Διάχρονο Θέατρο: Στην πρεμιέρα της «Προδοσίας» του Χάρολντ Πίντερ

Πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Προδοσία» του Χάρολντ Πίντερ στο Διάχρονο Θέατρο

Ο Βύρων Κολάσης, ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ, ο Κώστας Μπίγαλης και η Μαίρη Βιδάλη στην πρεμιέρα της παράστασης "Προδοσία" στο Διάχρονο Θέατρο

Την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Προδοσία» του Χάρολντ Πίντερ, σε σκηνοθεσία Βύρωνα Κολάση, στο κατάμεστο Διάχρονο Θέατρο.

Αγαπημένοι φίλοι των πρωταγωνιστών, Βύρωνα Κολάση, Κώστα Μπίγαλη και ‘Εμμυς Δημητρακοπούλου, έδωσαν το παρόν, τους καταχειροκρότησαν και απόλαυσαν μια βραδιά γεμάτη αγάπη και σεβασμό στο ζεστό και φιλόξενο θέατρο.

Αλμπέρτο Εσκενάζυ, Μαίρη Βιδάλη, Ανδρομάχη Μοντζολή, Μπάμπης Χατζηδάκης, Μαρία Ιωαννίδου, Σπύρος Μπιμπίλας, Κέλλυ Σταμουλάκη, Δημήτρης Γιώτης, Νταίζη Σεμπεκοπούλου, Φιλίτσα Καλογεράκου, Σωτήρης Αντωνίου, Χρήστος Callow, Βάλια Γεωργοπούλου, Νίκος Ελευθερίου και άλλοι, έδωσαν συγχαρητήρια στους ηθοποιούς και φωτογραφήθηκαν μαζί τους.

Η «Προδοσία» του βραβευμένου Νομπελίστα Χάρολντ Πίντερ, ένα από τα σημαντικότερα έργα του σπουδαίου βρετανού δραματουργού, παρουσιάζεται στο Διάχρονο Θέατρο, σε σκηνοθεσία Βύρωνα Κολάση κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9 μ.μ.

Τρείς ηθοποιοί, ο πολύπειρος Βύρων Κολάσης που υπογράφει και την σκηνοθεσία στον ρόλο του αινιγματικού συζύγου Ρόμπερτ, ο Κώστας Μπίγαλης στον ρόλο του παθιασμένου, αλλά ταυτόχρονα ανασφαλούς και ενοχικού εραστή Τζέρρυ, και η Έμμυ Δημητρακοπούλου στον σύνθετο και περίπλοκου ψυχισμού ρόλο της συζύγου Έμμα.

Ένα κατά τα φαινόμενα κλασικό Ιψενικό τρίγωνο, που όμως μέσα από μια αναπάντεχου βάθους και διαστάσεων προσέγγιση των τριών χαρακτήρων από την συναρπαστική πένα του βραβευμένου Βρετανού συγγραφέα, αποκαλύπτεται ανατρεπτικά πολύπλοκο επιβεβαιώνοντας την ανεξιχνίαστη σε όλο της το φάσμα ανθρώπινη φύση.

Δείτε το τρέιλερ: https://www.youtube.com/watch?v=dAxm-W4gS-w

Συντελεστές

Συγγραφέας: Χάρολντ Πίντερ

Μετάφραση: Μάριου Πλωρίτη

Σκηνοθεσία: Βύρων Κολάσης

Διανομή

Βύρων Κολάσης (Ρόμπερτ)

Κώστας Μπίγαλης (Τζέρρυ)

Έμμυ Δημητρακοπούλου (Έμμα)

Πληροφορίες παράστασης:

«Προδοσία»

Διάχρονο θέατρο Μαίρης Βιδάλη

Πυθέου 52, Αθήνα 117 43 - 21 0723 3229

Πληροφορίες - e-mail: gdanessis@gmail.com

Επισκεφτείτε την σελίδα του ΔΙΑΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ Μαίρης Βιδάλη στο facebook: https://www.facebook.com/Diachrono.Theatro

Έναρξη παραστάσεων: Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2024 ώρα 21:00

Ημέρες και ώρα παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη ώρα 21:00

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά

Λήξη παραστάσεων: Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2025

Εισιτήρια

Γενική Είσοδος: 12 ευρώ

Μειωμένο (άνω των 65, Φοιτητές): 10 ευρώ

ΑΜΕΑ, ΑΤΕΛΕΙΕΣ, ΑΝΕΡΓΟΙ: 5 ευρώ.

Προπώληση:

https://www.ticketservices.gr/event/diaxrono-theatro-prodosia/

και στο ταμείο του θεάτρου

Σχετικά με τον συγγραφέα και το έργο:

Ο Χάρολντ Πίντερ (Harold Pinter)‎‎, ήταν Άγγλος συγγραφέας θεατρικών έργων και θεατρικός σκηνοθέτης. Έγραψε έργα για θέατρο, ραδιόφωνο, τηλεόραση και ταινίες. Το πρώιμο έργο του συνδέεται με το θέατρο του παραλόγου. Το 2005 κέρδισε το Βραβείο Νομπέλ Λογοτεχνίας καθώς και το Βραβείο Φραντς Κάφκα.

Ήταν γνωστός επίσης για τον πολιτικό του ακτιβισμό και την αντίθεσή του στην Αμερικανική εισβολή στο Αφγανιστάν και τον Πόλεμο στο Ιράκ. Πέθανε από καρκίνο του ήπατος.

Η «Προδοσία» γράφτηκε το 1978 αφού ο Πίντερ χώρισε με την πρώτη του γυναίκα, Βίβιεν Μέρτσαντ και εξιστορεί στην ουσία την εξωσυζυγική σχέση του με την τηλεπαρουσιάστρια του BBC Τζόαν Μπέικγουελ. Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε στο Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας, στο Λονδίνο, το 1978, σε σκηνοθεσία του Πήτερ Χωλ. Το 1981 ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία Κάρολου Κούν στο Θέατρο Τέχνης.

Μιλώντας στην εφημερίδα The Times το 1959 ο Πίντερ ανέφερε: «στα έργα μου με απασχολούν κατά κύριο λόγο οι άνθρωποι. Σε πολλά έργα συναδέλφων μου βλέπω το φάντασμα του συγγραφέα να πλανάται πάνω από τους θεατρικούς ήρωες, επιβάλλοντάς μου κάθε στιγμή τι πρέπει να σκεφτώ γι αυτούς. Εγώ θέλω, όσο το δυνατόν περισσότερο, να αφήσω τους θεατές να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα, θέλω μόνοι τους να αποφασίσουν για τους χαρακτήρες και τις καταστάσεις, να αποφασίσουν αυτοί αν αυτό που βλέπουν είναι αστείο ή θλιβερό».