Θέατρο Μικρό Γκλόρια: Έρχεται «Η άλλη Στέλλα» σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη

Ο Θέμης Μουμουλίδης σκηνοθετεί την παράσταση «Η άλλη Στέλλα» με την Μαριάννα Πολυχρονίδη στο ρόλο της τραγουδίστριας Στέλλας Χασκίλ

"Η άλλη Στέλλα" στο θέατρο Μικρό Γκλόρια

Με ένα νέο σκηνικό πορτρέτο επανέρχεται ο Θέμης Μουμουλίδης. Η ζωή και το έργο της τραγουδίστριας Στέλλας Χασκίλ γίνονται η έμπνευση για τη μουσική παράσταση που γράφει και σκηνοθετεί δημιουργώντας το όγδοο κατά σειρά σκηνικό πορτρέτο του. Προηγήθηκαν: Νίκος Καββαδίας, Καρυωτάκης-Πολυδούρη, Τ. S. Eliot, Κ.Π. Καβάφης, Γιώργος Σεφέρης, Μίκης Θεοδωράκης, Μαρί Σκλοντόβσκα Κιουρί.

Στο Μικρό Γκλόρια, ένα ατμοσφαιρικό θέατρο όπου κυριαρχεί μια κοντινή σχέση σκηνής θεατή, θα δοθεί στις 16 Νοεμβρίου η πρεμιέρα του έργου Η άλλη Στέλλα.

Το ρόλο της Στέλλας Χασκίλ και τα τραγούδια της παράστασης ερμηνεύει η εξαιρετική ηθοποιός και τραγουδίστρια Μαριάννα Πολυχρονίδη.

Επί σκηνής και οι μουσικοί Αντώνης και Θοδωρής Ξηντάρης.

Ο λόγος, η μουσική και τα τραγούδια, σκιαγραφούν το πορτρέτο μιας σπουδαίας φωνής και ζωντανεύουν στη σκηνή τη ζωή και το έργο της. Η σύγχρονη μουσική, τα ηχοτοπία μνήμης, συνυπάρχουν με τις μουσικές των μεγάλων τραγουδιών που ερμήνευσε η Στέλλα Χασκίλ. Ηλεκτρονικός και ψηφιακός ήχος «παντρεύονται» με τον ήχο της λαϊκής ορχήστρας.

Η Στέλλα Χασκίλ υπήρξε μια από τις σημαντικότερες λαϊκές φωνές του πρώτου μισού του αιώνα που πέρασε. Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, ένα χρόνο μετά τη μεγάλη φωτιά του 1917, η Χασκίλ σημάδεψε με τη φωνή της μεγάλες επιτυχίες του Τσιτσάνη, του Καλδάρα, του Χιώτη, του Τούντα και πολλών άλλων. Εβραϊκής καταγωγής, έζησε το ολοκαύτωμα και τη γενοκτονία των Εβραίων της Θεσσαλονίκης. Οικογενειακή φίλη με την Ρόζα Εσκενάζι. Πέθανε στα 36 της χρόνια.

Το έργο παρακολουθεί παράλληλα με τη ζωή της Στέλλας, τις μεγάλες κοινωνικές ανακατατάξεις στην Ελλάδα και ειδικά στη Θεσσαλονίκη, όπου μετά την Μικρασιατική καταστροφή και τη Γενοκτονία των Ποντίων, κατέφτασαν χιλιάδες πρόσφυγες. Σε αυτή την πολυπολιτισμική κοινωνία που δημιουργήθηκε το τραγούδι υπήρξε το στήριγμα και η διέξοδος των απλών λαϊκών ανθρώπων.

Το έργο βασίζεται στην εξαιρετική μυθιστορηματική βιογραφία της Έφης Μαχιμάρη ήταν κισμέτ για την σπουδαία Στέλλα Χασκίλ.

Ταυτότητα παράστασης

Θέμης Μουμουλίδης

Η άλλη Στέλλα

βασισμένο στο μυθιστόρημα της Έφης Μαχιμάρη "ήτανε κισμέτ"

Κείμενο | Σκηνοθεσία | Θέμης Μουμουλίδης

Το ρόλο της Στέλλας Χασκίλ ερμηνεύει

η Μαριάννα Πολυχρονίδη

Συμμετέχουν οι μουσικοί Αντώνης και Θοδωρής Ξηντάρης

Θέατρο ΜΙΚΡΟ ΓΚΛΟΡΙΑ, Ιπποκράτους 7, τηλ. 21 0360 0832

Έναρξη Σάββατο 16 Νοεμβρίου

Παραστάσεις: Σάββατο 21:00 | Κυριακή 18:00

Τιμές εισιτηρίων: 18 € | 15 € φοιτητικό, μαθητικό, ανέργων, ΑμεΑ, 65+

Προσφορά μέχρι 5 Νοεμβρίου 12 €

Προπώληση: more.com