιακά ξύλινα ιστιοφόρα σκάφη και λέμβους στο παράκτιο μέτωπο της Αττικής, που προσφέρει τη δυνατότητα στους δημότες της πόλης να έρθουν σε επαφή και να θαυμάσουν από κοντά τα μοναδικά αυτά ιστορικά σκαριά.

Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Παράλληλα με τους αγώνες, θα πραγματοποιηθεί η έκθεση «Surfing on the Art Waves», έκθεση έξι καλλιτεχνών, διακεκριμένων αλλά και ανερχόμενων, οι οποίοι μεταμόρφωσαν σε έργα τέχνης μεταχειρισμένες σανίδες σερφ, που ταξίδεψαν από την Ικαρία και φέρουν τη δική τους ιστορία. Αυτές οι σανίδες, που έχουν ήδη "δαμάσει" τα κύματα, τώρα παίρνουν νέα μορφή, με στόχο να συνεχίσουν το ταξίδι τους μέσα από την πώλησή τους. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί σε εθελοντικές ομάδες και καινοτόμους οργανισμούς, με στόχο την προώθηση και διατήρηση των καϊκιών και του αθλήματος της ιστιοπλοΐας.

Μέσα από αυτές τις δράσεις επιχειρείται η διατήρηση των αξιών και των παραδόσεων, προσφέροντας παράλληλα ευκαιρίες και πόρους στις νέες γενιές.

Στις βιτρίνες του Athénée θα παρουσιαστούν οι ζωγραφισμένες σανίδες από την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου έως την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Ιόλη Βλαχάκη, Φίλιππος Θεοδωρίδης, Βασίλης Μιχόπουλος, Χριστιάνα Οικονόμου, Cacao Rocks, Lil Koni.

Οργάνωση έκθεσης: Μιχάλης Χωριανόπουλος

Διάρκεια έκθεσης: 18 - 24 Οκτωβρίου 2024

Σημείο έκθεσης: Οι σανίδες θα εκτίθενται στις βιτρίνες του Athénée (Βουκουρεστίου 9, Αθήνα)

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή