Ιερά Οδός προς Άρρητη Κόρη: Έκθεση στον πολυχώρο Red Dot

Η εικαστική έκθεση «Ιερά Οδός προς Άρρητη Κόρη» από τη χορογράφο και εικαστική καλλιτέχνη Αιμιλία Μπουρίτη και τη φωτογράφοΒούλα Ανδρώνη, που θα παρουσιαστεί από την Τρίτη 17 Ιουλίου έως την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου στον πολυχώρο RED DOT, αποτελείται από εικαστική εγκατάσταση, βίντεο και έκθεση φωτογραφίας με υλικό από δύο θεματικές ενότητες.

Η πρώτη θεματική αφορά το οδοιπορικό της Αιμιλίας Μπουρίτη κατά μήκος της Ιεράς Οδού. Η καλλιτέχνης διασχίζει την Ιερά Οδό από τον Κεραμεικό μέχρι την Ελευσίνα πατώντας πάνω στα ίχνη των Μυστών και ξεδιπλώνει παράλληλα το βιομηχανικό τοπίο της Δυτικής Αττικής.

Η δεύτερη θεματική αφορά το φωτογραφικό υλικό της Βούλας Ανδρώνη από το χοροθεατρικό δρώμενο «Άρρητη Κόρη» από την «Ομάδα Αιμιλία Μπουρίτη συν+εργασία». Η φωτογράφος αποτυπώνει μέσα από το φακό της την τριπλή υπόσταση της Περσεφόνης, το Διόνυσο Ζαγρέα και την πάλη των Τιτάνων.

Η έκθεση «Ιερά Οδός προς Άρρητη Κόρη» φέρνει σε διάλογο την τέχνη της φωτογραφίας, την performance και την εικαστική εγκατάσταση δημιουργώντας ένα κοινό έδαφος τεχνών.

Η γεωγραφική θέση του πολυχώρου RED DOT, στον οποίο παρουσιάζεται η έκθεση, συμπίπτει απόλυτα με την αφετηρία της ιερής διαδρομής καθώς βρίσκεται στον Κεραμεικό και σε απόσταση αναπνοής από την Ιερά Οδό.

Info

Τοποθεσία Πολυχώρος RED DOΤ, Ευμολπιδών 24 και Τριπτολέμου, Γκάζι