Binding 13: Μπορεί ένα βιβλίο να «αγγίζει» τρία πολύ σημαντικά κοινωνικά θέματα της εποχής μας;

Είχαμε μια συζήτηση στο γραφείο και θα σου κάνουμε και εσένα την ερώτηση που μας απασχόλησε: Τι είναι αυτό που κάνει ένα βιβλίο να ξεχωρίζει;

Binding 13: Μπορεί ένα βιβλίο να «αγγίζει» τρία πολύ σημαντικά κοινωνικά θέματα της εποχής μας;
1'

Σίγουρα, πάνω απ’ όλα, η ίδια η υπόθεση και το θέμα (ή τα θέματα) που αναδεικνύει, οι χαρακτήρες που πρωταγωνιστούν και η γραφή του/της συγγραφέως να είναι τέτοια που να σε κάνει να μην θες να αφήσεις το βιβλίο από τα χέρια σου. Α, και να απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό, με την έννοια να μπορούν να το διαβάσουν εξίσου άνετα άνθρωποι διαφορετικών ηλικιών, με ξεχωριστές προσλαμβάνουσες. Ίσως σκέφτεσαι ότι είναι δύσκολο ένα βιβλίο να βάζει check σε όλα αυτά ταυτόχρονα. Και όμως υπάρχει -και, μάλιστα, κάνει «θραύση» (και) στα social media και το BookTok!

Ένα βιβλίο που μας πηγαίνει (και πάλι) σχολείο

Τώρα θα μας πεις γιατί πιάσαμε αυτό το θέμα. Όχι γιατί είμαστε κριτικοί λογοτεχνίας αλλά γιατί τον τελευταίο μήνα έπεσε στα χέρια μας ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο που κουβάλησαν οι εκδόσεις Ψυχογιός στις βαλίτσες τους από το εξωτερικό. Μιλάμε για «Τα αγόρια του Τόμεν 1», δηλαδή το «Binding 13 – Επαφή», που στο εξωτερικό μιλάνε εδώ και καιρό για αυτό (παλιό word of mouth το ορθόδοξο) και ακολουθούμε πλέον και εμείς!

Διαβάστε περισσότερα στο queen.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή