Πρεμιέρα της ταινίας «PlusOne» του Ντένη Ηλιάδη

Τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου, λίγες ημέρες πριν το άνοιγμα της στις κινηματογραφικές αίθουσες (Πέμπτη 16 Ιανουαρίου), η νέα ταινία του Ντένη Ηλιάδη «PlusOne» έκανε την πρεμιέρα της στον κινηματογράφο Ιντεάλ με μεγάλη επιτυχία.

Στην προβολή και στο πάρτι που ακολούθησε μετά το τέλος της ταινίας στο 6 d.o.g.s. παρευρέθηκαν σημαντικές προσωπικότητες από τον καλλιτεχνικό χώρο, μεταξύ των οποίων:

Οι ηθοποιοί Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Ιωάννα Παππά, Δήμητρα Ματσούκα, Γωγώ Μπρέμπου, Δανάη Σκιάδη, Κατερίνα Τσάβαλου, Όμηρος Πουλάκης, Ιωάννης Παπαζήσης,Μαρκέλλα Γιαννάτου και Σίσσυ Τουμάση, η ηθοποιός και συγγραφέας Λένα Κιτσοπούλου, οι σκηνοθέτες Γιώργος Τσεμπερόπουλος, Γιώργος Πανουσόπουλος, Νίκος Περάκης και Αλέξανδρος Βούλγαρης, ο παραγωγός Γιώργος Λυκιαρδόπουλος, ο διευθυντής φωτογραφίας Θύμιος Μπακατάκης, ο σεναριογράφος Ευθύμης Φιλίππου, ο μοντέρ του «PlusOne» Γιώργος Μαυροψαρίδης και ο Βασίλης Κατσούφης, Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Παρόντες ήταν επίσης η παρουσιάστρια Μαίρη Συνατσάκη, ο επιχειρηματίας Πέτρος Κόκκαλης, η σχεδιάστρια μόδας Ορσαλία Παρθένη και ο αρχιτέκτονας Φίλιππος Φωτιάδης.

«PlusOne»

Μετά το ελληνικό του σκηνοθετικό ντεμπούτο στον κινηματογράφο, την ταινία «Hardcore» (2004), o Ηλιάδης συνέχισε την καριέρα του επί αμερικανικού εδάφους. Το «PlusOne» είναι η δεύτερη ταινία του γυρισμένη στις ΗΠΑ μετά το remake του κλασσικού horrormovie του WesCraven, «Last House on the Left» (2009), που σημείωσε μεγάλη εμπορική επιτυχία στο αμερικανικό boxoffice.

Το «PlusOne» είναι ένα συναρπαστικό sci-fiparty θρίλερ με μυστηριώδες concept, που βομβαρδίζει μια εφηβική παρέα με μεταφυσικές ορέξεις. Στο προσκήνιο έρχεται η εφηβική αναρχία, το αγγελικό που γίνεται δαιμονικό - μια θεματική που ο σκηνοθέτης ξέρει να χειρίζεται πολύ καλά.

Σύνοψη:

Τρεις κολλητοί από το κολλέγιο πηγαίνουν στο μεγαλύτερο πάρτι της χρονιάς. Ο καθένας αναζητά κάτι διαφορετικό. Τον έρωτα, το σεξ ή απλώς την ανθρώπινη επαφή. Ένα υπερφυσικό φαινόμενο διακόπτει το πάρτι και η πιο αλλόκοτη νύχτα της ζωής τους αρχίζει. Καθώς οι τρεις φίλοι προσπαθούν να βρουν αυτό που ψάχνουν, το πάρτι γρήγορα καταλήγει στο απόλυτο χάος. Κανείς τους δεν ξέρει αν θα παραμείνουν φίλοι, ή έστω ζωντανοί.