Αλ Πατσίνο: Πέρασαν 50 χρόνια για να δει το «Νονό»

Ο Αλ Πατσίνο δεν είδε το «Νονό» παρά μόνο 50 χρόνια μετά την πρεμιέρα του

Αλ Πατσίνο: Πέρασαν 50 χρόνια για να δει το «Νονό»

"Ο Νονός"

2'

Κι όμως υπάρχει ένας ηθοποιός της ταινίας «Νονός» που για πενήντα χρόνια δεν την είχε δει. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον πρωταγωνιστή της, Αλ Πατσίνο. Στην αυτοβιογραφία του με τίτλο «Sonny boy» ο κορυφαίος ηθοποιός τονίζει ότι είχε πάει στην επίσημη πρεμιέρα της ταινίας στην Times square αλλά έφυγε μόλις τα φώτα στην αίθουσα έσβησαν. Και δεν είδε ποτέ την ταινία παρά μόνο 50 χρόνια μετά.

Έφυγα από την αίθουσα

«Πήγα στην πρεμιέρα φορώντας ένα παπιγιόν πιο μεγάλο από το κεφάλι μου και οι δημοσιογράφοι με ρωτούσαν πράγματα που δεν μπορούσα να απαντήσω. Μόλις έσβησαν τα φώτα και άρχισε η προβολή της ταινίας, έφυγα από την αίθουσα», εκμυστηρεύεται ο Αλ Πατσίνο εξηγώντας ότι δεν του άρεσε να βλέπει τον εαυτό στη μεγάλη οθόνη. «Ενιωθα ντροπή. Ημουν νέος ηθοποιός και ήθελα να με προσέξουν αλλά την ίδια στιγμή δεν ήθελα. Είναι κάπως παράδοξο», λέει και προσθέτει: «Πέρασε σχεδόν ολόκληρη η ζωή μου για να δω αυτή την ταινία. Ενιωθα ότι επειδή έπαιζα εγώ δεν θα ήμουν το κατάλληλο κοινό. Έβλεπα αποσπάσματα στην τηλεόραση και αλλού και από τη στιγμή που ξεκινάς να τη δεις δεν μπορείς να σταματήσεις», λέει ο Αλ Πατσίνο. Αυτή η προσέγγιση βέβαια έχει πλέον αλλάξει για τον ηθοποιό. «Με τα χρόνια άλλαξα. Όπως έμαθα να μην φοβάμαι τα αεροπλάνα. Σταμάτησε να με νοιάζει», λέει.

Ο Αλ Πατσίνο είπε επίσης ότι είδε πρόσφατα το «Νονό» στην επέτειο των 50 ετών από την πρεμιέρα του το 1972 «και η εμπειρία ήταν καταπληκτική. Δεν υπάρχει σκηνή που να μην συμβαίνουν δυο-τρία πράγματα ταυτόχρονα. Δεν υπάρχει ούτε ένα βαρετό σημείο στην ταινία, αφηγείται διαρκώς μια ιστορία».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή