Μπρους Σπρίγκστιν: «Η μουσική βιομηχανία ασκεί τεράστια πίεση στα νέα παιδιά»

Ο Μπρους Σπρίγκστιν αναφέρθηκε στον άδικο χαμό του πρώην μέλους των One Direction, Λίαμ Πέιν 

Ο Μπρους Σπρίγκστιν

«Δεν είναι σπάνιο να πεθαίνουν νέοι άνθρωποι στη μουσική βιομηχανία. Θα έλεγα ότι είναι το φυσιολογικό. Αυτή η βιομηχανία ασκεί τεράστια πίεση στα νέα παιδιά τα οποία δεν έχουν ακόμα αναπτύξει τις άμυνές τους, δεν μπορούν ακόμα να προστατεύσουν τους εαυτούς τους από όσα φέρνει η δόξα και η επιτυχία», λέει ο Μπρους Σπρίγκστιν σε δηλώσεις του στην Telegraph με αφορμή τον άδικο θάνατο του 31χρονου πρώην μέλους των One Direction, Λίαμ Πέιν στο Μπουένος Αϊρες.

«Αυτό έχει ως συνέπεια να καταφεύγουν στο αλκοόλ ή τα ναρκωτικά για να απαλύνουν τον πόνο και την πίεση που νιώθουν. Το κατανοώ πολύ καλά αυτό. Κι εγώ βρέθηκα κάποτε να δίνω μάχη με τα θέματά μου», πρόσθεσε ο Αμερικανός ρόκερ που αποκάλυψε επίσης ότι μέλη της μπάντα του, της E Street Band, κατά καιρούς έκαναν χρήση ναρκωτικών. «Υπήρχαν όρια όμως. Δεν ανακατευόμουν στο τι κάνει ο καθένας στη ζωή του αλλά αν έβλεπα κάποιον πάνω στη σκηνή να μην είναι 100% ο εαυτός του, τότε είχαμε πρόβλημα». Ο Σπρίγκστιν τόνισε επίσης ότι «το να πεθαίνει κάποιος μουσικός σε νεαρή ηλικία είναι παλιά ιστορία. Είναι καλό για τη δισκογραφική εταιρεία αλλά εσένα τί σου προσφέρει;», αναρωτήθηκε.

Πολλοί καλλιτέχνες εξέφρασαν τη λύπη τους για τον πρόωρο χαμό του Λίαμ Πέιν με αναρτήσεις στα social media, όπως η Ρίτα Όρα, ο Λίαμ Γκάλαχερ, ο Ρόμπι Γουίλιαμς κ.α. Τα πρώην μέλη των One Direction εξέδωσαν μια κοινή ανακοίνωση στην οποία ανέφεραν ότι χρειάζονται χρόνο για να θρηνήσουν και να διαχειριστούν την απώλεια του «αδελφού» τους, τον οποίο αγάπησαν πολύ.