Θέατρο του Νέου Κόσμου: Παραστάσεις για τα παιδιά με τους Patari Project και την Ελένη Βλάχου
Το Θέατρο του Νέου Κόσμου παρουσιάζει τις παιδικές παραστάσεις "Πήτερ ΠΑΝτα Παιδί" και "Συρανό"
Το Θέατρο του Νέου Κόσμου με χαρά ανακοινώνει την συνεργασία του με την Σοφία Πάσχου και τους Patari Project για την Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Κνωσός, καθώς και με την Ελένη Βλάχου για την Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Χώρα.
Δύο διαφορετικές σκηνές που υπόσχονται να ταξιδέψουν μικρούς και μεγάλους θεατές σε μαγικούς κόσμους γεμάτους φαντασία, περιπέτεια και δημιουργία! Με παραστάσεις που ακολουθούν τις νεότερες τάσεις στο θέατρο για παιδιά και όλη την οικογένεια και δίνουν έμφαση στη συμμετοχική εμπειρία και την αλληλεπίδραση, προάγοντας την ενσυναίσθηση, την αποδοχή της διαφορετικότητας και τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών.
Μέσω εναλλακτικών αφηγήσεων και ενσωματώνοντας εντυπωσιακά τη χρήση νέων τεχνολογιών - έχουν στόχο να ψυχαγωγήσουν, να εκπαιδεύσουν αλλά και να ενισχύσουν τη δημιουργικότητα και την κριτική σκέψη των μικρών θεατών.
Η σεζόν 2024-25 επιφυλάσσει πρωτότυπες διασκευές κλασικών έργων και παραμυθιών, με τις παραστάσεις ΠΉΤΕΡ ΠΑΝτα παιδί από τους Patari Project σε σκηνοθεσία της Σοφίας Πάσχου στο ανακαινισμένο θέατρο Κνωσός και ΣΥΡΑΝΟ της Ελένης Βλάχου στο Θέατρο Χώρα.
ΠΗΤΕΡ ΠΑΝτα Παιδί
Από τους Patari Project
Σκηνοθεσία: Σοφία Πάσχου
Στο Θέατρο Κνωσός, από τις 3 Νοεμβρίου
Μπορούμε να μεγαλώσουμε χωρίς να χάσουμε το παιδί μέσα μας;
Ο Πήτερ προσγειώνεται στη Χώρα του Ποτέ, έναν κόσμο ονειρεμένο όπου μπορεί να κρυφτεί από τα προβλήματά του! Εκεί είναι παντοδύναμος, έχει πολλούς φίλους, συναντά πειρατές, γοργόνες, κροκόδειλους και ζει ανεπανάληπτες περιπέτειες. Βέβαια, στη Χώρα του Ποτέ κατοικεί και ο φοβερός Κάπτεν Χουκ, ο προαιώνιος εχθρός της χαράς και της αθωότητας. Η σύγκρουση μεταξύ τους θα είναι αναπόφευκτη αλλά και …λυτρωτική. Ο Πήτερ, πετώντας μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας, θα ανακαλύψει τον εαυτό του.
Oι Patari Project που ξεχωρίζουν από το ξεκίνημα τους για την αχαλίνωτη φαντασία τους και το υποκριτικό τους ταλέντο, επιστρέφουν διασκευάζοντας την αγαπημένη ιστορία του Πήτερ Παν. Μετά το Πιάνω Παπούτσι Πάνω στο Πιάνο και τους Χιονάνους η πρωτοποριακή σκηνοθετική ματιά της βραβευμένης Σοφίας Πάσχου (βραβείο Ελευθερία Σαπουντζή 2019 ως καλύτερη νέα σκηνοθέτις) μεταμορφώνει ακόμα ένα κλασικό παραμύθι σε σύγχρονο θέαμα με πολλά επίπεδα ανάγνωσης, γεμάτο κωμικές καταστάσεις και συγκίνηση.
Οι Patari Project συνδυάζουν για πρώτη φορά την τεχνική της πλατφόρμας με την τεχνολογία και κάνοντας χρήση video mapping και video-προβολών δημιουργούν επί σκηνής νέους εντυπωσιακούς χώρους, τοπία και επίπεδα πρόσληψης.
Τα ευρηματικά́ σκηνικά́ και κοστούμια και τα πρωτότυπα ζωντανά τραγούδια, συμπληρώνουν τον πλούσιο κόσμο μέσα στον οποίο θα βυθιστούν οι θεατές. Οι ηθοποιοί θα διηγηθούν μέσα σε αυτόν την ιστορία με κύριο όχημα τα σώματα και τις φωνές τους και θα την εξελίξουν προκειμένου να αναδειχθεί η αξία του ελάχιστου, του ουσιαστικού, “του ανθρώπινου”.
Ταυτότητα παράστασης
ΠΗΤΕΡ ΠΑΝτα Παιδί
Η παράσταση εμπνέεται από την ιστορία του Πήτερ Παν και είναι μια δημιουργία της ομάδας
Διασκευή Patari Project
Σκηνοθεσία Σοφία Πάσχου
Συνεργασία στη σκηνοθεσία Εριφύλη Στεφανίδου
Συνεργασία στη δραματουργία Κατερίνα Μαυρογεώργη
Παίζουν Γιάννης Γιαννούλης, Θεοδόσης Κώνστας, Άρης Λάσκος, Άλκης Μπακογιάννης, Ζωή Μυλωνά, Παύλος Παυλίδης, Αποστόλης Ψυχράμης
Μουσικός επί σκηνής Αλέξης Κωτσόπουλος
Understudy Δημήτρης Τσικούρας (Τσικ)
Θέατρο Κνωσός
Παραστάσεις από 3 Νοεμβρίου 2024, Σάββατο 15:00 & Κυριακή 11.30
Εισιτήρια: https://nkt.gr/plays/phter-panta-paidi/ & https://www.more.com/theater/piter-panta-paidi/
Κρατήσεις για σχολεία και ομάδες: Εύα Στυλάντερ (Δευτέρα – Παρασκευή 9.30 – 14.30), Τηλέφωνα: 210-8674657, 210-8665144, theatropol@otenet.gr
ΣΥΡΑΝΟ
της Ελένης Βλάχου
Εμπνευσμένο από το κλασικό θεατρικό έργο του Εντμόν Ροστάν
Στο Θέατρο Χώρα, από τις 3 Νοεμβρίου
Μια παράσταση εμπνευσμένη από το κλασικό θεατρικό έργο του Εντμόν Ροστάν, σε νέα διασκευή για παιδιά και σκηνοθεσία της Ελένης Βλάχου, με ζωντανή μουσική επί σκηνής.
Ποια είναι τα συστατικά μιας ωραίας ιστορίας; Ένα όμορφο πριγκιπόπουλο και μια πανέμορφη πριγκίπισσα; Για εμάς, όχι! Εμείς διαλέγουμε έναν ήρωα πιο παράξενο κι απ’ τους παράξενους, γενναίο στο σπαθί, με φαντασία ποιητή και με μια μύτη… που πιο τεράστια δεν έχεις δει! Για να πετύχει η συνταγή χρειαζόμαστε ακόμα μερικά πράγματα: μια πάστα με λεμόνι, ένα πακέτο γράμματα, ένα ξίφος μοναδικό και ένα ακόμα τελευταίο συστατικό. Αυτό είναι μυστικό!
Η υπέροχη ιστορία του Συρανό, του ήρωα με την τεράστια μύτη που ονειρευόταν να πάει στο φεγγάρι και τα κατάφερε, είναι μια ιστορία για την αξία της φιλίας, την ομορφιά της διαφορετικότητας και τη δύναμη της αγάπης. Μέχρι πού μπορείς να φτάσεις για κάποιον που αγαπάς;
H παράσταση συνδυάζει αφήγηση και δράση, ζωντανή μουσική, μάχες, χορούς και τραγούδια, πάντα με παιχνιδιάρικη διάθεση, διατηρώντας την ποιητικότητα και τον ρυθμό του λόγου του πρωτότυπου έργου. Μια συναρπαστική ιστορία αγάπης και όχι μόνο, για όλη την οικογένεια!
Η ηθοποιός και σκηνοθέτις Ελένη Βλάχου δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στον χώρο του θεάτρου για όλη την οικογένεια, διασκευάζοντας και σκηνοθετώντας κλασικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας. Μαζί με τον Ηλία Βαμβακούση στη σύνθεση της μουσικής έχουν μεταφέρει επί σκηνής με εξαιρετική επιτυχία τον Έμπορο της Βενετίας του Σαίξπηρ, τον Ερωτόκριτο του Κορνάρου και τον Ταρτούφο του Μολιέρου.
Ταυτότητα παράστασης
ΣΥΡΑΝΟ
Διασκευή για παιδιά−Σκηνοθεσία Ελένη Βλάχου
Παίζουν Δημήτρης Γαλανάκης, Χαρά Λιόλιου, Ειρήνη Μπούνταλη, Ντίνος Παπαγεωργίου, Ελένη Τσιμπρικίδου
Μουσικός επί σκηνής Ηλίας Βαμβακούσης
Η παράσταση αποτελεί ένα νέο σχεδίασμα πάνω στην παιδική παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο διάστημα Οκτώβριος–Δεκέμβριος 2023 στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου.
Θέατρο Χώρα
Παραστάσεις από 3 Νοεμβρίου 2024, Σάββατο 15:00 & Κυριακή 11.30
Εισιτήρια: https://nkt.gr/plays/syrano/
https://www.more.com/theater/syrano-1/
Κρατήσεις για σχολεία και ομάδες: Εύα Στυλάντερ (Δευτέρα – Παρασκευή 9.30 – 14.30), Τηλέφωνα: 210-8674657, 210-8665144, theatropol@otenet.gr