«Μονομάχος ΙΙ»: Φαβορί για τα Όσκαρ πριν φτάσει στις κινηματογραφικές αίθουσες

Η ταινία «Μονομάχος ΙΙ» του Ρίντλεϊ Σκοτ κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στις 14 Νοεμβρίου

Σκηνή από την ταινία "Μονομάχος 2"

Οι πρώτες ειδικές προβολές σε μέλη της Ακαδημίας Κινηματογράφου και του σωματείου των ηθοποιών στο Χόλιγουντ πραγματοποιήθηκαν για την ταινία «Μονομάχος ΙΙ» και τα πρώτα σχόλια δίνουν σαφές προβάδισμα για τα επερχόμενα Όσκαρ. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που βλέπουν υποψηφιότητα για τον σκηνοθέτη Ρίντλεϊ Σκοτ καθώς και για τους δύο πρωταγωνιστές της ταινίας, Πολ Μέσκαλ και Ντένζελ Ουάσινγκτον. «Σκαλίστε από τώρα το όνομα του Ντένζελ Ουάσινγκτον στο Όσκαρ β’ ανδρικής ερμηνείας», σχολιάζει η Τζίλιαν Τσιλιντζέριαν του offscreencentral.com, ενώ ο Σκοτ Μαντζ του KTLA υποστήριξε ότι «πρόκειται για ένα επικό σίκουελ με απίθανη δράση, υπέροχα ψηφιακά εφέ και κορυφαίες ερμηνείες».

Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον στην ταινία "Μονομάχος ΙΙ"

Η πλοκή στον «Μονομάχο ΙΙ» εκτυλίσσεται 16 χρόνια μετά από τα γεγονότα της πρώτης ταινίας και στο επίκεντρο βρίσκεται ο Λούσιους (Πολ Μέσκαλ), ο εγγονός του πρώην αυτοκράτορα, Μάρκου Αυρήλιου (Ρίτσαρντ Χάρις) και γιος της Λουσίλα (Κόνι Νίλσεν) και του στρατηγού Μάξιμους (Ράσελ Κρόου). Ο Λούσιους ζει με την οικογένειά του μακριά από τη Ρώμη αλλά όταν στην περιοχή εισβάλλει ο στρατός του Μάρκου Ακάκιου (Πέδρο Πασκάλ), γίνεται σκλάβος και βρίσκεται στο Κολοσσαίο προς τέρψη των θεατών.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Τρεις φορές υποψήφιος

Ο σκηνοθέτης Ρίντλεϊ Σκοτ έχει προταθεί στο παρελθόν τρεις φορές για Όσκαρ (Θέλμα και Λουίζ, Μονομάχος, Μαύρο Γεράκι: Η κατάρριψη) αλλά δεν το έχει αποσπάσει ποτέ. Πιο κοντά στη νίκη βρέθηκε με τον «Μονομάχο» αλλά το αγαλματίδιο κατέληξε στον Στίβεν Σόντερμπεργκ που ήταν υποψήφιος με δύο ταινίες, το «Εριν Μπρόκοβιτς» και το «Traffic» και βραβεύτηκε για το δεύτερο. Ο «Μονομάχος» βέβαια κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας, ο Ράσελ Κρόου απέσπασε το Όσκαρ α’ ανδρικής ερμηνείας και η ταινία κέρδισε ακόμη τρία Όσκαρ, για τον ήχο, τα εφέ και τα κοστούμια της.

Τα σχόλια όσων είδαν την ταινία επιμένουν ότι η ερμηνεία του Ντένζελ Ουάσινγκτον θυμίζει εκείνη στην «Ημέρα εκπαίδευσης», για την οποία ο αμερικανός ηθοποιός βραβεύτηκε με ένα από τα δύο, έως τώρα, Όσκαρ της καριέρας του. Επιπλέον, φαβορί θεωρείται και ο Πολ Μέσκαλ για μία από τις πέντε υποψηφιότητες για το Όσκαρ α’ ανδρικής ερμηνείας. Ο Ιρλανδός ηθοποιός έχει μόλις μία υποψηφιότητα για το συγκεκριμένο βραβείο για την ταινία «Aftersun».